Must

Must

Leírás

A szőlő frissen kipréselt leve. Magában is finom ital, de a konyhában, főzéshez is felhasználhatjuk. A must értéke a cukortartalmától függ: hiszen az erjedés során a cukor alakul át alkohollá (élesztők által), tehát minél több cukor van a mustban, annál erősebb lesz a belőle készülő bor. A magyar bortörvény szerint mustnak csak a szilárd részektől megszabadított friss szőlőfürt erjedésmentes leve számít. A forrásban lévő mustot murcinak nevezzük.

Mikor vegyem

Késő nyáron, ősszel, vagyis szüretkor.

hogyan tároljam

Palackban, hűtőszekrényben.

100g Must

fehérjetartalom

0.37 g

zsírtartalom

0.05 g

szénhidráttartalom

14.77 g

víztartalom

84.51 g

gramm must?

Top ásványi anyagok

Foszfor

14 mg

Kalcium

11 mg

Magnézium

10 mg

Nátrium

5 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.032 g

Kolin

3.2 mg

Niacin - B3 vitamin

0.133 mg

C vitamin

0.1 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.37 g

Zsír

telített zsírsav

0.025 g

egyszeresen telített zsírsav

0.003 g

többszörösen telített zsírsav

0.022 g

ásványi anyagok

Kalcium

11 mg

Vas

0.25 mg

Magnézium

10 mg

Foszfor

14 mg

Nátrium

5 mg

Cink

0.07 mg

Réz

0.018 mg

Mangán

0.239 mg

szénhidrát

rost

0.2 g

cukor

14.2 g

víz

84.51 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.017 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.015 mg

Niacin - B3 vitamin

0.133 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.048 mg

Kolin

3.2 mg

Béta-karotin

5 µg

Lutein+zeaxantin

57 µg

K vitamin

0.4 µg

C vitamin

0.1 mg

B6 vitamin

0.032 g

7 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...