r
Nosalty Logó

Bébi spenótos-gombás tészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Bébi spenótos-gombás tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 673 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3566.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    2949 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    315 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1673 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3451 micro
Összesen 336 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7133.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    683 mg
  • Nátrium
    5898 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    631 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3346 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6902 micro
Összesen 673 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    762 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    892 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A soba tészát (vagy bármilyen más keleti konyhára jellemző tésztát) a csomagoláson található útmutatásnak megfelelően készítsük el. Ez általában azt jelenti, hogy felforraljuk az enyhén sós vizet, lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet, beledobjuk a 2 köteg tésztát, és 3-5 percig a forró vízben állni hagyjuk, de fajtánként változhat.
  2. A gombát megtisztítjuk, és vastagabb szeletekre vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a bébispenótot átmossuk, és óvatosan megszárítjuk.
  3. Nagyon kevés olajon elkezdjük pirítani a hagymát. Kb. 3-5 perc múlva (a hagymától függően) hozzáadjuk a gombát, és tovább pirítjuk. A gombát a serpenyőben/wokban ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, de csak minimális mennyiséggel, mert a szójaszósz is sós, csak akkor, ha nagyon szükséges. A szójaszószt pirítás közben folyamatosan adagoljuk, mindig csak 1-1 mokkáskanálnyit, ez szinte azonnal el fog párologni, kellemesen sós-édes ízt adva a gombának.
  4. A kész gombát és a soba tésztát összeforgatjuk, annyi plusz szójaszószt adva még hozzá, amennyit szükségesnek érzünk. A bébispenótot a legvégén, tálalás előtt keverjük bele a tésztába, mert hő hatására a levelek összeesnek.
  5. Külön kis tálban is tehetünk az asztalra bébispenótot és szójaszószt, hogy egyénileg ízesítsük tovább a tésztát, ki hogyan szereti.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5770
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 02.

Ajánló

Mindig jó minőségű szójaszószt válasszunk, mert annak lesz igazán finom íze. Bármilyen fűszert adhatunk még hozzá, amit egyénileg hozzáillőnek találunk, valamint a gombát további zöldségekkel is gazdagíthatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a húsmentes ételeket, különösen a keleti konyhákra jellemző, zöldséges tésztás fogásokat. A bébispenót és a gomba nagyon jól kiegészítik egymást. Nem nehéz fogás, estebédnek tökéletes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...