Csirkezúza
Leírás
A csirke feldolgozásának szerves része a zúza (zúzógyomor) eltávolítása más belsőségekkel egyetemben. Ez az izmos szerv végzi a táplálék mechanikai feldarabolását. A zúza domború oldalát fel kell hasítani, hogy a magzsák eltávolítható legyen. Az egész csirke feldolgozása után a zúzát más belsőségekkel együtt vissza szokták tenni a konyhakész csirkébe. A családi ebédnél a zúza a gyerekek csemegéje szokott lenni - bizony, ez egy kitüntetett hely a gasztronómiában.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben, hosszabb ideig mélyhűtőben.
100g Csirkezúza
fehérjetartalom
17.66 g
zsírtartalom
240001.398 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
79.33 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
148 mg
Nátrium
69 mg
Magnézium
15 mg
Kalcium
11 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.112 g
C vitamin
3.7 mg
Niacin - B3 vitamin
3.68 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.631 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
17.66 g
Zsír
telített zsírsav
0.529 g
egyszeresen telített zsírsav
0.512 g
többszörösen telített zsírsav
0.357 g
koleszterin
240 g
ásványi anyagok
Kalcium
11 mg
Vas
2.49 mg
Magnézium
15 mg
Foszfor
148 mg
Nátrium
69 mg
Cink
2.72 mg
Réz
0.116 mg
Mangán
0.055 mg
Szelén
25.5 µg
szénhidrát
víz
79.33 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.028 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.231 mg
Niacin - B3 vitamin
3.68 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.631 mg
Folát
5 µg
Retinol
19 µg
E vitamin
0.33 mg
B12 vitamin
1.21 µg
A vitamin
19 µg
C vitamin
3.7 mg
B6 vitamin
0.112 g