r
Nosalty Logó

Enchilada verde

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Enchilada verde
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salsa verdéhez

Az enchiladához

A tálaláshoz

Összesen 585 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salsa verdéhez

Az enchiladához

A tálaláshoz

Összesen 3514 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salsa verdéhez

Az enchiladához

A tálaláshoz

Összesen 146 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1902 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    1019 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1063 micro
Összesen 585 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    128.7 g

Zsír

  • Összesen
    144.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11412.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1857 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    776 mg
  • Foszfor
    2430 mg
  • Nátrium
    6113 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.4 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    1593.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    745 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1422 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    640 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    999 micro
  • β-crypt
    271 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6378 micro
Összesen 3514 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

A salsa verdéhez

Az enchiladához

A tálaláshoz

Elkészítés

A salsa verdéhez

  1. A tomatillokat alaposan megmossuk. Egy nagyobb tepsibe alufóliát teszünk, rá a tomatillót, mellé a fokhagymagerezdeket és a jalapenot.
  2. Az egészet kb. 10 perc alatt meggrillezzük, félidőben fordítunk rajta egyet. Ha kész, fóliával letakarjuk 10 percre az egészet, majd mindennek lehúzzuk a héját, és aprítóba tesszük. Sózzuk, összeturmixoljuk.
  3. Ha nem akarunk ezzel pepecselni, a szószt készen is megvehetjük.

Az enchiladához

  1. A babot előző este beáztatjuk. Másnap tiszta vízzel felforraljuk, majd lassan, gyöngyöztetve főzzük puhulásig. Ha konzervvel dolgozunk, ezt kihagyjuk.
  2. A kukoricát lobogó vízbe tesszük, 8 perig főzzük, majd leszűrjük. Konzerv esetében ezt kihagyjuk.
  3. A sajtot lereszeljük. A hagymát apróra vágjuk, majd az 1 kanál olajon kicsit megfuttatjuk.
  4. Most jön az összerakás. Ha lisztes tortillát használunk, 1-1 percig pirítjuk száraz serpenyőben, ha kukoricát, ez kimaradhat. A tomatillo salsát egy széles tálba öntjük.
  5. Fogunk egy lapot, belemártjuk a salsába, majd egy tányérra tesszük. Mehet tá pár kanál hagyma, bab és kukorica, na meg sajt. Feltekerjük, és egy sütőedénybe/magas falú tepsibe tesszük. Ugyanígy teszünk a többi lappal is. A kukoricatortilla hajlamos törni, de ne aggódjunk, össze fog sülni, nem fog látszani. :)
  6. Ha van maradék szósz, ráöntjük, és mehet rá a maradék sajt, kukorica és bab. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. fél órát sütjük, amíg a sajt rá nem sült.
  7. Ha kész, kivesszük, és 10-15 percet pihentetjük.

A tálaláshoz

  1. A salátát megmossuk, leszárítjuk. Apróra vágjuk.
  2. Az avokádót megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk.
  3. Ki-ki tehet magának az enchiládára tejfölt, salátát és avokádót.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 10x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 14050
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 11.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Gyöngyi és Robert receptje - a legjobb enchilada, amit valaha ettem. A mexikói földicseresznye beszerzése elég macerás, de a szósz készen is megvehető. Ez a zöld fajta, de van piros, az az enchilada roja. A szósz ugyanígy készül, csak használjunk hozzá 2 db sült paprikát (pl. kápia) és egy deci alaplevet. Hús nincs benne - tehettek, de elég laktató így is, úgyhogy teljesen fölösleges. :)

Hozzávalók

A salsa verdéhez

Az enchiladához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...