Soba tészta
Leírás
A soba japánul a hajdina és a lisztjéből készült, jellegzetesen barnás színű, diós ízű tészta neve. Japánban fogyasztják hidegen (nyáron), mártogatósokkal vagy melegen (télen), az Ázsiában jellemző tészta-alapú levesek alkotójaként. fotó: flickr/Alpha
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Száraz, hűvös helyen.
100g Soba tészta
fehérjetartalom
14.38 g
zsírtartalom
0.541 g
szénhidráttartalom
74.62 g
víztartalom
6.88 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
792 mg
Foszfor
254 mg
Magnézium
95 mg
Kalcium
35 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.24 g
Niacin - B3 vitamin
3.21 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.954 mg
Tiamin - B1 vitamin
0.48 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
14.38 g
Zsír
telített zsírsav
0.136 g
egyszeresen telített zsírsav
0.185 g
többszörösen telített zsírsav
0.22 g
ásványi anyagok
Kalcium
35 mg
Vas
2.7 mg
Magnézium
95 mg
Foszfor
254 mg
Nátrium
792 mg
Cink
1.71 mg
Réz
0.23 mg
Mangán
1.291 mg
szénhidrát
víz
6.88 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.48 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.13 mg
Niacin - B3 vitamin
3.21 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.954 mg
Folát
60 µg
B6 vitamin
0.24 g