r
Nosalty Logó

Sertésszűz almával, kéksajttal és mustmártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sertésszűz almával, kéksajttal és mustmártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A mustmártáshoz

Összesen 635 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A mustmártáshoz

Összesen 2535 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A mustmártáshoz

Összesen 90 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1702.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    712 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 635 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.8 g

Zsír

  • Összesen
    106.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    668 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6811.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    1064 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    2848 mg
  • Nátrium
    2245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.7 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1434.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    731 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 2535 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mustmártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst egyhén kiklopfoljuk, megsózzuk, borsozzuk és egy nagy serpenyőben kevés olajon megsütjük.
  2. Lecsöpögtetve tepsibe rakjuk.
  3. Az almát meghámozzuk, magházukat kivágjuk és kisujjnyi vastagszeletekre vágjuk. Minden hússzeletre 1-1 almakarikát teszünk. Ennek a tetejére morzsoljuk rá a sajtot.
  4. Forró grillsütőben a sajtot ráolvasztjuk.
  5. A mártáshoz a hagymát apró kockára vágjuk és a hús sütésénél visszamaradó olajon megdinszteljük.
  6. A mustot és a barnamártást ráönjtük, a tejszín felét hozzáadjuk és folyamatosan kevergetve 3-4 percig főzzük.
  7. Egy szűrőn átszűrjük és a maradék tejszínt hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 241
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 43654
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 01.

Ajánló

Sült burgonyával tálaljuk. (Előfőzött burgonyát lisztben megforgatjuk és olajban aranybarnára sütjük.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet szintén az októberi Prima Konyha Magazinban találtam. Mivel  szüret idején a szomszédoktól mindig kapunk 1-2 üveg mustot, elhatároztam, hogy kipróbálom. Hatalmas sikert aratott. A recept  a szósz egyik összetévőjeként barnamártást ír.  Emlékeim szerint ez nem egy fél óra alatt elkészíthető mártás. Ezen a ponton tehát változtattam is a recepten.  Nem tudom milyen lehet az étel valódi barnamártással, de a porból készült változata is nagyon ízletes lett. Az Ikeában a mélyhűtött húsgolyóhoz is kapható ilyen zacskós "csoda".

Hozzávalók

A húshoz

A mustmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...