r
Nosalty Logó

Libamájpástétom gyümölcs-gyöngyökkel és lilahagyma-lekvárral

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Friedrich Antal
Libamájpástétom gyümölcs-gyöngyökkel és lilahagyma-lekvárral
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

1893
Kalória
27.5g
Fehérje
62.8g
Szénhidrátok
163.8g
Zsír
429.3g
Víz
849.4g
Koleszterin
6.3g
Rost
42.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Szedres lilahagyma-lekvár

Gyümölcsgyöngy

Libamájpástétom

Összesen 1893 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Szedres lilahagyma-lekvár

Gyümölcsgyöngy

Libamájpástétom

Összesen 7562 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Szedres lilahagyma-lekvár

Gyümölcsgyöngy

Libamájpástétom

Összesen 218 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    163.8 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    849 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4082.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    3164 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    429.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11925 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    68 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    972 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11888 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 1893 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.2 g

Zsír

  • Összesen
    655 g
  • Telített zsírsav
    228 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    323 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    3398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16330.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    349 mg
  • Kálcium
    1112 mg
  • Vas
    158 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1696 mg
  • Nátrium
    12655 mg
  • Réz
    39 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.4 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1717.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47698 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    270 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3888 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47552 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1692 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    939 micro
Összesen 7562 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1388 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 218 kcal

Elkészítés

Szedres lilahagyma-lekvár

  1. A hagymát vékony karikára vágjuk.
  2. Mézet forrósítunk, és rárakjuk a hagymát, majd az összes fűszert és ízesítőt.
  3. Puhára pároljuk, kb. 20 perc alatt.

Gyümölcsgyöngy

  1. A gyümölcsökből karalábévájóval gömböket vágunk.
  2. A mézet és balzsamecetet elkeverjük. A gyümölcsöket belekeverjük.

Libamájpástétom

  1. A libamájat tisztítjuk, kivágjuk az ereket belőle. Tejbe áztatjuk a májat egy napra.
  2. A libazsírt megolvasztjuk, belerakjuk a májat, a hagymát, és 95 C fokon 1 órát sütőben abáljuk.
  3. Leszűrjük. A májból kivágjuk a közepét rúd alakban. A többi májat cuterbe rakjuk az abált hagymával. Fűszerezzük, és tokaji aszúval ízesítjük. Pürésítjük.
  4. Pástétom formába rakjuk, a közepébe az egész májat. Kihűtjük.
  5. Ha már kihűlt és megdermedt, kivesszük a formából, és bekenjük a fűszervajjal, újra hidegre dermesztjük, és kész is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 60 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha
  • Sütés hőfoka: 95 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Idén 2016 ban Szakács Mester vizsgát teszek, ez az ötfogásos gála menü első része.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!