Buri no teriyaki (Buri teriyaki módon)
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Oli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
A halhoz
-
100g hal58 kcal
A marináláshoz (tare szószhoz)
-
31g szójaszósz19 kcal
-
31g szaké42 kcal
-
31g mirin42 kcal
A teriyaki szószhoz
-
5g cukor19 kcal
-
8g szójaszósz5 kcal
-
10g mirin13 kcal
Összesen
198
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
A halhoz
-
400g hal230 kcal
A marináláshoz (tare szószhoz)
-
125g szójaszósz75 kcal
-
125g szaké168 kcal
-
125g mirin168 kcal
A teriyaki szószhoz
-
20g cukor77 kcal
-
30g szójaszósz18 kcal
-
40g mirin54 kcal
Összesen
790
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
A halhoz
-
46.2g hal27 kcal
A marináláshoz (tare szószhoz)
-
14.5g szójaszósz9 kcal
-
14.5g szaké19 kcal
-
14.5g mirin19 kcal
A teriyaki szószhoz
-
2.3g cukor9 kcal
-
3.5g szójaszósz2 kcal
-
4.6g mirin6 kcal
Összesen
91
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2435.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 2197 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 129.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
198
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.9 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9743.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 627 mg
-
Nátrium 8789 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 517.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 298 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
790
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1126.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 1016 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 59.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
91
kcal
Hozzávalók
A halhoz
A marináláshoz (tare szószhoz)
-
125 ml szójaszósz
-
125 ml szaké
-
125 ml mirin
A teriyaki szószhoz
-
2 ek cukor
-
3 ek szójaszósz
-
40 ml mirin
Elkészítés
A halhoz
- Mosssuk meg a halat és töröljük szárazra. Marináljuk kb. fél órát a tare szószban.
- Ezután keverjük össze a teriyaki szószt. Miután kivettük a halszeleteket a pácból, itassuk le róluk a folyadékot papírtörlővel.
- Kevés olajat közepes lángon hevítsünk fel serpenyőben majd tegyük bele a halat és süssük át míg szép színük nem lesz. Először azt az oldalát süssük, ami a tálaláskor felfelé néz majd. Ennél a lépésnél vigyázzunk, nehogy megégjen a hal, ugyanis a mirin cukrot is tartalmaz. Miután mindkét oldalát megsütöttük, a felesleges olajat papírtörlővel itassuk fel a serpenyőből.
- Ezután öntsük rá a teriyaki szószt és takarék lángon kb 15 percig, a halat gyakran locsolgatva addig süssük, míg be nem sűrűsödik a szósz és a halon szép fényes felületet nem képez. A halhoz párolt rizst és daikon oroshit, azaz reszelt jégcsapretket kínáljunk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 17258
- Feltöltés dátuma: 2008. február 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Oli
62 recept
A buri nevű halat szerencse-halnak is nevezik, mert növekedése közben “megváltoztatja” a nevét. Szerencsés mivoltának legendája onnan ered, hogy egyszer egy szamuráj élete kedvező fordulatot vett, miután nevet változtatott. Amíg “kicsi” (3 kg-os) hamachinak hívják. Ilyenkor sashimit vagy sushit készítenek belőle. A nagyobb példányokat (5 kg-tól, kb. 1 m-es hosszúságú) nevezik burinak, ezeket általában sütik, grillezik de sushi ill. sashimi formájuk is gyakori. Télen kis zsírréteget növeszt, ilyenkor kanburi a neve. Értékes hal, nagyon kedvelt Japánban, többnyire jeles alkalmakkor kerül az asztalra.