Gyors, házi készítésű csirkés ramen
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
4g szezámolaj35 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
0g rizsecet0 kcal
-
500g csirke alaplé35 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
100g miso198 kcal
-
75g pak-choi9 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
23g újhagyma4 kcal
-
100g soba tészta336 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g szezámmag3 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
53g csirkefarhát94 kcal
-
78g csirkenyak30 kcal
-
0g mirin0 kcal
-
30g shiitake gomba10 kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
16g szezámolaj141 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
0g rizsecet0 kcal
-
2000g csirke alaplé140 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
400g miso792 kcal
-
300g pak-choi34 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
400g soba tészta1344 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2g szezámmag11 kcal
-
200g vöröshagyma73 kcal
-
210g csirkefarhát375 kcal
-
312g csirkenyak120 kcal
-
0g mirin0 kcal
-
120g shiitake gomba41 kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
9.7g csirkemellfilé12 kcal
-
0.3g szezámolaj3 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0.4g szójaszósz0 kcal
-
0g rizsecet0 kcal
-
43.1g csirke alaplé3 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
8.6g miso17 kcal
-
6.5g pak-choi1 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
2g újhagyma0 kcal
-
8.6g soba tészta29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szezámmag0 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
4.5g csirkefarhát8 kcal
-
6.7g csirkenyak3 kcal
-
0g mirin0 kcal
-
2.6g shiitake gomba1 kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.1 g
Zsír
-
Összesen 26.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 212 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7908.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 215 mg
-
Foszfor 842 mg
-
Nátrium 6569 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 328.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 238 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 246 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1904 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 307 micro
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 264.4 g
Zsír
-
Összesen 106.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 846 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 31633.9 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 866 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 859 mg
-
Foszfor 3367 mg
-
Nátrium 26274 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 447.2 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1314.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 950 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 145 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 358 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 76 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 681 micro
-
Kolin: 982 mg
-
Retinol - A vitamin: 318 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 7618 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1227 micro
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 681.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 566 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Hozzávalók
-
4 teáskanál szezámolaj
-
2 ek szójaszósz
-
1.5 teáskanál rizsecet
-
2 l csirke alaplé
-
2 teáskanál cukor
-
2 db tojás
-
400 g soba tészta
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- Ezt a lépést nyugodtan átugorhatod, ha nincs időd/kedved a saját alaplé megfőzésére, ebben az esetben használj ízfokozóktól és tartósítószertől mentes kész alaplevet vagy bio csirkeleveskockát. Nagyjából 2 liter alaplére lesz szükséged. Én első körben, a leves elkészítését megelőző napon főzök egy nagy adag saját csirkealaplevet: 2 db csirkefarhátból (30-40 dkg), pár darab csirkenyakból és/vagy más csontos csirkerészből, 4 kis fej vöröshagymával nagyon lassú tűzön, 5-6 órán át.
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A csirkemelleket bőségesen fűszerezzük sóval és borssal. Locsoljuk meg szezámolajjal (vagy a fokhagymás olívaolaj is isteni opció), majd tegyük egy nagy, sütőben is használható serpenyőbe. Közepes hőfokon a csirkemell mindkét oldalát (kb. 5 perc alatt) süssük aranybarnára. Tegyük a serpenyőt a sütőbe, és süssük 15-20 percig, vagy amíg a csirke teljesen megpuhul. A sütőből kivéve a csirkét tegyük tányérra, tálalásig takarjuk le alufóliával.
- Közben két evőkanál szezámolajat egy nagy edényben közepes lángon hevítsünk addig, amíg csillogó nem lesz. Adjuk hozzá a friss reszelt/daráltgyömbért, és főzzük néhány percig, amíg megpuhul. Adjuk hozzá a szójaszószt, a rizsborecetet és a cukrot (vagy 2 ek. mirint vagy szakét opcionálisan), majd keverjük össze. Főzzük még egy percig. Adjuk hozzá az alaplevet, fedjük le, és forraljuk fel. Ezután vegyük le a fedőt, adjuk hozzá a misopasztát (opcionális, de isteni alapízt ad a levesnek), keverjük össze, és fedő nélkül főzzük 5 percig, majd adjuk hozzá a félbevágott pakchoi-fejeket és a shiitake gombát is. Óvatosan pároljuk további néhány percig (amíg a pak choi és a gomba enyhén megfonnyad, de roppanós marad), ízlés szerint sózzuk.
- A főtt tojás elkészítéséhez egy fazékba annyi vizet öntsünk, hogy ellepje a tojásokat, és forraljuk fel. A tojásokat óvatosan engedjük a forrásban lévő vízbe, és főzzük körülbelül 8 percig. Amikor letelt a főzési idő, egy kanállal emeljük ki a tojásokat az edényből (a vizet megtarthatjuk a tészta főzéséhez), majd tegyük őket egy tál hideg vízbe. Amikor a tojások eléggé kihűltek ahhoz, hogy megpucolhassuk őket, óvatosan törjük fel a héját, pucoljuk meg, és vágjuk ketté hosszában a tojásokat. Tálalásig tegyük félre. **Ha izgalmasabb, szójaszószban pácolt tojásokat szeretnénk készíteni hozzá (én mindig így készítem), ajánlom figyelmetekbe a Momofuku szójaszószos tojásai receptemet, ahol lépésről lépésre megmutatom, hogyan pácoljuk a tojásokat.
- Főzzük ki a soba tésztát, közben a megsült és félretett csirkemelleket vágjuk vékony szeletekre.
- Tálaláshoz a tésztát osszuk nagyobb leveses tálakba. Adjuk hozzá a felszeletelt csirkét, a pakchoi-leveleket, majd öntsük fel a ramen-alaplevessel. A tetejét szórjuk meg a felszeletelt újhagymazölddel, feketeszezámmal, és helyezzük rá a főtt tojásokat Azonnal, forrón tálaljuk.
- Receptkönyvben: 214
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 170
- Össznézettség: 17561
- Feltöltés dátuma: 2023. február 23.
Ajánló
- Intenzívebb ízű ramen húsleveshez adjunk hozzá 1-2 evőkanál misopasztát (ízlés szerint) - Vegetáriánus választáshoz a csirke helyettesíthető kemény tofuval (ízlés szerint főzve) - Ha izgalmasabb, szójaszószban pácolt tojásokat szeretnétek készíteni hozzá (én mindig így készítem), ajánlom figyelmetekbe a Momofuku szójaszószos tojásai receptemet, ahol lépésről lépésre megmutatom, hogyan pácoljuk a tojásokat - Főzzük meg magunk az alaplevet! Igaz, így kevésbé gyors, de annál finomabb lesz, ha előző nap 2 db csirkefarhátból (30-40 dkg), pár darab csirkenyakból és/vagy más csontos csirkerészből, 4 kis fej vöröshagymával nagyon lassú tűzön, 5-6 órán át főzzük az alaplevet
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Könnyű házi csirke ramen ízletes húslevessel, sült csirkével, friss zöldségekkel, sok tésztával és puha főtt tojással. A hagyományos japán ramen ihlette, de kevesebb, mint egy óra alatt az asztalra kerül.