r
Nosalty Logó

Részeges sertéscsülök

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Olaszné Anci
Részeges sertéscsülök
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2534 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    764.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 423 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.9 g

Zsír

  • Összesen
    172.9 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4585.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1920 mg
  • Nátrium
    1819 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1143.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    745 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2336 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2629 micro
Összesen 2534 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított, megmosott nyers csülök belső felületét megsózzuk. Felcsavarjuk, mint a kötözött sonkát, és kötözőspárgával összekötjük. Kuktában sós vízben megfőzzük.
  2. Az apróra vágott hagymát megpároljuk az olajon.
  3. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, tovább pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
  4. Hozzáadjuk a felkockázott főtt, füstölt sonkát, az összezúzott fokhagymát.
  5. Felengedjük musttal, és puhára pároljuk.
  6. A végén hozzákeverjük a tejfölt, és kiforraljuk.
  7. A megfőtt csülköt kihűtjük, a kötözőanyagot eltávolítjuk, a húst felszeleteljük.
  8. Kiolajozott tűzálló tálba vagy tepsibe a szeleteket elrendezzük.
  9. Bevonjuk a gombás, tejfölös raguval.
  10. Előmelegített sütőben fólia alatt fél óráig sütjük. Levesszük a fóliát, és kb. 35-40 perc alatt a tetejét pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 400 alkalommal
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 23171
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 06.

Ajánló

Tálaláskor hagymás tört burgonyát vagy párolt rizst ajánlok hozzá. A megmaradt vörösbort vagy mustot  jóízűen elfogyaszthatjuk  ebéd után. A férjem tanácsára mi is ezt tettük! A csülköt előző nap is megfőzhetjük. Sok időt nyerünk vele a másnapi ebéd  elkészítésekor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Részeges sertéscsülök
Olaszné Anci 191 recept

Ezt a receptet a Vidék íze című gasztronómiai újság 2009 októberi számában találtam. A csülök elkészítésének minden formátumát nagyon szeretjük, ezért evidens volt, hogy ezt is kipróbálom. Ha csülköt sütök, szeretem kicsit előfőzni jó hagymás (fokhagyma, vöröshagyma), sós vízben. Ízlés szerint lehet  fűszerezni. Szeletelve vagy egyben. Sok vöröshagymával, fokhagymával, zöldpaprikával, egy-két paradicsommal körberava, pár szem krumplival mennyei eledel! Fogyókúrázóknak nem alánlott! Nekem sem ártana kihagyni, de mit csináljak, ha szeretem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek