Soba tészta

Soba tészta

Leírás

A soba japánul a hajdina és a lisztjéből készült, jellegzetesen barnás színű, diós ízű tészta neve. Japánban fogyasztják hidegen (nyáron), mártogatósokkal vagy melegen (télen), az Ázsiában jellemző tészta-alapú levesek alkotójaként. fotó: flickr/Alpha

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Soba tészta

fehérjetartalom

14.38 g

zsírtartalom

0.541 g

szénhidráttartalom

74.62 g

víztartalom

6.88 g

gramm soba tészta?

Top ásványi anyagok

Nátrium

792 mg

Foszfor

254 mg

Magnézium

95 mg

Kalcium

35 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.24 g

Niacin - B3 vitamin

3.21 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.954 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.48 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

14.38 g

Zsír

telített zsírsav

0.136 g

egyszeresen telített zsírsav

0.185 g

többszörösen telített zsírsav

0.22 g

ásványi anyagok

Kalcium

35 mg

Vas

2.7 mg

Magnézium

95 mg

Foszfor

254 mg

Nátrium

792 mg

Cink

1.71 mg

Réz

0.23 mg

Mangán

1.291 mg

szénhidrát

víz

6.88 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.48 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.13 mg

Niacin - B3 vitamin

3.21 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.954 mg

Folát

60 µg

B6 vitamin

0.24 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...