Selymes sültgomba-krémleves
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty vegán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
8g kesudió46 kcal
-
12 kcal
-
83g csiperkegomba18 kcal
-
33g laskagomba10 kcal
-
25g shiitake gomba9 kcal
-
7g olívaolaj59 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
28g fehér hagyma10 kcal
-
6 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
17g fehérbor14 kcal
-
0 kcal
-
5g miso10 kcal
-
83g zöldség alaplé6 kcal
-
33g növényi tejszín84 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
Összesen
293
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
50g kesudió277 kcal
-
24g szárított gomba71 kcal
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
200g laskagomba59 kcal
-
150g shiitake gomba51 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
15g kakukkfű15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
170g fehér hagyma62 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
0 kcal
-
30g miso59 kcal
-
500g zöldség alaplé35 kcal
-
200g növényi tejszín502 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
1743
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
2.4g kesudió13 kcal
-
1.1g szárított gomba3 kcal
-
23.9g csiperkegomba5 kcal
-
9.6g laskagomba3 kcal
-
7.2g shiitake gomba2 kcal
-
1.9g olívaolaj17 kcal
-
0.7g kakukkfű1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
8.1g fehér hagyma3 kcal
-
2.7g salottahagyma2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
4.8g fehérbor4 kcal
-
0 kcal
-
1.4g miso3 kcal
-
23.9g zöldség alaplé2 kcal
-
9.6g növényi tejszín24 kcal
-
2.2g petrezselyem1 kcal
Összesen
84
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 850.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 494 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 180.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 132 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 462 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 421 micro
Összesen
293
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.4 g
Zsír
-
Összesen 113.9 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5101.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 267 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 383 mg
-
Foszfor 1365 mg
-
Nátrium 2964 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.3 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1080.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 230 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 114 mg
-
D vitamin: 150 micro
-
K vitamin: 790 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 350 micro
-
Kolin: 269 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2773 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2525 micro
Összesen
1743
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 133 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
84
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
50 dkg csiperkegomba
-
20 dkg laskagomba
-
15 dkg shiitake gomba
-
5 ek olívaolaj
-
5 szál kakukkfű
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
1 nagy fej fehér hagyma
-
2 db salottahagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 dl fehérbor
-
1 ek füstölt pirospaprika
-
1 ek miso
-
5 dl zöldség alaplé
-
2 dl növényi tejszín
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
- A kesudiót és a szárított rókagombát külön-külön felöntjük forró vízzel, és állni hagyjuk egy órát.
- A gombákat rusztikusan feldaraboljuk, és egy nagy keverőtálba tesszük. Meglocsoljuk az olívaolaj picit több, mint felével, megszórjuk kakukkfűvel, sózzuk-borsozzuk.
- Alaposan összeforgatjuk a gombákat, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton 15 percet pirítjuk őket.
- Közben a maradék olajon üvegesre pároljuk a háromféle hagymát. Hozzáadjuk a lecsepegtetett rókagombát, felöntjük a száraz fehérborral, sózzuk-borsozzuk, majd elfőzzük róla a folyadékot.
- Hozzáadjuk a füstölt fűszerpaprikát és a miso-t (ez el is hagyható, de nagyon finom ízt kölcsönöz neki), majd jöhet bele a leszűrt kesudió, valamint a pirított gombák háromnegyede - a többit tegyük félre a tálaláshoz.
- Felöntjük nagyjából 3 dl zöldségalaplével, és 10-15 percet főzzük, majd turmixgépbe öntjük az egészet.
- Krémesre turmixoljuk a levesünket, szükség szerint hozzáöntve a maradék 2 deci alaplevet. Mi sűrítéshez 2 deci rizstejszínt használtunk, de tetszés szerint lehet ezt helyettesíteni más növényi vagy állati tejszínnel.
- Így is turmixolunk rajta egyet, majd tálaljuk is.
- Feltétként ízlésesen rápakoljuk a maradék sült gombát, megszórjuk friss petrezselyemmel, maradék tejszínnel pedig mintát is rajzolhatunk a levesbe.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 178
- Tegnapi nézettség: 23
- 7 napos nézettség: 101
- Össznézettség: 25788
- Feltöltés dátuma: 2021. február 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Nosalty vegán
138 recept
Ha csak egyetlen krémlevest ehetnénk, valószínüleg mi a gomba mellett tennénk le voksunkat, akkora kedvencünk. Ha igazán különlegesen szeretnétek elkészíteni, használjatok többféle gombát, pirítsátok le őket alaposan, és úgy keverjétek a levesbe. Egyszerűen más ligában játszik így elkészítve a krémleves! Úgyhogy legközelebb, amikor gombát vásároltok, ez járjon a fejetekben, és vegyetek többfélét - szárított gombák is jöhetnek bele!