Juharszirup

A juharfa nedvéből előállított szirup: a fák levét lecsapolják, majd beforralják (40 liter nedvből 1 liter szirup lesz). Kanadában és az Egyesült Államokban örvend rendkívüli népszerűségnek. Általában palacsintával, fagylalttal fogyasztják, de sütéshez, édességek készítéséhez is használatos, sőt például édesburgonyát is karamellizálnak vele.
Bármikor.
Szobahőmérsékleten, száraz, sötét helyen.
fehérjetartalom
0.04 g
zsírtartalom
0.035 g
szénhidráttartalom
67.04 g
víztartalom
32.39 g
Kalcium
102 mg
Magnézium
21 mg
Nátrium
12 mg
Mangán
2.908 mg
B6 vitamin
0.002 g
Kolin
1.6 mg
Riboflavin - B2 vitamin
1.27 mg
Niacin - B3 vitamin
0.081 mg
fehérje
0.04 g
Zsír
telített zsírsav
0.007 g
egyszeresen telített zsírsav
0.011 g
többszörösen telített zsírsav
0.017 g
ásványi anyagok
Kalcium
102 mg
Vas
0.11 mg
Magnézium
21 mg
Foszfor
2 mg
Nátrium
12 mg
Cink
1.47 mg
Réz
0.018 mg
Mangán
2.908 mg
Szelén
0.6 µg
szénhidrát
cukor
60.46 g
víz
32.39 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.066 mg
Riboflavin - B2 vitamin
1.27 mg
Niacin - B3 vitamin
0.081 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.036 mg
Kolin
1.6 mg
B6 vitamin
0.002 g
Mindent megmentünk, átalakítunk: a zöldségmaradék salátába, a húsvéti sonka palacsintába kerül, a száraz kalács pedig édes bundát kap!
NosaltySzinte lehetetlen kiküszöbölni, hogy a húsvéti dínom-dánom után ne legyen maradék, amivel nem tudunk mit kezdeni. E heti fogásaink segítő fakanalat nyújtanak, hogy minden, ami húsvéti alapanyag, méltó módon születhessen újjá!
NosaltyMájus 8-a a Magyar Fagylalt Napja, amit méltó módon kell ünnepelni, éppen ezért több száz cukrászda adja féláron fagyiját országszerte.
NosaltyAz életkor csak egy szám. Ha a következő dolgokat meg tudod tenni, akkor pedig egészen biztos, hogy még hosszú élet vár rád – legalábbis a szakértők kutatási eredményei alapján!
Mai Napi Tippünk elárulja, mi az, amit szinte mind elrontunk, amikor brokkolival sütünk-főzünk.
Május 8-a a Magyar Fagylalt Napja, amit méltó módon kell ünnepelni, éppen ezért több száz cukrászda adja féláron fagyiját országszerte.
A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...
Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...
Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!