r
Nosalty Logó

Japán gyömbéres csirke

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
dnbsoldiers
Japán gyömbéres csirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csirkéhez

A díszítéshez

455
Kalória
26.9g
Fehérje
22.7g
Szénhidrátok
27.4g
Zsír
126.1g
Víz
145.1g
Koleszterin
308mg
Rost
20.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkéhez

A díszítéshez

Összesen 455 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkéhez

A díszítéshez

Összesen 910 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkéhez

A díszítéshez

Összesen 131 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1056.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    126.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 455 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2112.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    1383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    252.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 910 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. Vágjuk fel a csirkét falatnyi méretű darabokra. Egy tálban keverjük össze a szójaszószt, szakét, mézet és a gyömbért, majd adjuk hozzá a csirkét. Pácoljuk legalább 30 percig.
  2. Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, majd tegyük bele a pácléből kivett csirkét. Fontos, hogy a húsdarabkák közt legyen egy kis hely. Ha nem elég nagy a serpenyő, csináljuk adagonként. Erre a barna ropogós külső elérése miatt van szükség. Figyeljünk rá, hogy közepes hőfokon süssük. Ha túl nagy a hőfok, a hús hamar odaég a pác magas cukortartalma miatt, ha túl alacsony, akkor a húsban található víz eltávozik, és nem barnul meg a csirke.
  3. Ha az egyik oldalon megpirult a csirke, fordítsuk meg, és pirítsuk a másik oldalon. Ha kész, vegyük ki egy tányérra, és papírtörlővel itassuk le róla a felesleges zsiradékot.
  4. A maradék pácot tegyük a serpenyőbe, adjunk hozzá 2 evőkanál vizet, és forraljuk át. Tegyük bele a csirkét, és kevergessük, amíg a folyadék be nem sűrűsödik, és a húson egy szép fényes bevonat nem lesz.
  5. Tálaljuk rizzsel, díszítsük snidlinggel és szezámmaggal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Ez egy japán étel. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Megtalálható benne a japán konyha könnyedsége, harmóniája, különlegessége. A karamellizált méz egy kis füstösséget és édességet, a szójaszósz sósságot ad az ételnek. A gyömbér mindezt megdobja a különleges erős ízével. Így áll össze egy sós és édes közötti, egyensúlyos ízvilág.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsimádó rablóhús

A rablóhúsban egyrészt az a nagyszerű, hogy sokféleképpen variálhatóak benne a hozzávalók, legyen szó akár csirkéről, disznóról, bárányról vagy marháról. Másrészt rendkívül ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!