Vega miso ramen
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
25g miso50 kcal
-
400g víz0 kcal
-
30g shiitake gomba10 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g chilipaszta0 kcal
-
8g kókuszzsír67 kcal
-
8g juharszirup20 kcal
-
50g mungóbabcsíra15 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
4g szezámmag20 kcal
-
60g főtt tojás93 kcal
-
100g tofu144 kcal
-
50g ázsiai tészta236 kcal
Összesen
677
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
50g miso99 kcal
-
800g víz0 kcal
-
60g shiitake gomba20 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g chilipaszta0 kcal
-
15g kókuszzsír134 kcal
-
15g juharszirup39 kcal
-
100g mungóbabcsíra30 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
-
200g tofu288 kcal
-
100g ázsiai tészta471 kcal
Összesen
1350
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
3g miso6 kcal
-
48.3g víz0 kcal
-
3.6g shiitake gomba1 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0g chilipaszta0 kcal
-
0.9g kókuszzsír8 kcal
-
0.9g juharszirup2 kcal
-
2 kcal
-
11.1g újhagyma2 kcal
-
0.4g szezámmag2 kcal
-
7.2g főtt tojás11 kcal
-
12.1g tofu17 kcal
-
28 kcal
Összesen
79
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.5 g
Zsír
-
Összesen 36.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 224 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3012 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 833 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 489 mg
-
Nátrium 1486 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 651.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 141 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 211 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 353 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 847 micro
Összesen
677
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.9 g
Zsír
-
Összesen 73.5 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 448 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6024 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 1666 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 979 mg
-
Nátrium 2971 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.8 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1303.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 237 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 282 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 392 micro
-
Kolin: 422 mg
-
Retinol - A vitamin: 178 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 706 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1694 micro
Összesen
1350
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 363.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
79
kcal
Hozzávalók
-
50 g miso
-
8 dl víz
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek kókuszzsír
-
100 g mungóbabcsíra
-
2 közepes db újhagyma
-
1 ek szezámmag
-
200 g tofu
-
10 dkg ázsiai tészta (soba (tradicionálisan hajdinalisztből készül vékony jellegzetesen barnás színű, diós ízű tészta))
Elkészítés
- A miso pasztát, a chilis szójababpasztát, a vékony szeletekre vágott shiitake gombát, a juharszirupot, a kókuszzsírt, a finomra reszelt fokhagymát és a vizet tegyük egy nyeles lábasba.
- Óvatosan, lefedve kezdjük el melegíteni az edény tartalmát (kb. 10-12 perc). Eközben a soba tésztát forrásban lévő vízben 1 percig főzzük, majd leszűrjük és leöblítjük hideg vizzel.
- A leveshez hozzáadjuk a mungóbabcsíra felét, és levesszük a tűzről.
- Tálaláshoz egy mély tányérba tesszük a főtt tésztát, és rákanalazunk a levesből úgy, hogy gomba és babcsíra is kerüljön bele. Végül ráhelyezzük a kettévágott lágytojást, a kockákra vágott lágy tofut, megszórjuk apróra vágott újhagymával, pirított szezámmaggal és a maradék mungóbabcsírával.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 122
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 14821
- Feltöltés dátuma: 2021. január 11.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
414 recept
A miso paszta a japán konyha tradicionális alapanyaga, nem véletlenül, hiszen nagyon sokoldalúan felhasználható, pácokba, öntetekbe, szószokba, levesekbe és főételekhez egyaránt szuperül illik. A miso úgy készül, hogy a főtt szójababhoz rizst vagy más gabonát (árpát vagy búzát) adnak, majd az egészet sóval összepürésítik. Ez a recept egy egyszerű, egészséges vega ramen leves, amelyet az említett misoval, fokhagymával, egy speciális chilis szójababpasztával, shiitake gombával készítettem el, és krémes tofuval, valamint lágy főtt tojással tálaltam. Nem csak könnyed recept, de bárki el is tudja készíteni, mert mindössze néhány percet vesz igénybe. Cserébe viszont jól eltelít, és órákra feltölt energiával.