r
Nosalty Logó

Teriyaki lazac

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
dnbsoldiers
Teriyaki lazac
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 573 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1672.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    988 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 286 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3344.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    1083 mg
  • Nátrium
    1976 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1740 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 573 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    390 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lazacot pikkelyezzük le, mossuk meg, és itassuk fel a vizet papírtörlővel.
  2. Sózzuk meg a halat, és tegyük be a hűtőbe 30 percre.
  3. Közben készítsük el a teriyaki szószt: a mirint, a szakét, a szójaszószt és a cukrot keverjük össze.
  4. A lazacot vegyük ki a hűtőből, és vágjuk hosszanti irányba két egyenlő részre, majd forgassuk meg lisztben. Ha evőpálcikával szeretnénk enni, akkor érdemesebb 4-5 cm-es darabokra vágni.
  5. Hevítsünk olajat egy serpenyőben, helyezzük bele a lazacszeleteket, és közepes lángon süssük barnára az összes oldalát. Ez kb. oldalanként 2-3 percet jelent.
  6. Öntsük a lazacra a teriyaki keveréket, és a halat gyakran forgatva főzzük, amíg a szósz egy kicsit be nem sűrűsödik.
  7. Tálaljuk rizzsel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 19145
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
dnbsoldiers 26 recept

Érdekesség, hogy a lazacban eléggé hangsúlyos az umami íz, tehát az ötödik alapíz. Az alapvető édes, sós, keserű, savanyú íz mellett, 1908-as publikációjában említi először Kikunae Ikeda vegyész professzor az umamit. Ikeda, a japán konyha tradicionális alapanyagából, a kombu nevű tengeri algából nyerte ki az umamit kiváltó glutaminsavat. A nyugat nem igazán hitt neki, amíg 1996-ban a Miami egyetem kutatói umamira specializálódott receptorokat találtak a nyelvén.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...