Libamájpástétom gyümölcs-gyöngyökkel és lilahagyma-lekvárral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Friedrich Antal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
95 °C
hidegkonyha
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 24% Zsír
Szedres lilahagyma-lekvár
-
13g méz38 kcal
-
125g lilahagyma46 kcal
-
50g szeder21 kcal
-
4g só0 kcal
-
25g vörösborecet5 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
0 kcal
Gyümölcsgyöngy
-
25g sárgadinnye4 kcal
-
25g sárkánygyümölcs12 kcal
-
8 kcal
-
25g szőlő17 kcal
-
1 kcal
-
13g méz38 kcal
Libamájpástétom
Összesen
1893
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 24% Zsír
Szedres lilahagyma-lekvár
-
50g méz152 kcal
-
500g lilahagyma182 kcal
-
200g szeder83 kcal
-
15g só0 kcal
-
100g vörösborecet19 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
0 kcal
Gyümölcsgyöngy
-
100g sárgadinnye17 kcal
-
100g sárkánygyümölcs46 kcal
-
32 kcal
-
100g szőlő66 kcal
-
4 kcal
-
50g méz152 kcal
Libamájpástétom
Összesen
7562
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 24% Zsír
Szedres lilahagyma-lekvár
-
1.5g méz4 kcal
-
14.6g lilahagyma5 kcal
-
5.8g szeder2 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
2.9g vörösborecet1 kcal
-
5.8g vörösbor5 kcal
-
0.4g őrölt fűszerkömény0 kcal
Gyümölcsgyöngy
-
2.9g sárgadinnye1 kcal
-
2.9g sárkánygyümölcs1 kcal
-
1 kcal
-
2.9g szőlő2 kcal
-
0.1g fehér balzsamecet0 kcal
-
1.5g méz4 kcal
Libamájpástétom
-
14.6g libamáj19 kcal
-
14.6g tej8 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.7g pulykafűszerkeverék0 kcal
-
14.6g libazsír131 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
2.9g fehérbor2 kcal
-
4.4g fűszervaj31 kcal
Összesen
218
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.5 g
Zsír
-
Összesen 163.8 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 849 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4082.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 424 mg
-
Nátrium 3164 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.8 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 429.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11925 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 68 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 972 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 11888 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 423 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 235 micro
Összesen
1893
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.2 g
Zsír
-
Összesen 655 g
-
Telített zsírsav 228 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 323 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 3398 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16330.4 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 349 mg
-
Kálcium 1112 mg
-
Vas 158 mg
-
Magnézium 300 mg
-
Foszfor 1696 mg
-
Nátrium 12655 mg
-
Réz 39 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 251.4 g
-
Cukor 170 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1717.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47698 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 270 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 183 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3888 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 47552 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 1692 micro
-
β-crypt 117 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 939 micro
Összesen
7562
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 476.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 369 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1393 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 1388 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
218
kcal
Hozzávalók
Szedres lilahagyma-lekvár
-
5 dkg méz
-
50 dkg lilahagyma
-
20 dkg szeder
-
15 g só
-
1 dl vörösborecet
-
2 dl vörösbor
-
15 g őrölt fűszerkömény
Gyümölcsgyöngy
-
10 dkg sárgadinnye
-
10 dkg sárkánygyümölcs
-
10 dkg szőlő
-
5 ml fehér balzsamecet
-
5 dkg méz
Libamájpástétom
-
50 dkg libamáj
-
5 dl tej
-
15 g só
-
25 g pulykafűszerkeverék
-
50 dkg libazsír
-
10 dkg vöröshagyma
-
1 dl fehérbor
-
15 dkg fűszervaj
Elkészítés
Szedres lilahagyma-lekvár
- A hagymát vékony karikára vágjuk.
- Mézet forrósítunk, és rárakjuk a hagymát, majd az összes fűszert és ízesítőt.
- Puhára pároljuk, kb. 20 perc alatt.
Gyümölcsgyöngy
- A gyümölcsökből karalábévájóval gömböket vágunk.
- A mézet és balzsamecetet elkeverjük. A gyümölcsöket belekeverjük.
Libamájpástétom
- A libamájat tisztítjuk, kivágjuk az ereket belőle. Tejbe áztatjuk a májat egy napra.
- A libazsírt megolvasztjuk, belerakjuk a májat, a hagymát, és 95 C fokon 1 órát sütőben abáljuk.
- Leszűrjük. A májból kivágjuk a közepét rúd alakban. A többi májat cuterbe rakjuk az abált hagymával. Fűszerezzük, és tokaji aszúval ízesítjük. Pürésítjük.
- Pástétom formába rakjuk, a közepébe az egész májat. Kihűtjük.
- Ha már kihűlt és megdermedt, kivesszük a formából, és bekenjük a fűszervajjal, újra hidegre dermesztjük, és kész is.
- Sütés hőfoka: 95 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 4767
- Feltöltés dátuma: 2016. november 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Friedrich Antal
76 recept
Idén 2016 ban Szakács Mester vizsgát teszek, ez az ötfogásos gála menü első része.