r
Nosalty Logó

Fanni-szelet - az amerikai favágó szelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kristyán Fanni
Fanni-szelet - az amerikai favágó szelet
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

533
Kalória
8.5g
Fehérje
36.4g
Szénhidrátok
40.4g
Zsír
66.7g
Víz
108.9g
Koleszterin
2.8g
Rost
19.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 6404 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.4 g

Zsír

  • Összesen
    484.6 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3535 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    1292 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    800.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2379 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2335 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    531 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    923 micro
Összesen 6404 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 284 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A datolyákat beleáztatjuk 10-15 percre a forró vízbe, majd hozzákeverjük a szódabikarbónát. A pihentetés után egy turmixgépbe összedaráljuk a keveréket.
  2. A vajat kikeverjük a juharsziruppal, majd hozzáadjuk a tojásokat.
  3. Ezután jöhet bele a datolya összedarálva, majd a szitált liszt és egy csipetnyi só.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, majd 180 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
  5. Elkészülve hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté a piskótát.

Krém

  1. A pekándiót 5-10 perc alatt 200 fokos sütőben, tepsire fektetve megpirítjuk, majd daráljuk össze kevés juharsziruppal.
  2. A habtejszínt verjük fel a csipet sóval és a habfixálóval, majd keverjük össze a krémsajttal. Ne mascarponét válasszunk, helyette inkább valamilyen erőteljesebb, sajtosabb ízvilágút.
  3. A krémet felezzük meg, az egyikhez adjunk hozzá egy csomag zselatinfixet, keverjük el jól, majd habzsákba töltve tegyük félre.
  4. A másik adaghoz adjuk hozzá a ledarált pekándiót, a juharszirupot majd ebbe is egy tasak zselatinfixet.
  5. Miután elkevertük, töltsük ezt is habzsákba, és nyomjuk rá az elfelezett piskóta egyikére. Torta spatula segítségével egyengessük el, majd helyezzük rá a másik piskótát.
  6. Hagyjuk 1-2 órát hűtőben pihenni, majd szeleteljük fel hosszúkás szeletekre.
  7. Végezetül nyomjuk habzsákból a krémsajtos krémet a szeletek tetejére. Ízlésünk szerint nyomhatunk kis habcsókokat, vagy akár hullámos vonalat a sütemény egész tetejére.
  8. Díszítsük vékonyra szelt datolyadarabokkal, és pekándió morzsákkal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Datolya, pekándió és juharszirup. Milyen más nevet kaphatna ez a szelet, hiszen tökéletesen megidézi az amerikai favágók körüli jellegzetes ízvilágot. Bár elsőre borsosnak tűnhet, mégis érdemes elkészíteni, ha valamilyen kevésbé édes, mégis markáns süteményre vágyunk!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!