adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
A nabéhoz
-
247g kínai kel37 kcal
-
50g laskagomba15 kcal
-
167g csirkecomb185 kcal
-
50g tofu72 kcal
-
67g póréhagyma18 kcal
-
67g udon tészta237 kcal
A főzőléhez
-
167g víz0 kcal
-
3g dashi0 kcal
-
7g szójaszósz4 kcal
-
7g szaké9 kcal
-
3g mirin4 kcal
A ponzu szószhoz
-
23g almaecet5 kcal
-
17g szójaszósz10 kcal
-
10g mirin13 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
609
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
A nabéhoz
-
740g kínai kel110 kcal
-
150g laskagomba44 kcal
-
500g csirkecomb556 kcal
-
150g tofu216 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
200g udon tészta712 kcal
A főzőléhez
-
500g víz0 kcal
-
10g dashi1 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
20g szaké27 kcal
-
10g mirin13 kcal
A ponzu szószhoz
-
70g almaecet15 kcal
-
50g szójaszósz30 kcal
-
30g mirin40 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
1830
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
A nabéhoz
-
27.9g kínai kel4 kcal
-
5.7g laskagomba2 kcal
-
18.9g csirkecomb21 kcal
-
5.7g tofu8 kcal
-
7.5g póréhagyma2 kcal
-
7.5g udon tészta27 kcal
A főzőléhez
-
18.9g víz0 kcal
-
0.4g dashi0 kcal
-
0.8g szójaszósz0 kcal
-
0.8g szaké1 kcal
-
0.4g mirin1 kcal
A ponzu szószhoz
-
2.6g almaecet1 kcal
-
1.9g szójaszósz1 kcal
-
1.1g mirin2 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
70
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 37.6 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3849.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 572 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 446 mg
-
Nátrium 2663 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 599.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 114 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 248 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 742 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 746 micro
Összesen
609
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 112.8 g
Zsír
-
Összesen 58.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11548.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 1717 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 371 mg
-
Foszfor 1339 mg
-
Nátrium 7990 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 203.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1798.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 259 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 197 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 343 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 745 micro
-
Kolin: 261 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 2226 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2239 micro
Összesen
1830
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 435.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 302 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
70
kcal
Hozzávalók
A nabéhoz
-
1 közepes db póréhagyma
A főzőléhez
-
0.5 l víz
-
2 ek szójaszósz
-
20 ml szaké
-
10 ml mirin
A ponzu szószhoz
-
50 ml szójaszósz
-
30 ml mirin
-
2 tk citromlé
Elkészítés
A nabéhoz
- A zöldségeket és egyéb hozzávalókat rendezzük az edénybe szépen egymás mellé, fajtánkért kis kupacokban. Az edényünk űrtartalmától függően öntsük fel a fenti (főzőlé) arányú keverékkel úgy, hogy a nagyjából mindent ellepjen a folyadék. Így főzzük 15-20 percig a hozzávalókat fedő alatt, közepes lángon.
- A mártogatós szószt szedjük szét mélyebb tálkákba és tálaljuk a ’nabéval’ és párolt rizzsel. A teljes fazéknyi nabét tegyük az étkezőasztalra egy hőálló alátétre helyezve. Ki-ki magának szedjen a nabéból egyszerre 3-4 fajta párolt ételféleséget a szószos tálkákba, így fogyasszuk az ételt. Pálcika használata ajánlott!
- Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 12735
- Feltöltés dátuma: 2013. március 09.
Ajánló
Főtt rizzsel kell tálalni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A nabe egy szezonális, ősszel és télen fogyasztandó, házias jellegű japán ételkategória. A hideg időben nagyon gyakran vacsoráznak együtt ilyesmit a japán családok. Nevét a japán agyagedényről, a nabéról kapta. Ez az étel nem csak a testet, hanem a lelket is melengeti, hiszen közösen, egy tálból csipegetve költik el az étkezést az egy asztalnál ülők. Sokféle nabe létezik, ez az egyik legegyszerűbb. Könnyű, de laktató étel, kalóriaszegény és egészséges. A blogomon olvashatsz róla bővebben.