Tökéletes húsleves
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
13g csirkefarhát23 kcal
-
80g csirkeszárny95 kcal
-
78g csirkenyak30 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
20g zeller7 kcal
-
23g karalábé4 kcal
-
2 kcal
-
3 kcal
-
6g paradicsom1 kcal
-
3g tv-paprika1 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
236
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
105g csirkefarhát188 kcal
-
642g csirkeszárny760 kcal
-
624g csirkenyak240 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
640g sárgarépa234 kcal
-
360g fehérrépa230 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
64g csiperkegomba14 kcal
-
100g kelkáposzta levél27 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
33g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
1894
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
3.3g csirkefarhát6 kcal
-
20g csirkeszárny24 kcal
-
19.4g csirkenyak7 kcal
-
5.6g vöröshagyma2 kcal
-
19.9g sárgarépa7 kcal
-
11.2g fehérrépa7 kcal
-
5g zeller2 kcal
-
5.6g karalábé1 kcal
-
0 kcal
-
3.1g kelkáposzta levél1 kcal
-
1.6g paradicsom0 kcal
-
0.8g tv-paprika0 kcal
-
1.4g petrezselyem1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
58
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2087.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 1743 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 226.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 646 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 127 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 2482 micro
-
β-karotin 6296 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 162 micro
-
Lut-zea 522 micro
Összesen
236
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 126.9 g
Zsír
-
Összesen 85.6 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 618 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16700.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 649 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 391 mg
-
Foszfor 1566 mg
-
Nátrium 13944 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.4 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 1814.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5172 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 310 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1015 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 589 micro
-
Kolin: 450 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 19860 micro
-
β-karotin 50364 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1292 micro
-
Lut-zea 4178 micro
Összesen
1894
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 519.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 433 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 617 micro
-
β-karotin 1566 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 40 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
58
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
1 db csirkefarhát
-
6 db csirkeszárny
-
8 db csirkenyak
-
2 közepes db vöröshagyma
-
8 közepes db sárgarépa
-
4 közepes db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
1 kis db karalábé
-
2 közepes db csiperkegomba
-
2 közepes db kelkáposzta levél
-
0.5 db paradicsom
-
0.3 db tv-paprika
-
1 csokor petrezselyem
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál sáfrány
-
3 ek só
-
30 szem fekete bors
Elkészítés
- A húsokat előkészítjük a főzéshez. Fazékba tesszük őket, majd hideg vízzel engedjük fel. A fazekat szinte teljesen töltsük fel vízzel (amennyiben 7 literes űrtartalommal dolgozunk), csak annyi helyet hagyjunk, amennyi zöldséget adunk majd hozzá. A húsleves annál finomabb, minél lassabban, minél hosszabb ideig fő, ezért a legalacsonyabb lángon kezdjük el főzni. Idő hiányában a kezdőponttól a lehabozásig főzhetjük magasabb lángon is.
- A vöröshagymákat megmossuk, majd kétfelé vágjuk. A héjrészeket nem távolítjuk el. Egy lábosban vagy platnin a vágási felülettel lefelé helyezve feketedésig pirítjuk a hagymákat úgy, hogy közben folyamatosan a felülethez nyomjuk őket a kezünkkel. A feketedéstől ne ijedjünk meg, ez az ízeket nem befolyásolja, azonban szükséges ahhoz, hogy a leves színe minél szebb legyen.
- A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk. Karalábéból, zellergumóból csak kis darabot adunk a leveshez, ezért a megmaradt részeket célszerű lefagyasztani a következő húsleveshez.
- A fövő levesünket folyamatosan ellenőrizzük, majd ha habozni kezd, egy szitával vagy szűrővel lehabozzuk. Ezt a műveletet többször is megismételjük, hiszen a hab nem egyszerre keletkezik. Azért van szükség erre az eljárásra, hogy a leves ne legyen zavaros, azaz kellően tiszta legyen.
- Ha a leves felforrt, hozzáadjuk az előkészített zöldségeket, a sót, a fűszereket és a petrezselyemzöldet. Addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek puhára főnek. A levest kóstoljuk meg, és ha szükséges, ízesítsük tovább.
- Ha a leves elkészült, a zöldségeket és a húst szűrőkanállal kiemeljük. A levet egy megfelelő méretű edénybe szűrjük át.
- Receptkönyvben: 410
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 92
- Össznézettség: 136052
- Feltöltés dátuma: 2019. július 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NapsütötteVidékünkön
175 recept
Ez az egyik olyan receptem, amit még soha nem rontottam el. Leginkább azoknak szeretnék kedvezni vele, akik kezdők a konyhában, avagy a húsleves készítésében. Természetesen lehetőség van más húsrész vagy csont használatára is, én most csirkéből készítettem a levest. A megadott mennyiségek egy 7 literes fazékra vonatkoznak. Gyakran készítem ezt az ételt, mert alapléként sokszor van szükségem rá. Használom paradicsommártáshoz, gulyásleveshez és minden olyan fogásnál, ahol gazdagabb ízvilágot hoz létre, mint a víz. Jó szívvel ajánlom!