r
Nosalty Logó

Steak zöldbabbal és naan kenyérrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Steak zöldbabbal és naan kenyérrel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 464 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 925 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1052 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 464 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2104 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    685 mg
  • Nátrium
    806 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    706 micro
Összesen 925 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olajjal bekenjük a hús szeleteket, és alaposan megszórjuk fekete borssal. Hűtőben hagyjuk állni egy éjszakát, majd sütés előtt pár órával a konyhapulton pihentetjük, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen.
  2. Ha túl nagy a szelet a serpenyőnkhöz, 3 részre vágjuk, és forró olaj-vaj keverékében kisütjük, minden oldalát csak 1 x sütjük, nem fordítgatjuk, valamint fakanállal nyomkodjuk mennyire puha, így tudjuk nagyjából megállapítani, hogy a belseje megsült-e. (Ha puha, még véres.)
  3. Míg a hús sül, az egy szem tojást keményre főzzük, és megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk.
  4. A tojás szeleteket, egy kis olívaolajat és bazsalikomot valamint reszelt sajtot a naan kenyérre pakoljuk, és grill alá vagy sütőbe tesszük, amíg át nem melegszik és meg nem pirul rajta a sajt.
  5. Ha a steak-ünk megfelelőre sült, meglocsoljuk barna mártással. A meleg naan kenyérrel valamint a steak zsírjában sült zöldbabbal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3422
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept lényege, hogy a helyi tradicionális konyhát párosítsam a saját ötleteimmel, lehetőség szerint nem időigényes és pénztárcakímélő módon. A steaknek való húst számtalan módon lehet elkészíteni, ennek módszereiről az interneten milliónyi gasztroblog és híres chéf ír hasznos információkat a kezdő szakácsok számára. A sok-sok lehetőség közül kiválasztottam a számomra leglogikusabbnak tűnőt, és inkább a tudományra hallgattam, így nem sóztam elő a húst, hogy az értékes nedvek ne távozzanak a húsból még a sütés előtt. Fontos, hogy jó minőségű, vastag falú serpenyőt használj a hús sütésénél! A naan kenyeret egyszerű kenyérlángossal is lehet helyettesíteni. Az angol áruházakban nagyon olcsón lehet kapni Naan kenyeret, egyszerű indiai kenyér, aminek a receptjét az interneten könnyen megtalálhatjátok. Természetesen lehet helyettesíteni, vagy ha valaki könnyen hozzájut érdemes a készterméket használni, már csak az időmegtakarítás végett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...