r
Nosalty Logó

Cavallucci - karácsonyi sütik Marchéból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Cavallucci  - karácsonyi sütik Marchéból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 548 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 4395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 283 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 548 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    121.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2943.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1306 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    732.4 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    513.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 4395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Ha kapunk mustot, akkor azt használjuk, ha nem, akkor fél kiló rozé vagy kékszőlőt turmixoljunk le, és szűrőn nyomjuk át – itt használhatunk gyümölcscentrifugát, akkor habozzuk le. A szőlőlevet közepes vagy alacsony lángon forraljuk fel, és a harmadára sűrítsük be.
  2. A narancs héját lereszeljük.
  3. A mazsolát egy fél narancs kifacsart levébe áztassuk be.
  4. A diót, mandulát és a mogyorót apróra vágjuk, vagy robotgéppel rusztikusra törjük, és cukorral, kakaóval keverjük, narancshéjjal, kávélikőrrel ízesítjük.
  5. Hozzáöntjük a még meleg, sűrű szőlőléhez a magkeveréket, a puha mazsolát a narancslével együtt, összekeverjük, majd egy kevés morzsával beállítjuk az állagát, hogy puha, de formázható legyen. Ezt a keveréket általában 10-12 órán át pihentetik, de ha összeforraljuk, akkor ezt az időt lecsökkenthetjük addigra, ameddig kihűl letakarva.

A tésztához

  1. 1 teáskanál sütőporral, egy csipet sóval összeszitáljuk a lisztet egy nagy tálba.
  2. A bort felmelegítjük, felolvasztjuk benne a cukrot, hagyjuk kicsit hűlni, majd az olajat és a vanília kivonatot is hozzákeverjük.
  3. A boros-cukros-olajas keveréket a liszthez adjuk és tésztává dolgozzuk.
  4. A tésztát negyed órát pihentetjük, majd kb. 3 mm vastag lappá nyújtjuk. Éles késsel, vagy pizzavágóval kb. 5x4 cm-es téglalapokat vágunk belőle.
  5. A töltelékből pufi teáskanálnyi mennyiségeket szedünk, majd tenyerünkkel hurkákat formázunk belőle. Ráhelyezzük ezeket a kivágott tésztadarabokra.
  6. A tészta négyszögeket hosszanti irányból feltekerjük úgy, hogy enyhén behajlítjuk, mint egy lópatkót. A tészta végeit egy villa fogaival lenyomkodjuk, lezárjuk mindkét oldalon.
  7. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük a kis csikóhalakat (patkókat) és 180°C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük őket.

A tálaláshoz

  1. A grappát vagy a törkölypálinkát simára keverjük a porcukorral, így készítjük el a mázat. Ezzel kenjük meg a kész sütiket. Ez szuper jól megőrzi a frissességüket és nagyszerű ízt kölcsönöz nekik. Már melegen is tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 45
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 41
  • Feltöltés dátuma: 2024. december 03.

Ajánló

Ha kisgyermekek is esznek a sütiből akkor a kávélikőr helyett kávét, a bor helyett langyos vizet, a pálinka helyett pedig narancslevet használhatunk.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények

Receptjellemzők

A cavallucci egy diós olasz karácsonyi süti, amely Toscanában leginkább egy puszedlihez hasonlít, Marche régióban viszont patkó, kifli vagy ahogy a neve mondja csikóhal formájú, ahogy ebben a receptben is látható. Készítsétek el ünnepekkor, nagyon ízletes, ezért szuper gasztroajándék is válhat belőle.

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...