Csirkeaprólék-leves
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
71g csirkeszárny84 kcal
-
35g csirkefarhát63 kcal
-
150g csirkemell (csontos)219 kcal
-
50g csirkenyak19 kcal
-
50g csirkezúza47 kcal
-
67g csirkemáj79 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
67g zöldborsó54 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
27g zeller10 kcal
-
40g karalábé8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
53g sárgarépa19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
17g tv-paprika3 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
A tésztához
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
428g csirkeszárny507 kcal
-
210g csirkefarhát375 kcal
-
900g csirkemell (csontos)1316 kcal
-
300g csirkenyak116 kcal
-
300g csirkezúza282 kcal
-
400g csirkemáj476 kcal
-
600g burgonya347 kcal
-
400g zöldborsó324 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
6000g víz0 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
A tésztához
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
3.6g csirkeszárny4 kcal
-
1.8g csirkefarhát3 kcal
-
7.6g csirkemell (csontos)11 kcal
-
2.5g csirkenyak1 kcal
-
2.5g csirkezúza2 kcal
-
3.4g csirkemáj4 kcal
-
5.1g burgonya3 kcal
-
3.4g zöldborsó3 kcal
-
0.4g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
1.4g zeller0 kcal
-
2g karalábé0 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
0.8g vöröshagyma0 kcal
-
2.7g sárgarépa1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
50.7g víz0 kcal
-
0.8g tv-paprika0 kcal
-
0.8g paradicsom0 kcal
A tésztához
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 64.3 g
Zsír
-
Összesen 33.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 501 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1545.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 778 mg
-
Nátrium 338 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1627.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2736 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 105 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 161 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 593 micro
-
Kolin: 275 mg
-
Retinol - A vitamin: 2269 micro
-
α-karotin 1691 micro
-
β-karotin 4759 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 456 micro
-
Lut-zea 2272 micro
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 385.9 g
Zsír
-
Összesen 200 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 3009 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9271.4 g
-
Cink 46 mg
-
Szelén 624 mg
-
Kálcium 913 mg
-
Vas 77 mg
-
Magnézium 900 mg
-
Foszfor 4671 mg
-
Nátrium 2026 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 396.1 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 63 mg
VÍZ
-
Összesen 9762.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16417 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 73 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 627 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 967 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 153 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3556 micro
-
Kolin: 1648 mg
-
Retinol - A vitamin: 13613 micro
-
α-karotin 10149 micro
-
β-karotin 28554 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 2736 micro
-
Lut-zea 13633 micro
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 78.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 86 micro
-
β-karotin 241 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 23 micro
-
Lut-zea 115 micro
Hozzávalók
A leveshez
-
2 db csirkefarhát
-
30 dkg csirkenyak
-
1 csokor petrezselyem
-
4 db zellerlevél
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
6 l víz
A tésztához
Elkészítés
A leveshez
- A húsokat mossuk, felaprítjuk, amelyiket kell, és fazékba tesszük.
- Beletesszük a zöldségeket (Kivétel a burgonyát és a zöldborsót!).
- Belerakjuk az ízesítőket, és felöntjük vízzel. Feltesszük közepes lángon főni fedő alatt.
- A levest lassú tűzön főzzük 50-60 percig, ekkor beletesszük a burgonyahasábokat, amely még fő fajtától függően 8-10 percig. Ekkor tegyük bele a májat is, annak sem kell sok főzési idő!
- Kóstolás után ha minden puha, és szükség esetén ízesítettünk, kimerünk kis lábasba a levéből.
- Ebben a lében főzzük meg a zöldborsót (10-12 perc).
- Kis fazékban, sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük.
- A hagymát, a paprikát, a paradicsomot, a zöldségzöldeket kivéve, egy tálban tálaljuk a levest. A zöldborsót és a kifőtt levestésztát is vele tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 30
- 7 napos nézettség: 253
- Össznézettség: 63548
- Feltöltés dátuma: 2011. január 01.
Ajánló
Aki gondolja, tehet bele karfiolt vagy brokkolit, és még kelkáposzta vagy kelbimbó is szerepelhet, de vigyázni kell, hogy a sok "k" betűs ne domináljon. Akkor nem kell mondjuk karalábé, kelbimbó és karfiol, csak egy kevés a kettőből. Különben elviszi az ízét nagyon, és a többi benne lévő nem érződik. Ajánlom egy kelt tészás másodikféle előtt vagy valamilyen más tartalmas, húsos második fogás előételeként.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nagyon szeretjük a levest. Nálunk ez a Csirkeaprólék leves. :-))) Nem kell nagy csodaalapanyag, hogy finom lehessen egy leves. Ezek az apróbb húsok és a zöldségmennyiség megteszi a hatását. Ha nem is olyan, mint az első csirkéből készült és az első zöldségekből tavasszal, de felidézzük vele azt a hangulatot, és nem utolsó sorban, finom, jól esik ebben a hideg időben. Egy tartalmasabb második fogás előtt főztem meg, és sikerült, elfogyott.:-) Karácsony előtt nem is kellett volna tartalmasabb étel. Aki szereti, az meg olyan alkalomra főzi, amilyenre gondolja. Nálunk ízlett, és elfogyott. Nincs több történet. Meg kell próbálni, finom.