r
Nosalty Logó

Vegán cézársaláta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hankusz Sára
vegán cézársaláta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Kesuszósz

Kesuparmezán

Saláta

1367
Kalória
61.1g
Fehérje
171.3g
Szénhidrátok
55g
Zsír
290g
Víz
-
Koleszterin
34.3g
Rost
31.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Kesuszósz

Kesuparmezán

Saláta

Összesen 1367 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Kesuszósz

Kesuparmezán

Saláta

Összesen 2730 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Kesuszósz

Kesuparmezán

Saláta

Összesen 227 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2017.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    1036 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    290 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1051 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    295 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1619 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12609 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5568 micro
Összesen 1367 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    122.2 g

Zsír

  • Összesen
    109.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4034.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    795 mg
  • Foszfor
    2071 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    342.7 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

Víz

  • Összesen
    580 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2103 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    590 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3239 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25218 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11136 micro
Összesen 2730 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2092 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    924 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

Kesuszósz

  1. A kesudiót áztassuk be forró vízbe pár órára. Majd szűrjük le és mehet egy turmixba. Adjuk hozzá az összes alapanyagot és turmixoljuk krémesre.

Kesuparmezán

  1. A turmixban daráljuk le a kesuparmezán hozzávalóit, reszelt parmezán állagúra. Ízlés szerint mehet még bele több fokhagymapor és sörélesztőpehely is.

Saláta

  1. A csicseriborsót mossuk át és szűrjük le. Töröljük szárazra és öntsük egy sütőpapíros tepsire. Fűszerezzük a fokhagymaporral, füstölt pirospaprikával, sóval és borssal. Öntsünk rá egy pici olívaolajat. Süssük ropogósra 190 fokon. Kb. 30 perc.
  2. A bagettet vágjuk kis kockákra, majd tegyük egy tálba és forgassuk át egy kis sóval, fokhagymaporral és olívaolajjal. Mehet a sütőbe és 180 fokon süssük ropogósra.
  3. A salátát vágjuk fel tetszőleges méretűre, keverjük el a kesuszósszal. Helyezzük rá a ropogós csicseriborsót, krutont és szórjuk meg a kesuparmezánnal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A cézársaláta mindig egy jó megoldás, ha nem tudjuk, mit együnk. Finom, egészséges, és pikk-pakk elkészül. Mi most csavartunk rajta, és az egészet növényi alapokra építettük.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sokhagymás tojássaláta

A húsvét közeledtével mindannyian készülünk a családi összejövetelekre és a finomabbnál finomabb ételeket is izgatottan várjuk. Az ünnepi asztalra ezúttal egy különleges ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!