r
Nosalty Logó

Csirkefarhátleves eperlevél tésztával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Csirkefarhátleves eperlevél tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1314 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 22 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1347.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    706 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    274 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2583 micro
  • β-karotin
    6919 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    1067 micro
Összesen 329 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2529.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    881 mg
  • Nátrium
    569 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    5390 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2825 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    415 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1097 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    771 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    10332 micro
  • β-karotin
    27677 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    7722 micro
  • Lut-zea
    4267 micro
Összesen 1314 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    129 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 22 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirke far-hát részéből kivágjuk a zsírmirigyet. Fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel.
  2. Bele a tisztított és aprított zöldségek, a fűszerek, és feltesszük főni fedő alatt, közepes lángon. (Ez kb. 4-5 l víz. El is fővi, meg ami marad, az a jó finom leves leve a sok zöldségtől.)
  3. Kóstoljuk, ha kell, ízesítjük. Megfőtt a répa, hús, kóstolás után kikapcsoljuk. Kb. 50-60 percig főzzük.
  4. Megfőzzük a tésztát. Kis lábas, bele víz és só, forrás után ebben főzzük ki az eperlevél tésztát. Forrástól számítva 5-7 percig főzzük.
  5. Ha készre főtt, leszűrjük, és tálaljuk a levessel.
  6. A csirke far-hátakat szedjük ki csak egy külön tányérra. Tálaljuk. (A hagymát, paprikát, paradicsomot, petrezselyemzöldet félretesszük, mert nem kell.)
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 93
  • Össznézettség: 81959
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 19.

Ajánló

Főzhetjük ezt a levest csirkeszárnyból is vagy vegyesen a kétféle húst. Sőt: a vége fele csirkemájat, zúzát is főzhetünk bele. Tésztát mindenki olyat főz ki hozzá, amilyet szeret, kiskockát, esetleg grízgaluskát. Aki gondolja, főzhet bele burgonyát is, ez a mennyiségű leves 3-4 közepes darabot bír el. Vigyázat, mert a sót elnyeli, utána kell ízesíteni. Külön szoktam -de most nem volt itthon- zöldborsót főzni hozzá. Vagy káposzta helyett karfiol, kelbimbó, kinek milyen zöldség tetszik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkefarhátleves eperlevél tésztával
Éva-Anyóca 350 recept

Tegnapi nap eldöntöttük, hogy jó lenne egy kis levest főzni, de nem erős húslevest, hanem valami némi húsos csont és sok zöldség, levestésztával. A fiam előző nap jól bekajált, és ezt úgymond gyógylevesnek szántam. Sikerült is!! Mindenkinek jól esett, még annak is, aki előzőleg nem evett túl sokat, de ebben a nagy melegben egy kis leves már üdítőleg hat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...