r
Nosalty Logó

Wakame (tengeri alga) saláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Wakame (tengeri alga) saláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 89 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1880.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    1251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    624 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    735 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szeljük fel 2x2 cm-es darabokra a szárított algalapot és áztassuk be (tisztított) vízbe, bőven lepje el.
  2. Mossuk meg a paradicsomot és szeljük apró kockára.
  3. Forró serpenyőben süssük 1-2 percig a surimi rudak mindkét oldalát (enyhén arany színűre), majd amikor kihűlt szeljük fel 1 cm széles darabokra.
  4. Készítsük el a tartármártást (majonéz, tejföl, mustár, fehér bors, citromlé, csipet cukor, só)
  5. Öntsük le az algalapról a vizet (akkor jó, ha ruganyosra szívta magát és világosabb színe lett) és nyomkodjuk alaposan ki.
  6. Adjuk az algához a paradicsom és surimi kockákat, öntsük rá a majonézt és alaposan keverjük össze.
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8445
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 29.

Ajánló

Receptműves ajánlásával

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

A tengeri alga Japán és Korea jellemző eledele évszázadok óta, Európában szárítva és sózva ismert, használható leveshez (miso), salátának és köretként. Gazdag jódban, ásványi anyagokban, vitaminokban, antioxidánsokat tartalmaz, már a szépségipar is felfigyelt rá.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...