r
Nosalty Logó

Hamis tepertős papucs szilvalekvárral

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Hamis tepertős papucs szilvalekvárral
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A tésztához

A rétegezéshez és sütéshez

821
Kalória
13.3g
Fehérje
83.4g
Szénhidrátok
48.5g
Zsír
36.4g
Víz
164.8g
Koleszterin
3.7g
Rost
3.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A rétegezéshez és sütéshez

Összesen 821 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A rétegezéshez és sütéshez

Összesen 6552 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A rétegezéshez és sütéshez

Összesen 328 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    688.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 821 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    106.6 g

Zsír

  • Összesen
    387.8 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    1318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5506.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    685 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    1655 mg
  • Nátrium
    2486 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    667.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    291.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2410 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    620 micro
  • Kolin:
    710 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2360 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 6552 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 328 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukrot elkeverjük a langyos tejjel, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk benne. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a puha vajat és a felfutott élesztős tejet. Ruganyos tésztát gyúrunk belőle, majd lisztezett felületen 10 percig dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A rétegezéshez és sütéshez

  1. A vajat elkeverjük a misóval, a diót egy aprítógépben durvára daráljuk.
  2. A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd megkenjük a vajas keverékkel és megszórjuk a dióval. Lehajtjuk a felső harmadát, majd arra az alsót, majd a jobb és a bal oldalról is behajtogatjuk. Az így kapott kis téglatestet frissentartó fóliába csomagoljuk, majd 20 percre a hűtőbe tesszük piheni.
  3. Miután kivettük, a tésztát elforgatjuk balra 90 fokkal, kinyújtjuk és megismételjük a hajtogatást. Újabb pihentetés következik, majd a forgatás, kinyújtás és hajtogatás sorozata még egyszer. Ekkor a tésztát egy órára visszatesszük a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen.
  4. A megdermedt tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kis négyzeteket vágunk belőle. Ezeket megtöltjük szilvalekvárral, és két csücsköt középen összecsípünk, hogy megkapjuk a jellegzetes papucsformát.
  5. A süteményeket lekenjük egy felvert tojással, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 180 fokos sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Langyosan vagy hidegen tálaljuk, porcukorral nagyon enyhén meghintve.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Gyermekkorom (és már örökre letűnt húsevő éveim) egyik kedvenc süteménye a tepertős-szilvalekváros papucs volt. A vegetáriánussá válás egyik nagy szomorúsága, hogy többé nem ehettem ebből a különleges nyalánkságból, szerencsére az alábbi recept megszületésével már a múlté: ha töpörtyű ugyan nem is kerül bele, az élményt ugyanúgy hozza a papucs, frissen sülve, másnaposan, neadjisten még a harmadik nap is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-szilvás papucs

Mi még egyáltalán nem unjuk az ünnepi diós recepteket, reméljük, ti sem vagytok ezzel másképp! Ez a szilvás-diós papucs szuper választás vendégváró sütiként, de akár reggelire, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!