Wakame

Wakame

Leírás

A japán konyhában használt mélyzöld színű tengeri moszat fajta. Szárított formában is kapható, ez esetben felhasználás előtt be kell áztatni a wakamét. Főként levesekhez és salátákhoz használják.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

A friss wakame hűtőben tartandó. ;

100g Wakame

fehérjetartalom

3.03 g

zsírtartalom

0.406 g

szénhidráttartalom

9.14 g

víztartalom

79.99 g

gramm wakame?

Top ásványi anyagok

Nátrium

872 mg

Kalcium

150 mg

Magnézium

107 mg

Foszfor

80 mg

Top vitaminok

Kolin

13.9 mg

C vitamin

3 mg

B6 vitamin

0.002 g

Niacin - B3 vitamin

1.6 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

3.03 g

Zsír

telített zsírsav

0.13 g

egyszeresen telített zsírsav

0.058 g

többszörösen telített zsírsav

0.218 g

ásványi anyagok

Kalcium

150 mg

Vas

2.18 mg

Magnézium

107 mg

Foszfor

80 mg

Nátrium

872 mg

Cink

0.38 mg

Réz

0.284 mg

Mangán

1.4 mg

Szelén

0.7 µg

szénhidrát

rost

0.5 g

cukor

0.65 g

víz

79.99 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.06 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.23 mg

Niacin - B3 vitamin

1.6 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.697 mg

Folát

196 µg

Kolin

13.9 mg

Béta-karotin

216 µg

E vitamin

1 mg

K vitamin

5.3 µg

A vitamin

18 µg

C vitamin

3 mg

B6 vitamin

0.002 g

13 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...