Sültcsirkeszárny-leves
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g csirkeszárny592 kcal
-
26g csirkefarhát47 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
30g shiitake gomba10 kcal
-
138g újhagyma26 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
8g gyömbér6 kcal
-
15g szójaszósz9 kcal
-
750g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
738
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
2000g csirkeszárny2368 kcal
-
105g csirkefarhát188 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
120g shiitake gomba41 kcal
-
552g újhagyma106 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
30g gyömbér24 kcal
-
60g szójaszósz36 kcal
-
3000g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2955
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
31.8g csirkeszárny38 kcal
-
1.7g csirkefarhát3 kcal
-
2.5g sárgarépa1 kcal
-
1.9g shiitake gomba1 kcal
-
8.8g újhagyma2 kcal
-
3.2g póréhagyma1 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0.5g gyömbér0 kcal
-
1g szójaszósz1 kcal
-
47.7g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
48
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.8 g
Zsír
-
Összesen 44.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 356 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2059 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 525 mg
-
Nátrium 1186 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 1147 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 396 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 187 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 275 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3665 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1453 micro
Összesen
738
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 247.2 g
Zsír
-
Összesen 178.6 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 1423 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8236.1 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 244 mg
-
Kálcium 688 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 420 mg
-
Foszfor 2100 mg
-
Nátrium 4744 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 4588 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1583 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 748 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 85 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 417 micro
-
Kolin: 1101 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 14661 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 5811 micro
Összesen
2955
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 131 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 73 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 79 micro
-
β-karotin 233 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
48
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- A szárnyakat, farhátot + a répákat süssük 45-60 percig (míg aranybarnák nem lesznek).
- A tepsit helyezzük a tűzhelyre magas lángra (vagy főzőlapon értelemszerűen magas fokozatra). Ha a kisült szaft bubizni kezd, öntsünk hozzá fél liter vizet, kaparjuk fel az összes letapadt, karamellizálódott finomságot (isteni ízt ad a levesünknek), majd öntsük az egészet egy nagy lábasba (csirkéstül, répástul, felkapart szutymákostúl).
- A lábast helyezzük nagy lángra, majd adjuk hozzá a kombut, a gombát, az újhagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a szójaszószt. Ezt követően öntsük fel 2,5-3 liter vízzel. Forraljuk fel, majd gyöngyözve főzzük közel három órán át. Ellenőrizzük és habozzuk le, ha megkívánja. Kóstoljuk meg közben, ha elbír több vizet, öntsünk hozzá bátran.
- Vegyük ki a gombát (ezt még megesszük), a csirkéről a húst leszedhetjük, a többi maradékot kidobjuk. A levet szűrjük le, majd ízlés szerint ízesítsük sóval vagy szójaszósszal. Ha igazán tiszta levesre vágyunk, egy darabka papírtörlőkendőt helyezzünk a leves tetejére egy pillanatra. Ez finoman magába szívja a tetején felgyülemlő zsírt.
- Ha kedvet kapunk az ázsiai vonalhoz, tálalhatjuk a kedvenc ázsiai levesbe való tésztánkkal, a megmaradt csirkehússal (süssük le kicsit, jó textúrát ad!) vagy akár sült császárral, lágytojással (6 perc, 30 másodperc nálam a befutó), díszítésként vékonyra szelt újhagymával.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 197
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 47
- Össznézettség: 17909
- Feltöltés dátuma: 2021. március 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Az alábbi recept ázsiai irányt követ, amelyhez az inspirációt Heston Blumenthal séf és Marion Grasby, thai-ausztrál szakács adták.