Lazacropogós
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
1260
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
2521
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.4 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20505.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 642 mg
-
Nátrium 19499 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 208 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 274.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 136 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 156 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 711 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 573 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2140 micro
Összesen
1260
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.9 g
Zsír
-
Összesen 45.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 41010.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 225 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 268 mg
-
Foszfor 1283 mg
-
Nátrium 38999 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 416 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 549 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 322 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 272 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 312 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1423 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 224 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 1145 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4279 micro
Összesen
2521
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2871.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 2731 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 300 micro
Összesen
176
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Lazachoz
- A lazacfiléket tisztítás után a bőrös oldalukkal lefelé egy sóval telt tálba, sóágyra helyezzük 2 órára érni. Erre azért van szükség, mert így a sütésnél finom, ropogós lesz a lazac bőre.
- A vajat felhevítjük, majd a sótól szárazra törölt halszeleteket belerakjuk, borsozzuk, és a bőrükkel lefelé elkezdjük a sütést. Szép, piros ropogósra sütjük, majd ezután fordítjuk át a másik felére, amit szintén megborsozunk, és 10 perc alatt készre sütjük. (Az oldalukra is fordítsuk sütés közben egy húscsipesz segítségével.
- Melegen tálaljuk párolt rizzsel és párolt zöldségekkel. (Én brokkolival kínáltam.)
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 136
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 12063
- Feltöltés dátuma: 2014. december 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsuzsamama56
322 recept
Így lehet ropogósra sütni a lazac bőrét, ezzel a módszerrel.