r
Nosalty Logó

Wakame (tengeri alga) saláta

Receptműves
Wakame (tengeri alga) saláta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

89
Kalória
4.6g
Fehérje
7.2g
Szénhidrát
4.5g
Zsír
69.5g
Víz
9.3g
Koleszterin
487.5mg
Élelmi rost
1.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 89 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1880.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    1251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    277.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    624 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    735 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 99 kcal

Elkészítés

  1. Szeljük fel 2x2 cm-es darabokra a szárított algalapot és áztassuk be (tisztított) vízbe, bőven lepje el.
  2. Mossuk meg a paradicsomot és szeljük apró kockára.
  3. Forró serpenyőben süssük 1-2 percig a surimi rudak mindkét oldalát (enyhén arany színűre), majd amikor kihűlt szeljük fel 1 cm széles darabokra.
  4. Készítsük el a tartármártást (majonéz, tejföl, mustár, fehér bors, citromlé, csipet cukor, só)
  5. Öntsük le az algalapról a vizet (akkor jó, ha ruganyosra szívta magát és világosabb színe lett) és nyomkodjuk alaposan ki.
  6. Adjuk az algához a paradicsom és surimi kockákat, öntsük rá a majonézt és alaposan keverjük össze.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p

A tengeri alga Japán és Korea jellemző eledele évszázadok óta, Európában szárítva és sózva ismert, használható leveshez (miso), salátának és köretként. Gazdag jódban, ásványi anyagokban, vitaminokban, antioxidánsokat tartalmaz, már a szépségipar is felfigyelt rá.  

További receptek

Nyári poke bowl

A poke bowl azért jó választás mindig, mert nem kötöttek az alapanyagok és ízlés szerint bármiből el tudjuk készíteni ezt az ételt. Lehet az alap akár bulgur vagy quinoa is, csirkét ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...