Wakame (tengeri alga) saláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Receptműves
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g surimi25 kcal
-
13g wakame6 kcal
-
25g tartármártás53 kcal
Összesen
89
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g surimi99 kcal
-
50g wakame23 kcal
-
100g tartármártás211 kcal
Összesen
351
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
28.6g paradicsom5 kcal
-
28.6g surimi28 kcal
-
14.3g wakame6 kcal
-
28.6g tartármártás60 kcal
Összesen
99
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 470.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 313 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 69.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
89
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.6 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1880.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 363 mg
-
Nátrium 1251 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 277.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 116 micro
-
β-karotin 624 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
351
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 537.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 357 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 178 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 735 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
-
1 db paradicsom
-
10 dkg surimi
-
5 dkg wakame
-
100 g tartármártás
Elkészítés
- Szeljük fel 2x2 cm-es darabokra a szárított algalapot és áztassuk be (tisztított) vízbe, bőven lepje el.
- Mossuk meg a paradicsomot és szeljük apró kockára.
- Forró serpenyőben süssük 1-2 percig a surimi rudak mindkét oldalát (enyhén arany színűre), majd amikor kihűlt szeljük fel 1 cm széles darabokra.
- Készítsük el a tartármártást (majonéz, tejföl, mustár, fehér bors, citromlé, csipet cukor, só)
- Öntsük le az algalapról a vizet (akkor jó, ha ruganyosra szívta magát és világosabb színe lett) és nyomkodjuk alaposan ki.
- Adjuk az algához a paradicsom és surimi kockákat, öntsük rá a majonézt és alaposan keverjük össze.
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8445
- Feltöltés dátuma: 2010. október 29.
Ajánló
Receptműves ajánlásával
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Receptműves
119 recept
A tengeri alga Japán és Korea jellemző eledele évszázadok óta, Európában szárítva és sózva ismert, használható leveshez (miso), salátának és köretként. Gazdag jódban, ásványi anyagokban, vitaminokban, antioxidánsokat tartalmaz, már a szépségipar is felfigyelt rá.