Zöld enchilada
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
40g tortilla lap130 kcal
-
10 kcal
-
8g koriander2 kcal
-
44g tejföl87 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
69g zöldhagyma13 kcal
-
0g jalapeño0 kcal
-
35 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
160g tortilla lap520 kcal
-
38 kcal
-
30g koriander7 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
276g zöldhagyma53 kcal
-
0g jalapeño0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
35.2g csirkemellfilé42 kcal
-
12.5g tortilla lap41 kcal
-
3 kcal
-
2.3g koriander1 kcal
-
13.7g tejföl27 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
21.6g zöldhagyma4 kcal
-
0g jalapeño0 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.3 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 837.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 358 mg
-
Nátrium 266 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 207.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 572 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 678 micro
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.1 g
Zsír
-
Összesen 74.8 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 432 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3350.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 429 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 255 mg
-
Foszfor 1433 mg
-
Nátrium 1066 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 829.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 449 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 452 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 389 micro
-
Kolin: 429 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 2289 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2712 micro
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 212 micro
Hozzávalók
-
2 db csirkemellfilé
-
4 db tortilla lap
-
1 csokor koriander
-
175 g tejföl
-
0.5 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 közepes db zöldhagyma
-
1 db jalapeño
-
2 ek napraforgó olaj
-
római kömény ízlés szerint
-
babérlevél ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkemelleket 1 fokhagymagerezd, 1 babérlevél és egy pár ág korianderlevél társaságában feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk a vizet és hagyjuk lassú lángon gyöngyözni kb. 1 óráig. (Én előtte fel szoktam vastagon szeletelni a csirkét, így lerövidül a főzés kb. 35 percre.)
- Ha a csirkemellek megfőttek, kivesszük őket, vastagon felszeleteljük és a szeleteket a rostok mentén szétcincáljuk. A főzővízből egy keveset félrerakunk (kb. 150 ml), a többit más receptekhezhúslevesként felhasználhatjuk.
- Míg a csirke fő, elkészítjük a szószt. Turmixgépben összeturmixoljuk a tomatillokat egy kevés főzőlével, a korianderleveleket (ne mindet, kell még később valamennyi!), a zöldhagymákat (zöldjével együtt!), és egy csík apróra vágott jalapenot; picit sózzuk és belereszeljük a fokhagymákat.
- Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat melegítünk, megfuttatjuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáöntjük a szószt. Kis őrölt köménnyel ízesítjük, majd addig pároljuk, míg a szósz besűrűsödik.
- Most jön az összeállítás. A tortillákat valamilyen módszerrel kicsit megmelegítjük. (Serpenyőben olaj nélkül, vagy mikróban tányérra halmozva úgy, hogy köztük egy-egy réteg alulfólia legyen.) A szósz kb. felét összekeverjük a rostokra szedett csirkével. Ne legyen túl folyós, de száraz sem. A tortillákat ezzel megtöltjük és feltekerjük.
- A maradék szószt összekeverjük a tejföllel és apróra vágott korianderrel. A feltekert tortillákat hosszúkás tálra sorakoztatjuk, és leöntjük a tejfölös szósszal. Buen provecho!
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3002
- Feltöltés dátuma: 2012. október 06.
Ajánló
Próbáltam már teljes kiőrlésű és szénhidrátcsökkentett tortillával (a képen is ez van), és borzalmas volt mind a kettő. Ami még rosszabb, teljesen elvitte az eredeti mexikói ízeket. Így úgy döntöttem, egy tortillatól nem dől össze a világ, de maradok az eredeti ízeknél...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Az enchiladának - csakúgy, mint a chilinek- két változata létezik: vörös és zöld. A vörös paradicsomon és vörös csiliken, pl. ancho alapszik, míg a zöld tomatillon és jalapenon. A zöldet csak sütés nélkül készítik, míg a vöröset sokszor megszórják sajttal és beteszik a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon a tetején. Receptje következik hamarosan. A szósz hozzávalóinak mennyisége nem pontos, csak belehajigálok mindent a turmixgépbe, majd kóstolgatok, így nektek is ezt javaslom. A korianderlevéllel semmiképp nem spórolok..;-) Ja, és vegetáriánusok feketebabból is készíthetik. Sőt, nem vegetáriánusok is!