r
Nosalty Logó

Buri no teriyaki (Buri teriyaki módon)

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Oli
Buri no teriyaki (Buri teriyaki módon)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A halhoz

A marináláshoz (tare szószhoz)

A teriyaki szószhoz

Összesen 198 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A halhoz

A marináláshoz (tare szószhoz)

A teriyaki szószhoz

Összesen 790 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A halhoz

A marináláshoz (tare szószhoz)

A teriyaki szószhoz

Összesen 91 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2435.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    2197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 198 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9743.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    8789 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    517.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    298 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 790 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1126.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    1016 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

A halhoz

  • 40 dkg hal (vagy kardhalfilé)

A marináláshoz (tare szószhoz)

A teriyaki szószhoz

Elkészítés

A halhoz

  1. Mosssuk meg a halat és töröljük szárazra. Marináljuk kb. fél órát a tare szószban.
  2. Ezután keverjük össze a teriyaki szószt. Miután kivettük a halszeleteket a pácból, itassuk le róluk a folyadékot papírtörlővel.
  3. Kevés olajat közepes lángon hevítsünk fel serpenyőben majd tegyük bele a halat és süssük át míg szép színük nem lesz. Először azt az oldalát süssük, ami a tálaláskor felfelé néz majd. Ennél a lépésnél vigyázzunk, nehogy megégjen a hal, ugyanis a mirin cukrot is tartalmaz. Miután mindkét oldalát megsütöttük, a felesleges olajat papírtörlővel itassuk fel a serpenyőből.
  4. Ezután öntsük rá a teriyaki szószt és takarék lángon kb 15 percig, a halat gyakran locsolgatva addig süssük, míg be nem sűrűsödik a szósz és a halon szép fényes felületet nem képez. A halhoz párolt rizst és daikon oroshit, azaz reszelt jégcsapretket kínáljunk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17258
  • Feltöltés dátuma: 2008. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A buri nevű halat szerencse-halnak is nevezik, mert növekedése közben “megváltoztatja” a nevét. Szerencsés mivoltának legendája onnan ered, hogy egyszer egy szamuráj élete kedvező fordulatot vett, miután nevet változtatott. Amíg “kicsi” (3 kg-os) hamachinak hívják. Ilyenkor sashimit vagy sushit készítenek belőle. A nagyobb példányokat (5 kg-tól, kb. 1 m-es hosszúságú) nevezik burinak, ezeket általában sütik, grillezik de sushi ill. sashimi formájuk is gyakori. Télen kis zsírréteget növeszt, ilyenkor kanburi a neve. Értékes hal, nagyon kedvelt Japánban, többnyire jeles alkalmakkor kerül az asztalra.

Hozzávalók

A halhoz

A marináláshoz (tare szószhoz)

A teriyaki szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...