20 perces teriyaki csirke
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Hering András
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
25g szójaszósz15 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
3g rizsecet0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
5g szezámolaj44 kcal
-
2 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
250g brokkoli52 kcal
-
15g újhagyma zöldje4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g szaké67 kcal
Összesen
905
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g csirkecomb556 kcal
-
50g szójaszósz30 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
5g rizsecet1 kcal
-
100g víz0 kcal
-
10g szezámolaj88 kcal
-
4 kcal
-
14g szezámmag80 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
500g brokkoli104 kcal
-
30g újhagyma zöldje8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g szaké134 kcal
Összesen
1811
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
32.4g csirkecomb36 kcal
-
3.2g szójaszósz2 kcal
-
0.8g gyömbér1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.3g barna cukor5 kcal
-
0.3g rizsecet0 kcal
-
6.5g víz0 kcal
-
0.6g szezámolaj6 kcal
-
0.1g étkezési keményítő0 kcal
-
0.9g szezámmag5 kcal
-
12.9g rizs46 kcal
-
32.4g brokkoli7 kcal
-
1.9g újhagyma zöldje1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.5g szaké9 kcal
Összesen
118
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.6 g
Zsír
-
Összesen 30.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2420.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 485 mg
-
Nátrium 1567 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 364.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 139 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 182 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 349 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 911 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2387 micro
Összesen
905
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.1 g
Zsír
-
Összesen 60.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4840.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 367 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 248 mg
-
Foszfor 970 mg
-
Nátrium 3134 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 215.3 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 729.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 227 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 278 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 364 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 698 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 1822 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4774 micro
Összesen
1811
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 309 micro
Összesen
118
kcal
Hozzávalók
-
50 ml szójaszósz
-
2 ek barna cukor
-
100 ml víz
-
2 ek szezámmag
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Készítsük el teriyaki szószt. Egy kis keverőtálban keverjük sima eleggyé a szójaszószt, a barna cukrot, a finomra reszelt gyömbért, a darált vagy finomra zúzott fokhagymát, a szezámolajat, a rizsecetet (vagy mirint), a vizet és a keményítőt. Ha hozzájutunk szakéhoz (a japánok tradicionális, rizsből erjesztett alkoholos itala, nevezzük rizsbornak) szintén ezen a ponton öntsük az alapszószhoz. Ezután tegyük át egy kisebb főzőedénybe, majd pár perc alatt, folyamatos kevergetés mellett forraljuk össze. Tartsuk szemmel, mert nagyon gyorsan elkezd sűrűsödni. Ha kész, tegyük félre.
- A csirkecombfilét felhasználhatjuk egyben is (ekkor egyben fogjuk pácolni és megsütni, majd csak a legvégén szeleteljük fel), vagy vágjuk 1,5 centis kockákra. Melegítsünk olajat egy nagy serpenyőben vagy wokban közepes-magas lángon, amíg az olaj felforrósodik, körülbelül 1 perc alatt. Adjuk hozzá a csirkét, és minden oldalról pirítsuk aranybarnára, körülbelül 5-6 perc alatt.
- A serpenyőből öntsük le a felesleges olajat. Öntsük a csirkéhez a szószt, és jól keverjük össze, hogy a csirkét egyenletesen bevonja. Folyamatos keverés vagy forgatás mellett süssük tovább közepes lángon 3-4 percig, amíg a kívánt állagúra nem sűrűsödik.
- Tálaláskor díszítsük szezámmaggal és zöldhagymával, köretként párolt vagy sült rizs, sült tészta és brokkoli is remekül passzol hozzá.
- Receptkönyvben: 314
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 75
- Össznézettség: 12466
- Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 11.
Ajánló
Készítheted ezt a teriyaki csirkét kicsontozott, bőr nélküli csirkecombbal vagy -mellekkel, de akár csirkeszeletekkel is. Szerintem a csirkecomb a legjobb ehhez a recepthez, mert gyorsan megsül, és rendkívül puha és lédús marad. A csirkét sütés előtt 30 percig, vagy akár egy teljes napig is pácolhatod a maximális íz érdekében. Minél tovább pácolódik, annál finomabb lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hering András
182 recept
Az üveges teriyaki szósz vásárlásának napjai rég elmúltak. Ez a finom csirketeriyaki könnyen az új kedvenced lesz, ráadásul 20 perc alatt már az asztalra kerülhet a vacsora. Az egyszerűen elkészíthető pácból gyönyörű, könnyű máz lesz, amely a megfelelő mennyiségű sós és édes ízt ad a lédús csirkecombokhoz. A maradék másnap ebédre is jó.