Cavallucci - karácsonyi sütik Marchéból
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 8% Zsír
A töltelékhez
-
3g mazsola7 kcal
-
19g must11 kcal
-
5g dió33 kcal
-
4g mandula22 kcal
-
4g törökmogyoró24 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
2g likőr6 kcal
-
6 kcal
-
33g narancs11 kcal
-
4g zsemlemorzsa15 kcal
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
19g fehérbor15 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
55 kcal
-
0 kcal
A tálaláshoz
Összesen
548
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 8% Zsír
A töltelékhez
-
20g mazsola60 kcal
-
150g must90 kcal
-
40g dió262 kcal
-
30g mandula177 kcal
-
30g törökmogyoró189 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
15g likőr49 kcal
-
46 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
50g napraforgó olaj442 kcal
-
0 kcal
A tálaláshoz
Összesen
4395
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 8% Zsír
A töltelékhez
-
1.3g mazsola4 kcal
-
9.7g must6 kcal
-
2.6g dió17 kcal
-
1.9g mandula11 kcal
-
1.9g törökmogyoró12 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
1g likőr3 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
16.8g narancs6 kcal
-
1.9g zsemlemorzsa8 kcal
A tésztához
-
25.8g finomliszt94 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
9.7g fehérbor8 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
3.2g napraforgó olaj28 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
A tálaláshoz
Összesen
283
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 368 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.5 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 64.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
548
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.4 g
Zsír
-
Összesen 121.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2943.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 566 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 450 mg
-
Foszfor 1306 mg
-
Nátrium 434 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 732.4 g
-
Cukor 373 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 513.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 34 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 280 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 220 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 414 micro
Összesen
4395
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
283
kcal
Hozzávalók
A töltelékhez
-
20 g mazsola
-
40 g dió
-
30 g mandula
-
30 g törökmogyoró
-
50 g cukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A tésztához
-
400 g finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
1 csipet só
-
1.5 dl fehérbor
-
100 g cukor
-
50 ml napraforgó olaj
-
1 teáskanál vanília kivonat
A tálaláshoz
Elkészítés
A töltelékhez
- Ha kapunk mustot, akkor azt használjuk, ha nem, akkor fél kiló rozé vagy kékszőlőt turmixoljunk le, és szűrőn nyomjuk át – itt használhatunk gyümölcscentrifugát, akkor habozzuk le. A szőlőlevet közepes vagy alacsony lángon forraljuk fel, és a harmadára sűrítsük be.
- A narancs héját lereszeljük.
- A mazsolát egy fél narancs kifacsart levébe áztassuk be.
- A diót, mandulát és a mogyorót apróra vágjuk, vagy robotgéppel rusztikusra törjük, és cukorral, kakaóval keverjük, narancshéjjal, kávélikőrrel ízesítjük.
- Hozzáöntjük a még meleg, sűrű szőlőléhez a magkeveréket, a puha mazsolát a narancslével együtt, összekeverjük, majd egy kevés morzsával beállítjuk az állagát, hogy puha, de formázható legyen. Ezt a keveréket általában 10-12 órán át pihentetik, de ha összeforraljuk, akkor ezt az időt lecsökkenthetjük addigra, ameddig kihűl letakarva.
A tésztához
- 1 teáskanál sütőporral, egy csipet sóval összeszitáljuk a lisztet egy nagy tálba.
- A bort felmelegítjük, felolvasztjuk benne a cukrot, hagyjuk kicsit hűlni, majd az olajat és a vanília kivonatot is hozzákeverjük.
- A boros-cukros-olajas keveréket a liszthez adjuk és tésztává dolgozzuk.
- A tésztát negyed órát pihentetjük, majd kb. 3 mm vastag lappá nyújtjuk. Éles késsel, vagy pizzavágóval kb. 5x4 cm-es téglalapokat vágunk belőle.
- A töltelékből pufi teáskanálnyi mennyiségeket szedünk, majd tenyerünkkel hurkákat formázunk belőle. Ráhelyezzük ezeket a kivágott tésztadarabokra.
- A tészta négyszögeket hosszanti irányból feltekerjük úgy, hogy enyhén behajlítjuk, mint egy lópatkót. A tészta végeit egy villa fogaival lenyomkodjuk, lezárjuk mindkét oldalon.
- Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük a kis csikóhalakat (patkókat) és 180°C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük őket.
A tálaláshoz
- A grappát vagy a törkölypálinkát simára keverjük a porcukorral, így készítjük el a mázat. Ezzel kenjük meg a kész sütiket. Ez szuper jól megőrzi a frissességüket és nagyszerű ízt kölcsönöz nekik. Már melegen is tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 45
- 7 napos nézettség: 51
- Össznézettség: 41
- Feltöltés dátuma: 2024. december 03.
Ajánló
Ha kisgyermekek is esznek a sütiből akkor a kávélikőr helyett kávét, a bor helyett langyos vizet, a pálinka helyett pedig narancslevet használhatunk.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi sütemények
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gréti
586 recept
A cavallucci egy diós olasz karácsonyi süti, amely Toscanában leginkább egy puszedlihez hasonlít, Marche régióban viszont patkó, kifli vagy ahogy a neve mondja csikóhal formájú, ahogy ebben a receptben is látható. Készítsétek el ünnepekkor, nagyon ízletes, ezért szuper gasztroajándék is válhat belőle.