Wakame
Leírás
A japán konyhában használt mélyzöld színű tengeri moszat fajta. Szárított formában is kapható, ez esetben felhasználás előtt be kell áztatni a wakamét. Főként levesekhez és salátákhoz használják.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
A friss wakame hűtőben tartandó. ;
100g Wakame
fehérjetartalom
3.03 g
zsírtartalom
0.406 g
szénhidráttartalom
9.14 g
víztartalom
79.99 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
872 mg
Kalcium
150 mg
Magnézium
107 mg
Foszfor
80 mg
Top vitaminok
Kolin
13.9 mg
C vitamin
3 mg
B6 vitamin
0.002 g
Niacin - B3 vitamin
1.6 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
3.03 g
Zsír
telített zsírsav
0.13 g
egyszeresen telített zsírsav
0.058 g
többszörösen telített zsírsav
0.218 g
ásványi anyagok
Kalcium
150 mg
Vas
2.18 mg
Magnézium
107 mg
Foszfor
80 mg
Nátrium
872 mg
Cink
0.38 mg
Réz
0.284 mg
Mangán
1.4 mg
Szelén
0.7 µg
szénhidrát
rost
0.5 g
cukor
0.65 g
víz
79.99 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.06 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.23 mg
Niacin - B3 vitamin
1.6 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.697 mg
Folát
196 µg
Kolin
13.9 mg
Béta-karotin
216 µg
E vitamin
1 mg
K vitamin
5.3 µg
A vitamin
18 µg
C vitamin
3 mg
B6 vitamin
0.002 g