Sültcsirkeszárny-leves
3,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
738
Kalória
61.8g
Fehérje
21.3g
Szénhidrátok
44.7g
Zsír
1147g
Víz
355.7g
Koleszterin
4.8g
Rost
5.7g
Cukor
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g csirkeszárny592 kcal
-
26g csirkefarhát47 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
30g shiitake gomba10 kcal
-
138g újhagyma26 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
8g gyömbér6 kcal
-
15g szójaszósz9 kcal
-
750g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
738
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
2000g csirkeszárny2368 kcal
-
105g csirkefarhát188 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
120g shiitake gomba41 kcal
-
552g újhagyma106 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
30g gyömbér24 kcal
-
60g szójaszósz36 kcal
-
3000g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2955
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
31.8g csirkeszárny38 kcal
-
1.7g csirkefarhát3 kcal
-
2.5g sárgarépa1 kcal
-
1.9g shiitake gomba1 kcal
-
8.8g újhagyma2 kcal
-
3.2g póréhagyma1 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0.5g gyömbér0 kcal
-
1g szójaszósz1 kcal
-
47.7g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
48
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.8 g
Zsír
-
Összesen 44.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 356 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2059 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 525 mg
-
Nátrium 1186 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 1147 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 396 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 187 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 275 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3665 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1453 micro
Összesen
738
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 247.2 g
Zsír
-
Összesen 178.6 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 1423 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8236.1 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 244 mg
-
Kálcium 688 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 420 mg
-
Foszfor 2100 mg
-
Nátrium 4744 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 19 mg
Víz
-
Összesen 4588 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1583 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 748 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 85 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 417 micro
-
Kolin: 1101 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 14661 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 5811 micro
Összesen
2955
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 131 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 73 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 79 micro
-
β-karotin 233 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
48
kcal
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- A szárnyakat, farhátot + a répákat süssük 45-60 percig (míg aranybarnák nem lesznek).
- A tepsit helyezzük a tűzhelyre magas lángra (vagy főzőlapon értelemszerűen magas fokozatra). Ha a kisült szaft bubizni kezd, öntsünk hozzá fél liter vizet, kaparjuk fel az összes letapadt, karamellizálódott finomságot (isteni ízt ad a levesünknek), majd öntsük az egészet egy nagy lábasba (csirkéstül, répástul, felkapart szutymákostúl).
- A lábast helyezzük nagy lángra, majd adjuk hozzá a kombut, a gombát, az újhagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a szójaszószt. Ezt követően öntsük fel 2,5-3 liter vízzel. Forraljuk fel, majd gyöngyözve főzzük közel három órán át. Ellenőrizzük és habozzuk le, ha megkívánja. Kóstoljuk meg közben, ha elbír több vizet, öntsünk hozzá bátran.
- Vegyük ki a gombát (ezt még megesszük), a csirkéről a húst leszedhetjük, a többi maradékot kidobjuk. A levet szűrjük le, majd ízlés szerint ízesítsük sóval vagy szójaszósszal. Ha igazán tiszta levesre vágyunk, egy darabka papírtörlőkendőt helyezzünk a leves tetejére egy pillanatra. Ez finoman magába szívja a tetején felgyülemlő zsírt.
- Ha kedvet kapunk az ázsiai vonalhoz, tálalhatjuk a kedvenc ázsiai levesbe való tésztánkkal, a megmaradt csirkehússal (süssük le kicsit, jó textúrát ad!) vagy akár sült császárral, lágytojással (6 perc, 30 másodperc nálam a befutó), díszítésként vékonyra szelt újhagymával.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Főzés ideje: 180 perc
- Sütés ideje: 60 perc
- Sütés hőfoka: 200 °C
Az alábbi recept ázsiai irányt követ, amelyhez az inspirációt Heston Blumenthal séf és Marion Grasby, thai-ausztrál szakács adták.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!