r
Nosalty Logó

Shoyu ramen chashuval és ramen tojással

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Marianne / Marjorie
Shoyu ramen chashuval és ramen tojással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Chashu

Alaplé

Feltétek (a mennyiségek tálanként értendők, de ízlés szerint pakoljuk)

Összesen 488 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Chashu

Alaplé

Feltétek (a mennyiségek tálanként értendők, de ízlés szerint pakoljuk)

Összesen 3880 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Chashu

Alaplé

Feltétek (a mennyiségek tálanként értendők, de ízlés szerint pakoljuk)

Összesen 89 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3884.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    3169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    667 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    664 micro
Összesen 488 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    332.2 g

Zsír

  • Összesen
    146.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    2196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    31078.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    464 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    653 mg
  • Foszfor
    3824 mg
  • Nátrium
    25354 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.2 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    2177.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1128 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    584 micro
  • K vitamin:
    443 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    767 micro
  • Kolin:
    1998 mg
  • Retinol - A vitamin:
    631 micro
  • α-karotin
    1243 micro
  • β-karotin
    5338 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5308 micro
Összesen 3880 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    733.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Chashu

Alaplé

Feltétek (a mennyiségek tálanként értendők, de ízlés szerint pakoljuk)

Elkészítés

Chashu

  1. A császárhúsból sózzuk-borsozzuk, majd a hosszanti oldalától elindulva roládot formázunk, és jó szorosan összekötözzük. Ezután a zsíron körbepirítjuk.
  2. A többi hozzávalót a tojás kivételével egy fazékba tesszük, majd beletesszük a húsroládot is, letakarjuk egy alufóliával a fazékon belül (pár kis lyukat üssünk rá), és fedjük le fedővel is. Forraljuk fel, majd visszavesszük, és a legkisebb lángon legalább 3 órán át gyöngyöztetjük, közben fél óránként forgassuk meg, mert nem fogja teljesen ellepni a lé.
  3. A tojást 6 perc alatt megfőzzük, jégre tesszük, majd ha kihűlt, megpucoljuk.
  4. Ha kész a hús, a levet leszűrjük, és eltesszük (ez lesz a tare), ebbe visszarakhatjuk a húst és mellé a megpucolt tojást. A legjobb, ha egy zacskóban kiveszünk egy kis levet, és egy éjszakán át áll benne a tojás. Azért jó megvárni, míg kihűl a hús teljesen, mert akkor lehet szép vékony szeleteket vágni belőle, és le lehet szedni a léről a zsírt, amit szintén elteszünk a leveshez.

Alaplé

  1. Forraljuk fel annyi vizet, ami ellepi majd, és ha forr, tegyük bele a csontokat. Forraljuk 8 percig. Öntsük le a vizet, és öblítsük le a csontokat hideg vízzel.
  2. A tiszta csontokat tegyük fel főni a gyömbérrel, fokhagymával, póréhagymával, vöröshagymával, kombuval. Forraljuk 15 percig, habozzuk le, majd fedjük le, és gyöngyöztessük minimum három órán át.
  3. Ha kész, a levest leszűrjük, csak a lé fog kelleni.

Feltétek (a mennyiségek tálanként értendők, de ízlés szerint pakoljuk)

  1. A tésztát megfőzzük.
  2. A chashu-t vékonyan felszeleteljük, és átmelegítjük a szószban, a tojást megfelezzük.
  3. Egy kevés chashu zsírt és tare-t (ebben főtt a chashu) egy jó mély tálba teszünk a tésztával, megpakoljuk tetszőlegesen feltétekkel. A tare adja a leves sósságát, annyit tegyünk bele, amennyire sósan szeretnénk a levest.
  4. Rámerjük a forró levest, és fogyaszthatjuk is.
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3426
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Shoyu ramen chashuval és ramen tojással
Marianne / Marjorie 20 recept

A feltétek mennyisége tálanként van megadva, körülbelüli mennyiségek. Ízlés szerint pakoljuk. A csásut érdemes már előző nap elkészíteni, a tojással együtt. A rámen eredete tisztázatlan. Egyes feltevések szerint Kínából származik, míg mások szerint a XX. században találták fel Japánban. Nevének eredete is talányos, sokak szerint a rámen a kínai „lamian”-ból jön, ami kézzel gyúrt tésztát jelent. Az 1950-es évekig „sina szoba” (支那そば) néven volt ismert (nagyjából azt jelenti: kínai tésztaétel), azonban ahogy a rámen egyre inkább nemzeti étellé vált, úgy terjedt el az új név. A második világháború után az Egyesült Államok olcsó lisztet exportált Japánba, és ez, valamint a frontról hazatérő japán katonák kínai konyhával kapcsolatos tapasztalatai lassan hozzájárultak a rámen népszerűsítéséhez – igaz, eleinte még csak különleges alkalmakkor fogyasztották, vendéglőkben. 1958-ban feltalálták az instant tésztát, amely hozzájárult a robbanásszerű elterjedéshez, hiszen gyakorlatilag bárki elkészíthette otthon könnyen és gyorsan az ételt. Ennek köszönhetően hamarosan a rivaldafénybe került, és elkezdtek kialakulni regionális alváltozatai is. A ráment számtalan változatban készítik – ez általában attól függ, az ország melyik vidékén, illetve melyik gyártó készíti, így gyakran még két egyforma nevű rámen is teljesen különböző lehet. A két fő összetevő azonban változatlan: tészta és alaplé. Forrás: Wikipédia Ez egy gyorsabb változat arra, ha valaki házilag elkészítené, de mégsem instant levest enne.

Hozzávalók

Chashu

Alaplé

Feltétek (a mennyiségek tálanként értendők, de ízlés szerint pakoljuk)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...