r
Nosalty Logó

Miso leves tésztával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Miso leves tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 619 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2473 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 220 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2023.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    748 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2668 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 619 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8094.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    372 mg
  • Kálcium
    2398 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    564 mg
  • Foszfor
    1712 mg
  • Nátrium
    2993 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    517.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    993 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    403 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1529 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    10670 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    854 micro
Összesen 2473 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    719.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    220 micro
  • β-karotin
    948 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük.
  2. Közben egy másik edényben a leveskockát vízzel felforraljuk.
  3. Eközben pedig a zöldségeket és a tofut felaprítjuk.
  4. Amikor a leveskockás víz felforrt, hozzáadjuk a tofut és a zöldségeket, és tovább forraljuk.
  5. A miso pasztát egy merőkanálnyi langyos vízben csomómentesre keverjük.
  6. Amikor a tofu feljött a víz tetejére, hozzáadjuk a leszűrt tésztát, majd kis lángon keverve öntsük hozzá lassan a feloldott miso pasztát. Ezután zárjuk el a gázt, és hagyjuk állni 5 percig.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 19444
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

a) Végre dolgozó nép lettem én is, így van keretem hódolni az új hobbimnak, azaz a főzésnek. b) Ha már távolkelet-fan vagyok, ideje keleti ételeket főzni. c) És mivel amúgy is minél kevesebb húst kéne ennem, ez a leves azt hiszem, megfelelő mindhárom küldetéshez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...