r
Nosalty Logó

Melegítő leves kacsával és soba tésztával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Melegítő leves kacsával és soba tésztával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

983
Kalória
47.4g
Fehérje
176.4g
Szénhidrátok
8.2g
Zsír
410.6g
Víz
77g
Koleszterin
6.8g
Rost
19.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 983 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1964 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5713.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    739 mg
  • Nátrium
    4374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    410.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3880 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6817 micro
Összesen 983 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11426.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    575 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    542 mg
  • Foszfor
    1477 mg
  • Nátrium
    8748 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    821.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    692 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    383 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    697 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7760 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13633 micro
Összesen 1964 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 58 kcal

Elkészítés

  1. A felszeletelt kacsmellszeleteket egy tálba tesszük, meglocsoljuk 1 ek vodkával, rászórjuk a keményítőt és kézzel jól összekeverjük, félretesszük.
  2. Egy lábasban összekeverjük a dashit, a szójaszószt, a barna cukrot, felforraljuk majd ízlés szerint sózzuk; közben egy másik lábasban vizet forralunk és kifőzzük a szoba tésztát (kb. 6-8 perc), majd leszűrjük, átmossuk hideg vízzel.
  3. Egy serpenyőben kisütjük a kacsahájat (a tepertő jó lesz majd lilahagymával!). A serpenyőben csak 1-2 ek-nyi zsírt hagyunk, erre dobáljuk a kacsamellszeleteket, a pórédarabokat, lefedjük és 2-3 percig sütjük. Levesszük a fedőt, megforgatjuk a hússzeleteket és a hagymát, és addig sütjük, amíg a hús átsül (akár pirítani is lehet kicsit!), és a hagyma megpuhul.
  4. Tálalás: tálkákba szedjük a tésztát, ennek tetejére tesszük a kacsamellszeleteket, és 3-4 db sült pórédarabot. Rámerjük a “levest”, a tetejét apróra vágott újhagyma zöldjével, petrezselyemmelvagy korianderrel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 5 perc

Egyik kedvencünk a kissé földes-diós ízű soba tészta, amit hajdinaliszt-búzaliszt keverékéből készítenek. A tészta nagyon gyorsan kifő és finom, tartalmas leveseket lehet belőle készíteni. Ebben a levesben a néhány szelet vékonyra szeletelt kacsamellel igazi különlegesség! Nagy előnye még, hogy a kacsamellet nem egészben sütjük, hanem vékony szeletekben, így a hús is percek alatt elkészül!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tojásleves

Ezt a végtelenül egyszerű levest biztos, hogy mindannyian ismerjük. Megosztó étel, sokaknak nem tetszik az állaga, mi viszont pont akkor szeretjük, ha a tojástól jó sűrű. Opcionálisan ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!