Házi rámen
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Törpilla82
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
Alaplé
-
250g sertéscsont0 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
3g wakame1 kcal
Ízesítő - tare és a hús
-
100g sertéshús166 kcal
-
5g gyömbér4 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
69g újhagyma13 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
88g szójaszósz53 kcal
-
50g szaké67 kcal
-
25g víz0 kcal
-
50g mirin67 kcal
Feltétek ízlés szerint
-
63g udon tészta223 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
50g csemegekukorica43 kcal
-
63g spenót10 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
15g miso30 kcal
-
0 kcal
Összesen
803
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
Alaplé
-
1000g sertéscsont0 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
10g wakame5 kcal
Ízesítő - tare és a hús
-
400g sertéshús664 kcal
-
18g gyömbér14 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
350g szójaszósz210 kcal
-
200g szaké268 kcal
-
100g víz0 kcal
-
200g mirin268 kcal
Feltétek ízlés szerint
-
250g udon tészta890 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
200g csemegekukorica172 kcal
-
250g spenót41 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
60g miso119 kcal
-
0 kcal
Összesen
3209
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
Alaplé
-
25.6g sertéscsont0 kcal
-
0.3g gyömbér0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.3g vöröshagyma0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.3g wakame0 kcal
Ízesítő - tare és a hús
-
10.2g sertéshús17 kcal
-
0.5g gyömbér0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
7.1g újhagyma1 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
9g szójaszósz5 kcal
-
5.1g szaké7 kcal
-
2.6g víz0 kcal
-
5.1g mirin7 kcal
Feltétek ízlés szerint
-
6.4g udon tészta23 kcal
-
5.6g tojás7 kcal
-
4.7g újhagyma1 kcal
-
5.1g csemegekukorica4 kcal
-
6.4g spenót1 kcal
-
2g sárgarépa1 kcal
-
1.5g miso3 kcal
-
0 kcal
Összesen
80
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 51 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 244 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7857 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 195 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 617 mg
-
Nátrium 6806 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 457.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 479 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 367 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 274 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 627 micro
-
β-karotin 4456 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6886 micro
Összesen
803
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 204.1 g
Zsír
-
Összesen 62.2 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 976 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 31427.8 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 206 mg
-
Kálcium 781 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 695 mg
-
Foszfor 2467 mg
-
Nátrium 27224 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 357.3 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 1828.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1917 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 243 micro
-
K vitamin: 1470 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 856 micro
-
Kolin: 1094 mg
-
Retinol - A vitamin: 318 micro
-
α-karotin 2508 micro
-
β-karotin 17824 micro
-
β-crypt 247 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 27543 micro
Összesen
3209
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 804.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 697 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 64 micro
-
β-karotin 456 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 705 micro
Összesen
80
kcal
Hozzávalók
Alaplé
-
1 kg sertéscsont
-
2 cm gyömbér
-
2 gerezd fokhagyma
Ízesítő - tare és a hús
-
3 cm gyömbér
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 közepes db újhagyma
-
3 ek cukor
-
350 ml szójaszósz
-
2 dl szaké
-
1 dl víz
Feltétek ízlés szerint
-
4 db tojás
-
2 közepes db újhagyma
-
200 g csemegekukorica
Elkészítés
Alaplé
- A hozzávalókat 2-2,5 liter vízben, 2-3 óra alatt megfőzzük, ha kell, lehabozhatjuk.
- Közben a feltéthez a tojásokat 6 perc alatt megfőzzük és jégre tesszük. Ha kihűlt és meghámozzuk, vagy a tare-ba áztatjuk (következő fázis), minél tovább áll benne annál jobb.
Ízesítő - tare és a hús
- A hozzávalókat tetszőlegesen aprítjuk, vagy egészben hagyjuk. A szeletelt császárhúst 3-4 részre vágjuk, és a kikevert szószban 30-40 perc alatt készre főzzük.
- Eredetileg a császárhúst egyben főzik több óra alatt, vagy feltekerve, ezek a vékony szeletek viszont hamarabb elkészülnek, és jobban átjárja őket a szósz.
- Ha kész, leszűrjük, a hússzeleteket külön szedjük. A tare-ba tesszük a pucolt tojásokat (előző fázis vége), és ha kihűlt, a zsírt is külön szedhetjük a tetejéről.
Feltétek ízlés szerint
- A tésztát kifőzzük.
- Egy nagy mély tányérba szedünk ízlés szerint tare-t (a lé amiben a hús főtt), a sósságát a tare fogja adni, a szójaszósz sósságától függően.
- Erre jöhet a tészta, és ízlés szerinte megpakoljuk, amivel csak szeretnénk. Rámerjük a forró levest, és kész.
- Receptkönyvben: 130
- Tegnapi nézettség: 47
- 7 napos nézettség: 479
- Össznézettség: 70472
- Feltöltés dátuma: 2020. április 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Törpilla82
8 recept
Rengeteg változata van, ez az egyik. Ízlés szerint alakíthatjuk, ahogy szeretnénk, hiszen ebből sincs egy eredeti recept.