Csirkefarhátleves eperlevél tésztával
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
53g csirkefarhát94 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g zöldpaprika8 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
88g káposzta18 kcal
-
25g eperlevél tészta93 kcal
-
0g só0 kcal
-
1000g víz0 kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
210g csirkefarhát375 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
360g fehérrépa230 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
350g káposzta70 kcal
-
100g eperlevél tészta371 kcal
-
0g só0 kcal
-
4000g víz0 kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
3.5g csirkefarhát6 kcal
-
5.3g sárgarépa2 kcal
-
6g fehérrépa4 kcal
-
1.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
3.3g zöldpaprika1 kcal
-
5g paradicsom1 kcal
-
5.8g káposzta1 kcal
-
1.7g eperlevél tészta6 kcal
-
0g só0 kcal
-
66.7g víz0 kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 632.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 220 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1347.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 706 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 274 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 193 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 2583 micro
-
β-karotin 6919 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 1067 micro
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 46.4 g
Zsír
-
Összesen 38.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2529.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 617 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 350 mg
-
Foszfor 881 mg
-
Nátrium 569 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 206.5 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 5390 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2825 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 415 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1097 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 771 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 10332 micro
-
β-karotin 27677 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 7722 micro
-
Lut-zea 4267 micro
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 42.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 89.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 172 micro
-
β-karotin 462 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 129 micro
-
Lut-zea 71 micro
Hozzávalók
-
2 db csirkefarhát
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 db zellerlevél
-
2 db babérlevél
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
3.5 ek ételízesítő
-
2 csipet szerecsendió
-
0.5 kis fej káposzta
-
10 dkg eperlevél tészta
-
só ízlés szerint
-
4 l víz
Elkészítés
- A csirke far-hát részéből kivágjuk a zsírmirigyet. Fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel.
- Bele a tisztított és aprított zöldségek, a fűszerek, és feltesszük főni fedő alatt, közepes lángon. (Ez kb. 4-5 l víz. El is fővi, meg ami marad, az a jó finom leves leve a sok zöldségtől.)
- Kóstoljuk, ha kell, ízesítjük. Megfőtt a répa, hús, kóstolás után kikapcsoljuk. Kb. 50-60 percig főzzük.
- Megfőzzük a tésztát. Kis lábas, bele víz és só, forrás után ebben főzzük ki az eperlevél tésztát. Forrástól számítva 5-7 percig főzzük.
- Ha készre főtt, leszűrjük, és tálaljuk a levessel.
- A csirke far-hátakat szedjük ki csak egy külön tányérra. Tálaljuk. (A hagymát, paprikát, paradicsomot, petrezselyemzöldet félretesszük, mert nem kell.)
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 185
- Tegnapi nézettség: 15
- 7 napos nézettség: 93
- Össznézettség: 81959
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 19.
Ajánló
Főzhetjük ezt a levest csirkeszárnyból is vagy vegyesen a kétféle húst. Sőt: a vége fele csirkemájat, zúzát is főzhetünk bele. Tésztát mindenki olyat főz ki hozzá, amilyet szeret, kiskockát, esetleg grízgaluskát. Aki gondolja, főzhet bele burgonyát is, ez a mennyiségű leves 3-4 közepes darabot bír el. Vigyázat, mert a sót elnyeli, utána kell ízesíteni. Külön szoktam -de most nem volt itthon- zöldborsót főzni hozzá. Vagy káposzta helyett karfiol, kelbimbó, kinek milyen zöldség tetszik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Tegnapi nap eldöntöttük, hogy jó lenne egy kis levest főzni, de nem erős húslevest, hanem valami némi húsos csont és sok zöldség, levestésztával. A fiam előző nap jól bekajált, és ezt úgymond gyógylevesnek szántam. Sikerült is!! Mindenkinek jól esett, még annak is, aki előzőleg nem evett túl sokat, de ebben a nagy melegben egy kis leves már üdítőleg hat.