r
Nosalty Logó

Klasszikus zúzapörkölt tarhonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hering András
Klasszikus zúzapörkölt tarhonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 495 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1971 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    796.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 495 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.6 g

Zsír

  • Összesen
    106.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3186.4 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1707 mg
  • Nátrium
    737 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1299.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1669 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1172 micro
Összesen 1971 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    151 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kolozsvári szalonnát felkockázzuk, majd a főzőedényünkbe téve, liba/kacsazsíron kisütjük zsírjára. A sült szalonnadarabokat kivesszük egy tányérra, félretesszük.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk a zsíradékunkban. Közben a zúzát kisebb darabkákra vágjuk (vagy a vékony részénél vágjuk ketté őket), a paradicsomot és a paprikát felkockázzuk (vagy késes aprítóban összeturmixoljuk), a fokhagymát mozsárban finomra törjük.
  3. A hagymás zsírra szórunk 1 evőkanál őrölt paprikát, összekeverjük, majd mehet hozzá a zúza. Forgassuk össze alaposan, majd adjuk hozzá a paradicsomot, a paprikát, őrölt köményt, sót és borsot.
  4. Öntsük fel 2 dl vízzel (vagy fél deciliter száraz vörösborral), majd lefedve, alacsony hőfokon 2 óráig főzzük. Ha víz helyett bort használunk (én ezt javaslom), idő közben apránként locsolgassuk a borral, hogy az elpárolgott levet pótoljuk (összesen 2 deciliterrel).
  5. Ha vajpuhára főtt a zúza, és sűrű szaftot kaptunk, készen is vagyunk. Tálaljuk házi tarhonyával és kovászos uborkával.
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 43
  • 7 napos nézettség: 467
  • Össznézettség: 8470
  • Feltöltés dátuma: 2023. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus zúzapörkölt tarhonyával
Hering András 182 recept

A baromfi zúza (csirke/kacsa/pulykazúza) még mindig egy kifejezetten olcsó alapanyagnak számít, amelyből fenséges pörköltet készíthetünk. Aki idegenkedik a belsőségektől, azok megnyugtatására mondom, hogy a zúza még a hentespultban sem emlékeztet a klasszikus és egyesek számára ijesztő hentesárukra, cserébe isteni pörköltet vagy levest főzhetünk belőle. Ebben a receptben alacsony hőfokon, nagyjából 2 óra alatt főztük vajpuhára, sűrű és krémes pörköltszafttal, majd tarhonyával és savanyított zöldségekkel tálaltuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...