Boston krémes szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Júlia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
tészta
-
10g finomliszt38 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g barna cukor48 kcal
-
3g vaj24 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
5g tojás6 kcal
puding
-
20g tej11 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
21 kcal
-
5g cukor19 kcal
tetejére
-
5g étcsokoládé27 kcal
-
5g főzőtejszín7 kcal
-
1g juharszirup3 kcal
Összesen
220
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
tészta
-
125g finomliszt455 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g barna cukor570 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
55g tojás69 kcal
puding
-
240g tej134 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
257 kcal
-
60g cukor232 kcal
tetejére
-
60g étcsokoládé328 kcal
-
60g főzőtejszín79 kcal
-
15g juharszirup39 kcal
Összesen
2643
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
tészta
-
13.3g finomliszt48 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
15.9g barna cukor60 kcal
-
4.2g vaj30 kcal
-
0.5g vaníliaaroma0 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
puding
-
25.5g tej14 kcal
-
0.5g vaníliaaroma0 kcal
-
6.4g tojássárgája20 kcal
-
7.2g étkezési keményítő27 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
tetejére
-
6.4g étcsokoládé35 kcal
-
6.4g főzőtejszín8 kcal
-
1.6g juharszirup4 kcal
Összesen
278
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
220
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 41.2 g
Zsír
-
Összesen 84.7 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 943 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1908.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 646 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 670 mg
-
Nátrium 326 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 425.6 g
-
Cukor 256 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 151 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 639 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 172 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 670 mg
-
Retinol - A vitamin: 625 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 941 micro
Összesen
2643
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
278
kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
tészta
-
125 g finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 csipet só
-
150 g barna cukor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
puding
-
2.4 dl tej
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
3 db tojássárgája
-
4.5 evőkanál étkezési keményítő
-
6 ek cukor
tetejére
-
60 g étcsokoládé
-
60 ml főzőtejszín
-
1 ek juharszirup
Elkészítés
tészta
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy kisebb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval és a sütőporral. Másik tálban habosra keverjük a vajat a cukorral és a vanília aromával, majd hozzáadjuk a tojást is, és simára keverjük. Beleforgatjuk a lisztet is (ha túl darabos vagy sűrű lenne a tészta, mint az én esetemben, akkor öntsünk hozzá egy kis tejet), majd a formába egyengetjük, és 20-22 perc alatt megsütjük. Ha kész, sütőből kivéve rácson hagyjuk hűlni.
- Amíg a piskóta hűl, megcsináljuk a pudingos réteget. Közepes lángon összekeverjük a tejet 3 ek. cukorral, és éppen hogy csak felforraljuk.
- Egy másik tálban összekeverjük a tojássárgákat a maradék 3 ek. cukorral és vaníliával. Majd hozzákeverjük a keményítőt is, és simára keverjük.
- Lassan a sárgákhoz öntjük a tej felét, és jól elkeverjük. Majd a tojásos keveréket visszaöntjük a lábasba, és folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon tovább főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Kicsit hagyjuk, hogy lehűljön, közben megkeverjük párszor, hogy a teteje ne bőrösödjön.
- A vaníliás réteget a kihűlt piskótára öntjük, és hűtőben hagyjuk teljesen megszilárdulni.
- A csokis réteghez a tejszínt és a juharszirupot mikróban felforraljuk, hozzáadjuk a csokit, majd állni hagyjuk 5 percig, kevergetés nélkül. Majd simára keverjük az egészet, ráöntjük a kihűlt pudingrétegre, és hűtőbe visszatéve hagyjuk még egyszer lehűlni. Ha a csoki is megszilárdult valamennyire (mert nem fog teljesen), lehet szeletelni és befalni. :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 862
- Tegnapi nézettség: 144
- 7 napos nézettség: 2603
- Össznézettség: 543628
- Feltöltés dátuma: 2017. március 08.
Ajánló
Természetesen, aki nem akar, annak nem kell a pudingréteggel így bajlódnia, meg lehet ezt oldani fél zacskó pudingporral is, attól is ugyanolyan jó marad.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Júlia
207 recept
Ezzel a fajta süteménnyel szerettem volna kedveskedni egyik ismerősömnek, de mint kiderült, nem tudtam, mivel a nagy rohanásban úgyis az egész tönkrement volna. Szóval hogyha valakinek szállítható édesség kell, akkor ez nem az. Ez az a fajta krémes jóság, amit otthon az ember kézzel-lábbal megehet, és nem néznek rá rondán. Van benne csoki, meg vaníliapuding, meg egy kis süti az alján. Hát. Hát. Hát ennél jobbat, gyorsabban hol talál az ember?