Roston sült vadlazac filé padlizsánnal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 30% Zsír
A halhoz
-
1g vadlazac1 kcal
-
200g padlizsán48 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
5g kakukkfű5 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A házi kakukkfüves majonézhez
-
28g tojás35 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
106g napraforgó olaj939 kcal
-
0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
5g fehérborecet1 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1188
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 30% Zsír
A halhoz
-
2g vadlazac3 kcal
-
400g padlizsán95 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A házi kakukkfüves majonézhez
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
213g napraforgó olaj1879 kcal
-
0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g fehérborecet2 kcal
-
12g kakukkfű12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2375
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 30% Zsír
A halhoz
-
0.2g vadlazac0 kcal
-
42g padlizsán10 kcal
-
21g póréhagyma6 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0.9g kakukkfű1 kcal
-
1.7g olívaolaj15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A házi kakukkfüves majonézhez
-
5.8g tojás7 kcal
-
2.1g tojássárgája7 kcal
-
22.3g napraforgó olaj197 kcal
-
0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
1g fehérborecet0 kcal
-
1.3g kakukkfű1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
249
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 119.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 418.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 249.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 46 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 775 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1136 micro
Összesen
1188
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 239.9 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 114 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 81 g
-
Koleszterin 398 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 837.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 331 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.8 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 498.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 281 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 93 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 342 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1550 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2272 micro
Összesen
2375
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 25.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 87.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 239 micro
Összesen
249
kcal
Hozzávalók
A halhoz
-
1 db padlizsán
-
1 közepes db póréhagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 szál kakukkfű
-
2 ek olívaolaj
A házi kakukkfüves majonézhez
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
2.5 dl napraforgó olaj
-
2 kávéskanál dijoni mustár
-
1 ek cukor
-
4 szál kakukkfű
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A halhoz
- Először elkészítjük a kakukkfüves házi majonézt. Arra nagyon figyeljünk, hogy csakis friss tojásból készítsük! A hozzávalók legyenek egyforma hőmérsékletűek. A majonézhez egész tojást is használok, mert így egy könnyed,habos mártást kapok, ami nagyon illik a lazachoz.
- Egy tálba beleütjük az egész tojást és a tojássárgáját, hozzáadjuk a mustárt, cukrot, ecetet, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, és gépi vagy kézi habverővel az egészet alaposan homogén állagúvá keverjük, majd először szinte cseppenként, nagyon vékony sugárban adagoljuk hozzá az olajat, folyamatosan keverve.
- Botmixerrel készítve, nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük. Mikor belekevertük az olajat, hozzáadjuk a lecsipkedett kakukkfű leveleket, és jégre tesszük, hogy az ízek összeérjenek, míg a lazacot elkészítjük.
- A lazacfilét szárazra töröljük, megszórjuk nagyszemű tengeri sóval, frissen őrölt borssal.
- A padlizsánt szeletekre, a póréhagymát pedig vastagabb karikákra vágjuk, és megszórjuk kevés sóval, borssal.
- A grillserpenyőbe két evőkanál olajat hevítünk, beledobunk 2-3 ág kakukkfüvet és a két gerezd fokhagymát, a kés lapjával egy-egy erőteljes ütéssel összenyomva, hogy az olajba keveredjen az aromájuk.
- Beletesszük a lazac szeleteket, melléjük pedig a padlizsánt és a póréhagyma szeleteket, és mindet megsütjük. Mielőtt a fokhagyma és a kakukkfű megégne, vegyük ki őket a serpenyőből.
- Tálaljuk a lazacot a grillezett padlizsánnal és póréhagymával, öntsünk mellé a mártásból.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 221
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 22819
- Feltöltés dátuma: 2012. május 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a receptet a Floriol Gasztropárbajra készítettem, és voltam olyan szerencsés, hogy Lila Fügének megtetszett, és beválasztott a csapatába. :-) Mivel a versenyt a Füge csapat, azaz mi nyertük meg, így a versenyen elkészített receptjeink fogják díszíteni egy ideig a Floriol olajok címkéit. :)