adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
Dashi alaplé
-
83g sertéscsont0 kcal
-
67g póréhagyma18 kcal
-
8g wakame4 kcal
-
8g gyömbér7 kcal
-
20g fokhagyma27 kcal
-
33g csirke alaplé2 kcal
-
167g sertéstarja310 kcal
-
333g víz0 kcal
Tare szósz
-
8g gyömbér7 kcal
-
53g szójaszósz32 kcal
-
33g szaké45 kcal
-
33g mirin45 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
Tálalás
-
10g főtt tojás16 kcal
-
15g újhagyma3 kcal
-
83g ázsiai tészta393 kcal
Összesen
910
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
Dashi alaplé
-
500g sertéscsont0 kcal
-
400g póréhagyma107 kcal
-
50g wakame23 kcal
-
50g gyömbér40 kcal
-
120g fokhagyma161 kcal
-
200g csirke alaplé14 kcal
-
1000g sertéstarja1860 kcal
-
2000g víz0 kcal
Tare szósz
-
50g gyömbér40 kcal
-
320g szójaszósz192 kcal
-
200g szaké268 kcal
-
200g mirin268 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
Tálalás
-
60g főtt tojás93 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
500g ázsiai tészta2355 kcal
Összesen
5443
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
Dashi alaplé
-
8.7g sertéscsont0 kcal
-
7g póréhagyma2 kcal
-
0.9g wakame0 kcal
-
0.9g gyömbér1 kcal
-
2.1g fokhagyma3 kcal
-
3.5g csirke alaplé0 kcal
-
17.4g sertéstarja32 kcal
-
34.8g víz0 kcal
Tare szósz
-
0.9g gyömbér1 kcal
-
5.6g szójaszósz3 kcal
-
3.5g szaké5 kcal
-
3.5g mirin5 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
Tálalás
-
1g főtt tojás2 kcal
-
1.6g újhagyma0 kcal
-
8.7g ázsiai tészta41 kcal
Összesen
95
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.6 g
Zsír
-
Összesen 39.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4895.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 543 mg
-
Nátrium 4022 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 607.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 162 micro
-
Kolin: 193 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 368 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 712 micro
Összesen
910
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 285.8 g
Zsír
-
Összesen 238.7 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 844 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 29375.7 g
-
Cink 39 mg
-
Szelén 450 mg
-
Kálcium 769 mg
-
Vas 60 mg
-
Magnézium 657 mg
-
Foszfor 3259 mg
-
Nátrium 24129 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 444.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 3646.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 292 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 352 micro
-
K vitamin: 228 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 82 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 969 micro
-
Kolin: 1158 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2210 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4271 micro
Összesen
5443
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 511.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 420 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
Dashi alaplé
-
0.5 kg sertéscsont
-
2 db póréhagyma
-
2 fej fokhagyma
-
2 dl csirke alaplé
-
1 kg sertéstarja
Tare szósz
Tálalás
-
1 db főtt tojás
-
1 közepes db újhagyma
Elkészítés
Dashi alaplé
- A csontokat tésztaszűrőbe tesszük és kicsit átmossuk. Érdemes a csontokat feldaraboltatni a hentessel, ha van rá lehetőség.
- Egy lábasban felteszünk vizet forrni, ha felforrt, belerakjuk a csontokat, majd hagyjuk forrásban levő vízben 5-6 percig.
- A 2 fej fokhagymát széltében félbevágjuk, a póréhagymát megmossuk, kettévágjuk, és felszeleteljük a gyömbért.
- A vizet leöntjük a csontokról, a csontokat kicsit átmossuk, majd visszatesszük őket a lábasba. Ráöntjük a csirke alaplevet, beledobáljuk a fokhagymát, a gyömbért és a póréhagymát, majd az wakame/kombu lapot is. Felöntjük az egészet annyi vízzel, ami ellepi.
- A vizet nagy lángon, fedő nélkül forraljuk, majd leszedjük a habot a tetejéről. Ügyeljünk arra, hogy ne keverjük meg a levest!
- Vegyük lejjebb a lángot, és fedő alatt főzzük 2 órán át. Ha letelt a 2 óra, rakjuk bele a tarját, majd főzzük vele együtt még 1 órán át. Érdemes a Tare szószt elkészíteni közben.
- Szedjük ki a húst, locsoljuk meg 2-3 evőkanál Tare szósszal, majd rakjuk félre kihűlni. Az alaplevet szűrjük le egy másik edénybe, vagy szedjünk ki belőle mindent egy kiszedővel.
Tare szósz
- Az összes hozzávalót tegyük egy edénybe, közepes lángon forraljuk 5-6 percig, majd hagyjuk kihűlni
Tálalás
- A kihűlt húst szeleteljük fel, a ramen tésztát pedig csomagoláson lévő leírás szerint főzzük meg.
- Tegyünk egy tányérba a Tare szószból 3-4 evőkanállal, majd öntsük fel az alaplével. Vigyázzunk, mert a Tare szósz adja meg a leves sósságát, érdemes kevesebbet hozzáadni, és később adni hozzá még, ha nem elég sós.
- Rakjuk a levesbe a tésztát és a szeletelt húst. Ízlés szerint pedig szeletelt újhagymát és főtt tojást is tehetünk a tetejére.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 149
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 13311
- Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
pyrokty
4 recept
Párommal nagyon szeretjük az ázsiai konyhát, azon belül is legfőképp a japán konyhát. A ramen talán az egyik kedvencünk, és szerettem volna otthon is olyan jól csinálni, mint egy ramenezőben, úgyhogy kísérleteztem egy kicsit, mire megtaláltam ezt a receptet. A hozzávalók a legtöbb ázsiai boltban beszerezhetőek. Kicsit időigényes, úgyhogy ha vendégseregnek csináljuk, akkor érdemes előtte nap már elkészíteni az alaplevet a hússal.