Fanni-szelet - az amerikai favágó szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 26% Zsír
Piskóta
-
17g datolya42 kcal
-
0 kcal
-
25g víz0 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
5g juharszirup13 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
42g krémsajt104 kcal
-
13g pekándió86 kcal
-
8g juharszirup20 kcal
-
3g zselatinfix4 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
Összesen
533
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 26% Zsír
Piskóta
-
200g datolya508 kcal
-
0 kcal
-
300g víz0 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
60g juharszirup156 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
500g krémsajt1250 kcal
-
150g pekándió1037 kcal
-
90g juharszirup234 kcal
-
40g zselatinfix52 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
Összesen
6404
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 26% Zsír
Piskóta
-
8.9g datolya23 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
13.3g víz0 kcal
-
6.7g vaj48 kcal
-
2.7g juharszirup7 kcal
-
7.3g tojás9 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
22.2g krémsajt55 kcal
-
6.7g pekándió46 kcal
-
4g juharszirup10 kcal
-
1.8g zselatinfix2 kcal
-
17.8g habtejszín52 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g habfixáló3 kcal
Összesen
284
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 40.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 66.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
533
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.4 g
Zsír
-
Összesen 484.6 g
-
Telített zsírsav 167 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 138 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 1307 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3535 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 758 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 381 mg
-
Foszfor 1292 mg
-
Nátrium 943 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 437 g
-
Cukor 233 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 800.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2379 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 211 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 203 micro
-
Kolin: 615 mg
-
Retinol - A vitamin: 2335 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 531 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 923 micro
Összesen
6404
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
284
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
1 tk szódabikarbóna
-
3 dl víz
-
4 ek juharszirup
-
3 db tojás
-
180 g finomliszt
-
1 csipet só
Krém
-
150 g pekándió
-
6 ek juharszirup
-
2 csomag zselatinfix
-
4 dl habtejszín
-
1 csipet só
-
2 csomag habfixáló
Elkészítés
Piskóta
- A datolyákat beleáztatjuk 10-15 percre a forró vízbe, majd hozzákeverjük a szódabikarbónát. A pihentetés után egy turmixgépbe összedaráljuk a keveréket.
- A vajat kikeverjük a juharsziruppal, majd hozzáadjuk a tojásokat.
- Ezután jöhet bele a datolya összedarálva, majd a szitált liszt és egy csipetnyi só.
- Sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, majd 180 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
- Elkészülve hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté a piskótát.
Krém
- A pekándiót 5-10 perc alatt 200 fokos sütőben, tepsire fektetve megpirítjuk, majd daráljuk össze kevés juharsziruppal.
- A habtejszínt verjük fel a csipet sóval és a habfixálóval, majd keverjük össze a krémsajttal. Ne mascarponét válasszunk, helyette inkább valamilyen erőteljesebb, sajtosabb ízvilágút.
- A krémet felezzük meg, az egyikhez adjunk hozzá egy csomag zselatinfixet, keverjük el jól, majd habzsákba töltve tegyük félre.
- A másik adaghoz adjuk hozzá a ledarált pekándiót, a juharszirupot majd ebbe is egy tasak zselatinfixet.
- Miután elkevertük, töltsük ezt is habzsákba, és nyomjuk rá az elfelezett piskóta egyikére. Torta spatula segítségével egyengessük el, majd helyezzük rá a másik piskótát.
- Hagyjuk 1-2 órát hűtőben pihenni, majd szeleteljük fel hosszúkás szeletekre.
- Végezetül nyomjuk habzsákból a krémsajtos krémet a szeletek tetejére. Ízlésünk szerint nyomhatunk kis habcsókokat, vagy akár hullámos vonalat a sütemény egész tetejére.
- Díszítsük vékonyra szelt datolyadarabokkal, és pekándió morzsákkal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 162
- Össznézettség: 2163
- Feltöltés dátuma: 2024. március 13.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
húsvéti sütemény receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
Kristyán Fanni
103 recept
Datolya, pekándió és juharszirup. Milyen más nevet kaphatna ez a szelet, hiszen tökéletesen megidézi az amerikai favágók körüli jellegzetes ízvilágot. Bár elsőre borsosnak tűnhet, mégis érdemes elkészíteni, ha valamilyen kevésbé édes, mégis markáns süteményre vágyunk!