r
Nosalty Logó

20 perces teriyaki csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hering András
20 perces teriyaki csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 905 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1811 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2420.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    1567 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    182 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    911 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2387 micro
Összesen 905 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4840.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    970 mg
  • Nátrium
    3134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    729.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    364 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    698 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1822 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4774 micro
Összesen 1811 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsük el teriyaki szószt. Egy kis keverőtálban keverjük sima eleggyé a szójaszószt, a barna cukrot, a finomra reszelt gyömbért, a darált vagy finomra zúzott fokhagymát, a szezámolajat, a rizsecetet (vagy mirint), a vizet és a keményítőt. Ha hozzájutunk szakéhoz (a japánok tradicionális, rizsből erjesztett alkoholos itala, nevezzük rizsbornak) szintén ezen a ponton öntsük az alapszószhoz. Ezután tegyük át egy kisebb főzőedénybe, majd pár perc alatt, folyamatos kevergetés mellett forraljuk össze. Tartsuk szemmel, mert nagyon gyorsan elkezd sűrűsödni. Ha kész, tegyük félre.
  2. A csirkecombfilét felhasználhatjuk egyben is (ekkor egyben fogjuk pácolni és megsütni, majd csak a legvégén szeleteljük fel), vagy vágjuk 1,5 centis kockákra. Melegítsünk olajat egy nagy serpenyőben vagy wokban közepes-magas lángon, amíg az olaj felforrósodik, körülbelül 1 perc alatt. Adjuk hozzá a csirkét, és minden oldalról pirítsuk aranybarnára, körülbelül 5-6 perc alatt.
  3. A serpenyőből öntsük le a felesleges olajat. Öntsük a csirkéhez a szószt, és jól keverjük össze, hogy a csirkét egyenletesen bevonja. Folyamatos keverés vagy forgatás mellett süssük tovább közepes lángon 3-4 percig, amíg a kívánt állagúra nem sűrűsödik.
  4. Tálaláskor díszítsük szezámmaggal és zöldhagymával, köretként párolt vagy sült rizs, sült tészta és brokkoli is remekül passzol hozzá.
  • Receptkönyvben: 314
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 75
  • Össznézettség: 12466
  • Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 11.

Ajánló

Készítheted ezt a teriyaki csirkét kicsontozott, bőr nélküli csirkecombbal vagy -mellekkel, de akár csirkeszeletekkel is. Szerintem a csirkecomb a legjobb ehhez a recepthez, mert gyorsan megsül, és rendkívül puha és lédús marad. A csirkét sütés előtt 30 percig, vagy akár egy teljes napig is pácolhatod a maximális íz érdekében. Minél tovább pácolódik, annál finomabb lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

20 perces teriyaki csirke
Hering András 182 recept

Az üveges teriyaki szósz vásárlásának napjai rég elmúltak. Ez a finom csirketeriyaki könnyen az új kedvenced lesz, ráadásul 20 perc alatt már az asztalra kerülhet a vacsora. Az egyszerűen elkészíthető pácból gyönyörű, könnyű máz lesz, amely a megfelelő mennyiségű sós és édes ízt ad a lédús csirkecombokhoz. A maradék másnap ebédre is jó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...