adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
182
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
365
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2565 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 484 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 205 mg
-
Nátrium 1791 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 178 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 200 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
182
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5130 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 967 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 409 mg
-
Nátrium 3582 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 356 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 399 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
365
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 528.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 369 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
37
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Készítsük elő a zöldségeket: a jégcsapretket kb. 2 cm-es hosszúságú, néhány mm vékony szeletekre (julienre) vágjuk, a gombát, hagymát is hasonlóan.
- A tofut 1,5 cm-es kockákra vágjuk.
- Készítsük el a dashit, dobjuk bele a wakamét.
- Tegyük bele a hozzávalókat, s főzzük kb. 5 percig.
- Zárjuk el a tüzet és keverjünk a levesbe 2 evőkanál misot (személyenként 1 evőkanálnyit).
- A levesestálba szórjunk egy csipet zöldhagymát és merjük rá a levest.
- Receptkönyvben: 258
- Tegnapi nézettség: 48
- 7 napos nézettség: 283
- Össznézettség: 224419
- Feltöltés dátuma: 2008. március 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Oli
62 recept
A miso (ejtsd: miszó) leves a párolt rizzsel együtt a tradícionális japán reggeli nélkülözhetetlen része. Fő alkotórészei a dashi és a miso (amelynek két fő fajtája a shiromiso és az akamiso, azaz fehér vagy vörös, de lehet keverni is a kettőt), ezeken kívül szinte bármit tehetünk bele. Kedvelt hozzávalói a tofu, a jégcsapretek, a wakame, a répa, a gomba, a garnélarák. Fontos, hogy a misot csak a legvégén tegyük bele, mikor már nem ég alatta a tűz, különben a hő hatására megvátozik az íze. Hagyományosan lakkozott kis levesestálkákban kerül az asztalra, közvetlenül a tálkából, evőpálcika segítségével isszák a levest.