Szaké
Leírás
Japán, főzésre és ivásra egyaránt alkalmas, rizsből készült 15-20%-os alkoholtartalmú ital. A japánok nemzeti itala. Sokszor rizsborként említik, ez azonban nem helyes megnevezés, mivel előállítása sokkal inkább a sör készítéséhez hasonlít (többszöri erjesztéssel nyerik a szakét).
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Szobahőmérsékleten. ;
100g Szaké
fehérjetartalom
0.5 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
5 g
víztartalom
78.4 g
Top ásványi anyagok
Magnézium
6 mg
Foszfor
6 mg
Kalcium
5 mg
Nátrium
2 mg
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0.5 g
Zsír
ásványi anyagok
Kalcium
5 mg
Vas
0.1 mg
Magnézium
6 mg
Foszfor
6 mg
Nátrium
2 mg
Cink
0.02 mg
Réz
0.009 mg
Szelén
1.4 µg
szénhidrát
víz
78.4 g
vitaminok