Shoyu ramen chashuval és ramen tojással
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Chashu
-
2g sertészsír17 kcal
-
125g sertéshús208 kcal
-
1g só0 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
2g gyömbér1 kcal
-
35g újhagyma7 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g szaké34 kcal
-
25g mirin34 kcal
-
44g szójaszósz26 kcal
-
13g víz0 kcal
-
45g főtt tojás70 kcal
-
0g bors0 kcal
Alaplé
-
125g sertéscsont0 kcal
-
2g gyömbér1 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
25g póréhagyma7 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
6g wakame3 kcal
Feltétek (a mennyiségek tálanként értendők, de ízlés szerint pakoljuk)
-
10g tészta37 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
10g mungóbabcsíra3 kcal
-
1 kcal
-
5g sárgarépa2 kcal
-
4g sertéshús6 kcal
-
6g bambuszrügy1 kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Chashu
-
15g sertészsír135 kcal
-
1000g sertéshús1660 kcal
-
11g só0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
200g szaké268 kcal
-
200g mirin268 kcal
-
350g szójaszósz210 kcal
-
100g víz0 kcal
-
360g főtt tojás558 kcal
-
0g bors0 kcal
Alaplé
-
1000g sertéscsont0 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
50g wakame23 kcal
Feltétek (a mennyiségek tálanként értendők, de ízlés szerint pakoljuk)
-
80g tészta297 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
80g mungóbabcsíra24 kcal
-
15g újhagyma zöldje4 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
30g sertéshús50 kcal
-
50g bambuszrügy10 kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Chashu
-
0.4g sertészsír3 kcal
-
23.6g sertéshús39 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
0.3g gyömbér0 kcal
-
6.5g újhagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.7g szaké6 kcal
-
4.7g mirin6 kcal
-
8.3g szójaszósz5 kcal
-
2.4g víz0 kcal
-
8.5g főtt tojás13 kcal
-
0g bors0 kcal
Alaplé
-
23.6g sertéscsont0 kcal
-
0.3g gyömbér0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
4.7g póréhagyma1 kcal
-
1.2g vöröshagyma0 kcal
-
1.2g wakame1 kcal
Feltétek (a mennyiségek tálanként értendők, de ízlés szerint pakoljuk)
-
1.9g tészta7 kcal
-
1.3g tojás2 kcal
-
1.9g mungóbabcsíra1 kcal
-
0.4g újhagyma zöldje0 kcal
-
0.9g sárgarépa0 kcal
-
0.7g sertéshús1 kcal
-
1.2g bambuszrügy0 kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.5 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 275 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3884.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 478 mg
-
Nátrium 3169 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 272.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 73 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 250 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 155 micro
-
β-karotin 667 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 664 micro
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 332.2 g
Zsír
-
Összesen 146.9 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 2196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 31078.8 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 464 mg
-
Kálcium 721 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 653 mg
-
Foszfor 3824 mg
-
Nátrium 25354 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 188.2 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 2177.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1128 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 584 micro
-
K vitamin: 443 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 81 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 767 micro
-
Kolin: 1998 mg
-
Retinol - A vitamin: 631 micro
-
α-karotin 1243 micro
-
β-karotin 5338 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5308 micro
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 733.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 598 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 51.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Hozzávalók
Chashu
-
1 ek sertészsír
-
1 kg sertéshús (császárhús, csont nélkül - ha csontos, nem tudjuk feltekerni, de így is elkészíthető, egyben)
-
3 ek cukor
-
200 ml szaké
-
350 ml szójaszósz
-
100 ml víz
-
6 db főtt tojás
-
bors ízlés szerint
Alaplé
Feltétek (a mennyiségek tálanként értendők, de ízlés szerint pakoljuk)
-
8 dkg tészta (ramen tészta vagy csomagolt búzalisztes sárga tészta instant levesből, fűszerek nélkül)
-
80 g mungóbabcsíra
-
0.5 közepes db újhagyma zöldje
-
1 kis db sárgarépa
-
50 g bambuszrügy
Elkészítés
Chashu
- A császárhúsból sózzuk-borsozzuk, majd a hosszanti oldalától elindulva roládot formázunk, és jó szorosan összekötözzük. Ezután a zsíron körbepirítjuk.
- A többi hozzávalót a tojás kivételével egy fazékba tesszük, majd beletesszük a húsroládot is, letakarjuk egy alufóliával a fazékon belül (pár kis lyukat üssünk rá), és fedjük le fedővel is. Forraljuk fel, majd visszavesszük, és a legkisebb lángon legalább 3 órán át gyöngyöztetjük, közben fél óránként forgassuk meg, mert nem fogja teljesen ellepni a lé.
- A tojást 6 perc alatt megfőzzük, jégre tesszük, majd ha kihűlt, megpucoljuk.
- Ha kész a hús, a levet leszűrjük, és eltesszük (ez lesz a tare), ebbe visszarakhatjuk a húst és mellé a megpucolt tojást. A legjobb, ha egy zacskóban kiveszünk egy kis levet, és egy éjszakán át áll benne a tojás. Azért jó megvárni, míg kihűl a hús teljesen, mert akkor lehet szép vékony szeleteket vágni belőle, és le lehet szedni a léről a zsírt, amit szintén elteszünk a leveshez.
Alaplé
- Forraljuk fel annyi vizet, ami ellepi majd, és ha forr, tegyük bele a csontokat. Forraljuk 8 percig. Öntsük le a vizet, és öblítsük le a csontokat hideg vízzel.
- A tiszta csontokat tegyük fel főni a gyömbérrel, fokhagymával, póréhagymával, vöröshagymával, kombuval. Forraljuk 15 percig, habozzuk le, majd fedjük le, és gyöngyöztessük minimum három órán át.
- Ha kész, a levest leszűrjük, csak a lé fog kelleni.
Feltétek (a mennyiségek tálanként értendők, de ízlés szerint pakoljuk)
- A tésztát megfőzzük.
- A chashu-t vékonyan felszeleteljük, és átmelegítjük a szószban, a tojást megfelezzük.
- Egy kevés chashu zsírt és tare-t (ebben főtt a chashu) egy jó mély tálba teszünk a tésztával, megpakoljuk tetszőlegesen feltétekkel. A tare adja a leves sósságát, annyit tegyünk bele, amennyire sósan szeretnénk a levest.
- Rámerjük a forró levest, és fogyaszthatjuk is.
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3426
- Feltöltés dátuma: 2019. március 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
A feltétek mennyisége tálanként van megadva, körülbelüli mennyiségek. Ízlés szerint pakoljuk. A csásut érdemes már előző nap elkészíteni, a tojással együtt. A rámen eredete tisztázatlan. Egyes feltevések szerint Kínából származik, míg mások szerint a XX. században találták fel Japánban. Nevének eredete is talányos, sokak szerint a rámen a kínai „lamian”-ból jön, ami kézzel gyúrt tésztát jelent. Az 1950-es évekig „sina szoba” (支那そば) néven volt ismert (nagyjából azt jelenti: kínai tésztaétel), azonban ahogy a rámen egyre inkább nemzeti étellé vált, úgy terjedt el az új név. A második világháború után az Egyesült Államok olcsó lisztet exportált Japánba, és ez, valamint a frontról hazatérő japán katonák kínai konyhával kapcsolatos tapasztalatai lassan hozzájárultak a rámen népszerűsítéséhez – igaz, eleinte még csak különleges alkalmakkor fogyasztották, vendéglőkben. 1958-ban feltalálták az instant tésztát, amely hozzájárult a robbanásszerű elterjedéshez, hiszen gyakorlatilag bárki elkészíthette otthon könnyen és gyorsan az ételt. Ennek köszönhetően hamarosan a rivaldafénybe került, és elkezdtek kialakulni regionális alváltozatai is. A ráment számtalan változatban készítik – ez általában attól függ, az ország melyik vidékén, illetve melyik gyártó készíti, így gyakran még két egyforma nevű rámen is teljesen különböző lehet. A két fő összetevő azonban változatlan: tészta és alaplé. Forrás: Wikipédia Ez egy gyorsabb változat arra, ha valaki házilag elkészítené, de mégsem instant levest enne.