Csirkefarhát

A csirke nyaktövétől a gerincen majd a medencecsonton át húzódó bordás része, mely a püspökfalatban végződik. A húsboltok legkelendőbb portékája, melyből kitűnő levest lehet főzni, valamint sütve és pörköltnek is finom fogás. A farhát népszerűségét olcsó ára is indokolja.
Bármikor.
Hűtőben, hosszabb időn át mélyhűtőben.
fehérjetartalom
14.05 g
zsírtartalom
79026.73 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
58.1 g
Foszfor
113 mg
Nátrium
64 mg
Magnézium
15 mg
Kalcium
13 mg
B6 vitamin
0.19 g
Niacin - B3 vitamin
4.835 mg
C vitamin
1.6 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.819 mg
fehérje
14.05 g
Zsír
telített zsírsav
8.34 g
egyszeresen telített zsírsav
12.25 g
többszörösen telített zsírsav
6.14 g
koleszterin
79 g
ásványi anyagok
Kalcium
13 mg
Vas
0.94 mg
Magnézium
15 mg
Foszfor
113 mg
Nátrium
64 mg
Cink
1.26 mg
Réz
0.047 mg
Mangán
0.018 mg
Szelén
12.1 µg
szénhidrát
víz
58.1 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.051 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.116 mg
Niacin - B3 vitamin
4.835 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.819 mg
Folát
6 µg
Retinol
75 µg
E vitamin
0.37 mg
K vitamin
2.4 µg
B12 vitamin
0.25 µg
A vitamin
75 µg
C vitamin
1.6 mg
B6 vitamin
0.19 g
Különleges, tavaszias fogásokat készítünk húsvét előtt, természetesen húsmentesen, hiszen nagypéntek van.
NosaltyA cég több hazai beszállítót is megkeresett azzal a kéréssel, hogy mérsékeljék az általuk szállított termékek átadási árait.
NosaltyHúsvétkor minden a sonka körül forog, akár napokig is képesek vagyunk enni egy-egy nagyobb darab füstölt húst. Ahhoz azonban, hogy ez biztonságosan menjen végbe, vessünk egy pillantást a húsvéti sonka tárolási módszereire.
Lakos BenedekA pogácsa most desszertet helyettesít, és nyugodtan készítsünk a töpörtyűsből két tepsit, húsvétra is jó lesz! Elé céklalevest és színes rizottót kínálunk.
Brit és svéd kutatók bíztató eredményre jutottak a szív- és érrendszeri események kockázatának csökkentését illetően. Miszerint két, régóta forgalmazott gyógyszer együttes hatása pozitívan hathat.
Míg a karácsony inkább édes aprókban bővelkedik, tavaszi ünnepkörünk, a húsvét nagyobb hangsúlyt helyez a sós vendégvárók elkészítésére. Nézzünk most négy klasszikus harapnivalót, megújult, fiatalos, tavaszias ízekkel!
Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...
A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...
Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!