r
Nosalty Logó

Kínai szezámmagos csirke 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
P.
Kínai szezámmagos csirke 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A kínai csirkéhez

A tésztához

A szószhoz

Összesen 778 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A kínai csirkéhez

A tésztához

A szószhoz

Összesen 1556 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A kínai csirkéhez

A tésztához

A szószhoz

Összesen 165 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2485.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    1794 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.2 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 778 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4970.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    1029 mg
  • Nátrium
    3587 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.3 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    478.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 1556 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

A kínai csirkéhez

A tésztához

A szószhoz

Elkészítés

A kínai csirkéhez

  1. Készítsük el a szószt: minden hozzávalót keverjünk el csomómentesre, és egy lábasban lassan forraljuk fel, és tartsuk melegen. Ha túl édesnek találjuk, további ecet hozzáadásávalállítsuk be az ízt óvatosan. (Én jobban szeretek 5%-os almaecetet használni, ha nincs rizsecet,attól sokkal lágyabb benne a savanyú, sokkal finomabb ízt ad, és könnyebben eltalálható a helyes íz, mint a 10 %-os ételecettel.)
  2. Vágjuk 2-3 cm-es kockákra a csirkehúst, egy időre pácoljuk be kevés szakéba és szójaszószba.
  3. Keverjükel a tésztához szükséges hozzávalókat, minden folyékony rész legyen jéghideg.(Tekintettel egy kedves hozzászólóra, akinek nem sikerült, csapott evőkanállal dolgozzunk, és ha így is túl tömör lenne a massza, higítsuk óvatosan a szakéval. De sűrűnek kell maradnia, hogy bevonja a húst.)
  4. A csirkét forgassuk bele, majd kezdjük el bő olajban, kis lángonkisütni. Akkorjó, amikor a bunda máraranybarna.Ezt folytassukaddig, amíg a csirke el nem fogy, igyekezzünk minél hamarabb ezzel végezni. Forgassuk bele a meleg szószba, hintsük meg az előre, olaj nélkül lepirítottszezámmaggal, és főtt rizzsel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 1462
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 237671
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 24.

Ajánló

Miért ropog a bunda? A tészta több dologtól lesz ropogós. Először is, alacsony gluténtartalmú lisztet kell használni (ezért keverik a normál lisztet keményítővel), jéghideg vízzel és folyékony részekkel kell bekeverni. Ez nem azt jelenti, hogy összekeverd és hűtőbe teszed, állni hagyod, mert ilyenkor a glutén nagyon könnyen összeházasodik a vízzel és a bunda már nem lesz ropogós. Extrém módja az elkészítésnek, ha az egész masszát tartalmazó tálat egy jéggel teli edénybe ültetik. A titok a hideg, a liszt és hogy minél hamarabb végezz. A bő olajtól önmagában még nem fog ropogni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szokásomhoz híven egy recept eredetének nyomába eredtem. Az ötletet Motyola adta, amikor feltette a kínai szezámmagos csirke receptjét. Kiváncsivá tett, hiszen, mint ahogy minden kínai étel a kínai büfékben, ez sem kínai. Az információ forrásom adott volt: van egy kínai kollégám, aki mindig a felesége helyett főz - mondván, ő jobban tudja. Hát el is csíptem Yangot egy reggelen az iroda konyhájában, és kifaggattam. Megkérdeztem, hallott-e már erről az ételről? Meglepődtem, azt mondta nem. Hm...próbáltam körülírni, tudod, olyan kis gömbölyűre sütött ízék, ragacsos, fényes szószban. A vizualizáció hatott, elkezdett bólogatni, majd vágott egy grimaszt, és finoman megjegyezte: ugye tudod, hogy ez nem kínai? Bármi, amit ilyen büfékben látsz, az európaiaknak kitalált változat. Kb. azért kínai, mert kínaiak főzik. Majd adott egy címet, azt mondta, ha igazit akarok enni, ide menjek el. Fülön fogtam jóuramat, el is zarándokoltunk Frankfurt "azon" részébe - a környék biztonsági statisztikája alulról mérhetetlen, még a GPS is elveszett a kis utcákban, magunkra kellett hagyatkozni. Végül megtaláltuk. Pontosan az a hely volt, ahová még nappal sem mennék, nemhogy sötétedés után. Az asztalok ragadtak, a berendezés épp lecserélnivaló volt már, pedig most nyitottak. Egy foghíjas kínai pincérnő gurult oda hozzánk, étlapokkal a kezében, és alig érthető némettel megkérdezte, hogy a német-kínai étlapot kérjük vagy a kínai-kínait. Itt ért az első meglepetés. Persze gondolkodás nélkül kértük a kínait. Az ételek, amiket kihoztak nekünk, fényévekre voltak minden eddigi kínai büfés, éttermes élményemtől. Sajnáltam, hogy az európai ízléshez igazodva kénytelenek elrontani azokat a finomságokat, mert sokan különben talán nem ennék meg - csak azért, mert nem ismerős az íze. Így kerül bele ketchup, pirospaprika és sok más egyéb. A vacsora végeztével vallatóra fogtam a pincérnőt, majd amikor megértette, mit keresek, felnyihogott. Egy pillanat - mondta, majd eltűnt  a konyhában, és három kis falattal jött elő. Igen, ez volt az, de mielőtt bármit mondhattam volna, csak annyit mondott: ez csak a német-kínai étlapon van rajta. Nem bánom én, gondoltam, itt a lehetőség. Megkérdeztem, lehet-e tudni, hogy készül? A válasz csak annyi volt: mivel nem kínai, persze! Pár perc múlva már a zsebemben volt a cetli. Itthon nekiveselkedtem, legyártottam vagy egy tonnányit, mert kínai ide vagy oda, ez bizony jó kaja. :-) Aki szűkölködik alapanyagokban, annak mindenképp Motyola receptjét javaslom, de akinek akadnak ilyen hozzávalók otthon, próbálja ki így. 

Hozzávalók

A kínai csirkéhez

A tésztához

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...