Csirkezúza

Csirkezúza

Leírás

A csirke feldolgozásának szerves része a zúza (zúzógyomor) eltávolítása más belsőségekkel egyetemben. Ez az izmos szerv végzi a táplálék mechanikai feldarabolását. A zúza domború oldalát fel kell hasítani, hogy a magzsák eltávolítható legyen. Az egész csirke feldolgozása után a zúzát más belsőségekkel együtt vissza szokták tenni a konyhakész csirkébe. A családi ebédnél a zúza a gyerekek csemegéje szokott lenni - bizony, ez egy kitüntetett hely a gasztronómiában.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, hosszabb ideig mélyhűtőben.

100g Csirkezúza

fehérjetartalom

17.66 g

zsírtartalom

240001.398 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

79.33 g

gramm csirkezúza?

Top ásványi anyagok

Foszfor

148 mg

Nátrium

69 mg

Magnézium

15 mg

Kalcium

11 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.112 g

C vitamin

3.7 mg

Niacin - B3 vitamin

3.68 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.631 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

17.66 g

Zsír

telített zsírsav

0.529 g

egyszeresen telített zsírsav

0.512 g

többszörösen telített zsírsav

0.357 g

koleszterin

240 g

ásványi anyagok

Kalcium

11 mg

Vas

2.49 mg

Magnézium

15 mg

Foszfor

148 mg

Nátrium

69 mg

Cink

2.72 mg

Réz

0.116 mg

Mangán

0.055 mg

Szelén

25.5 µg

szénhidrát

víz

79.33 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.028 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.231 mg

Niacin - B3 vitamin

3.68 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.631 mg

Folát

5 µg

Retinol

19 µg

E vitamin

0.33 mg

B12 vitamin

1.21 µg

A vitamin

19 µg

C vitamin

3.7 mg

B6 vitamin

0.112 g

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...