Juharszirup

A juharfa nedvéből előállított szirup: a fák levét lecsapolják, majd beforralják (40 liter nedvből 1 liter szirup lesz). Kanadában és az Egyesült Államokban örvend rendkívüli népszerűségnek. Általában palacsintával, fagylalttal fogyasztják, de sütéshez, édességek készítéséhez is használatos, sőt például édesburgonyát is karamellizálnak vele.
Bármikor.
Szobahőmérsékleten, száraz, sötét helyen.
fehérjetartalom
0.04 g
zsírtartalom
0.035 g
szénhidráttartalom
67.04 g
víztartalom
32.39 g
Kalcium
102 mg
Magnézium
21 mg
Nátrium
12 mg
Mangán
2.908 mg
B6 vitamin
0.002 g
Kolin
1.6 mg
Riboflavin - B2 vitamin
1.27 mg
Niacin - B3 vitamin
0.081 mg
fehérje
0.04 g
Zsír
telített zsírsav
0.007 g
egyszeresen telített zsírsav
0.011 g
többszörösen telített zsírsav
0.017 g
ásványi anyagok
Kalcium
102 mg
Vas
0.11 mg
Magnézium
21 mg
Foszfor
2 mg
Nátrium
12 mg
Cink
1.47 mg
Réz
0.018 mg
Mangán
2.908 mg
Szelén
0.6 µg
szénhidrát
cukor
60.46 g
víz
32.39 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.066 mg
Riboflavin - B2 vitamin
1.27 mg
Niacin - B3 vitamin
0.081 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.036 mg
Kolin
1.6 mg
B6 vitamin
0.002 g
A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!
Lakos BenedekA leves medvehagymás, a főétel cukkinis-zöldspárgás, így nem lehet panasz a tavaszi alapanyagokra és ízekre. Jó, a desszertünk "csak" csokis, de nagyon-nagyon szaftos.
NosaltyVilágszerte egyre nagyobb tábora van az olajmentes sütésnek és ételkészítésnek, az ehhez szükséges eszközt pedig igen olcsón kínálja most az Aldi.
NosaltyRengeteg pénzt spórolhatsz meg, ha bevásárolsz ebből a jó minőségű téliszalámiból.
Nemrég írtunk meg mi is, hogy a Dunántúl legendás csárdája bezár, és nem is kívánják semmilyen formában átadni az üzemeltetését másnak. Most viszont, úgy néz ki, mégis van remény arra, hogy újranyisson.
Újabb hét, ezért újabb kvízzel jelentkezünk! Most, hogy már nemcsak a naptár szerint írunk tavaszt, hanem az időjárás is egyre inkább tavaszias arcát mutatja, itt az ideje, hogy felsorakozzanak az évszak zöldségei!
Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...
Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...
Nem is emlékszem honnan a recept, állandóan gyűjtögetek. :) De azt tudom, hogy nagyon finom ez a süti, érdemes elkészíteni. :)
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!