Miso

A japán konyhában használt ízesítő alapanyag, fermentált szójababpaszta, mely úgy készül, hogy a főtt szójababhoz rizst, árpát vagy búzát és sót adnak. Többféle színű és ízű miso kapható. Pácok, szószok, öntetetek és főételek készítéséhez használatos.
Bármikor.
Felbontás után légmentesen lezárva, hűtőben tartandó.
fehérjetartalom
12.79 g
zsírtartalom
5.027 g
szénhidráttartalom
25.37 g
víztartalom
43.02 g
Nátrium
3728 mg
Foszfor
159 mg
Kalcium
57 mg
Magnézium
48 mg
B6 vitamin
0.199 g
Kolin
72.2 mg
Niacin - B3 vitamin
0.906 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.337 mg
fehérje
12.79 g
Zsír
telített zsírsav
1.025 g
egyszeresen telített zsírsav
1.118 g
többszörösen telített zsírsav
2.884 g
ásványi anyagok
Kalcium
57 mg
Vas
2.49 mg
Magnézium
48 mg
Foszfor
159 mg
Nátrium
3728 mg
Cink
2.56 mg
Réz
0.42 mg
Mangán
0.859 mg
Szelén
7 µg
szénhidrát
rost
5.4 g
cukor
6.2 g
víz
43.02 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.098 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.233 mg
Niacin - B3 vitamin
0.906 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.337 mg
Folát
19 µg
Kolin
72.2 mg
Béta-karotin
52 µg
E vitamin
0.01 mg
K vitamin
29.3 µg
B12 vitamin
0.08 µg
A vitamin
4 µg
B6 vitamin
0.199 g
Ott lapul a kamrában, gyakran használjuk, azonban ha előkerül, mégis majdnem mindig ugyanazt készítjük belőle: mire használhatnánk még a grízt az édességkészítés terén?
Lakos Benedek2024 végén láthattuk az RTL Konyhafőnök című gasztroműsorának utolsó évadát, melynek zsűrijét Rácz Jenő hét éven át erősítette. A jelenlegi jelek szerint viszont a séf nagy eséllyel átigazolhatott a TV2-höz.
NosaltyA mai nap csupa zöldséges, mégis laktató fogások sora, a menü végéről pedig nem maradhat el egy kis édes csábítás.
NosaltyA D-vitamin kapcsán rengeteg kutatás zajlott már korábban is, de a mostani egy új perspektívát nyithat meg az izomépítés és testsúlykontroll terén.
Nézzük, hogy a külföldieknek melyek a kedvenc magyar ételeik!
Közeleg a tavasz, majd eljön a nyár is, szóval a télre behurcolt kinti növények lassan újra kikerülhetnek. Ezúttal a nagy kedvenc, a muskátli kerül górcső alá: következzen pár tipp, ami abban segít, hogy a telet követően sok-sok virágot hozzon.
A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...
A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...
Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!