r
Nosalty Logó

Vegán amerikai palacsinta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty vegán
Vegán amerikai palacsinta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

821
Kalória
11.7g
Fehérje
163g
Szénhidrátok
13.7g
Zsír
198.2g
Víz
800mg
Koleszterin
5.1g
Rost
75.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 821 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1637 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    198.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 821 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1324.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.9 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    396.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 1637 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 210 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a nádcukrot és a sót késes aprítóban összeturmixoljuk. Használhatunk kézi keverőt is, de így biztosan csomómentes lesz a végerdmény.
  2. Hozzáadjuk a növényi tejet - itt figyeljünk rá, hogy ha édesebb fajtát (rizs, zab) használunk, akkor vegyünk vissza a cukor mennyiségéből.
  3. Az egészet csomómentesre turmixoljuk.
  4. Ha áfonyás palacsintát szeretnénk, akkor a már sima palacsintatésztába forgassuk bele spatulával az áfonyát. Érdemes friss gyümölccsel dolgozni, a fagyasztott áfonya ugyanis kékre színezi a tésztánkat.
  5. Egy palacsintasütőt vagy sima serpenyőt kikenünk olajjal, majd kisütjük rajta a palacsintákat. Nagyjából egy kis csészényi tésztát tegyünk egyszerre a serpenyőbe, az első oldalát 2-3 perc alatt süssük készre, fordítás után már elég csak egy perc a másik oldalnak.
  6. Juharsziruppal nyakon öntve, friss áfonyával és csokireszelékkel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Legkedvesebb desszertünk, a vasárnapi brunchok koronázatlan királya ezúttal vegán verzióban villant! Az amerikai palacsintáért nem véletlenül vagyunk oda, mert bár tölteni-felcsavarni nem lehet, de legalább ekkora élvezet juharszirupba tunkolni ezeket a légies kis korongokat. Ha pedig mindig is érdekelt, hogyan érdemes áfonyás palacsintát csinálni, akkor pláne ez lesz a te recepted!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!