r
Nosalty Logó

Libamájpástétom gyümölcs-gyöngyökkel és lilahagyma-lekvárral

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Friedrich Antal
Libamájpástétom gyümölcs-gyöngyökkel és lilahagyma-lekvárral
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

1893
Kalória
27.5g
Fehérje
62.8g
Szénhidrátok
163.8g
Zsír
429.3g
Víz
849.4g
Koleszterin
6.3g
Rost
42.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Szedres lilahagyma-lekvár

Gyümölcsgyöngy

Libamájpástétom

Összesen 1893 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Szedres lilahagyma-lekvár

Gyümölcsgyöngy

Libamájpástétom

Összesen 7562 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Szedres lilahagyma-lekvár

Gyümölcsgyöngy

Libamájpástétom

Összesen 218 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    163.8 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    849 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4082.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    3164 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    429.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11925 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    68 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    972 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11888 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 1893 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.2 g

Zsír

  • Összesen
    655 g
  • Telített zsírsav
    228 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    323 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    3398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16330.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    349 mg
  • Kálcium
    1112 mg
  • Vas
    158 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1696 mg
  • Nátrium
    12655 mg
  • Réz
    39 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.4 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1717.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47698 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    270 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3888 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47552 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1692 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    939 micro
Összesen 7562 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1388 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 218 kcal

Elkészítés

Szedres lilahagyma-lekvár

  1. A hagymát vékony karikára vágjuk.
  2. Mézet forrósítunk, és rárakjuk a hagymát, majd az összes fűszert és ízesítőt.
  3. Puhára pároljuk, kb. 20 perc alatt.

Gyümölcsgyöngy

  1. A gyümölcsökből karalábévájóval gömböket vágunk.
  2. A mézet és balzsamecetet elkeverjük. A gyümölcsöket belekeverjük.

Libamájpástétom

  1. A libamájat tisztítjuk, kivágjuk az ereket belőle. Tejbe áztatjuk a májat egy napra.
  2. A libazsírt megolvasztjuk, belerakjuk a májat, a hagymát, és 95 C fokon 1 órát sütőben abáljuk.
  3. Leszűrjük. A májból kivágjuk a közepét rúd alakban. A többi májat cuterbe rakjuk az abált hagymával. Fűszerezzük, és tokaji aszúval ízesítjük. Pürésítjük.
  4. Pástétom formába rakjuk, a közepébe az egész májat. Kihűtjük.
  5. Ha már kihűlt és megdermedt, kivesszük a formából, és bekenjük a fűszervajjal, újra hidegre dermesztjük, és kész is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 60 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha
  • Sütés hőfoka: 95 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Idén 2016 ban Szakács Mester vizsgát teszek, ez az ötfogásos gála menü első része.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Szotyitepertő

A szotyitepertő felfedezése teljesen a véletlen műve volt, ennél szerencsésebb (és finomabb) gasztrovéletlen azonban ritkán esik meg. A napraforgóalapú hamis tepertőkrém nem csak ízben ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!