Egészben sült pácolt bőrös karaj
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
hús sütése
-
400g sertés rövidkaraj664 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
26g napraforgó olaj225 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
-
124 kcal
pác
Összesen
1136
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
hús sütése
-
2000g sertés rövidkaraj3320 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
200g sütnivaló kolbász618 kcal
pác
Összesen
5677
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
hús sütése
-
69.9g sertés rövidkaraj116 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
4.5g napraforgó olaj39 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
-
22 kcal
pác
Összesen
199
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.7 g
Zsír
-
Összesen 70.2 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 280 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1766.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 950 mg
-
Nátrium 526 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 379.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 101 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 259 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 228 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 251 micro
Összesen
1136
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 453.7 g
Zsír
-
Összesen 350.9 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 211 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 93 g
-
Koleszterin 1402 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8833.2 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 570 mg
-
Kálcium 270 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 557 mg
-
Foszfor 4750 mg
-
Nátrium 2631 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.6 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 1898.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 15 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 55 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 506 micro
-
K vitamin: 378 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 118 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 1294 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1139 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1257 micro
Összesen
5677
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 66.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
hús sütése
-
2 kg sertés rövidkaraj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 közepes db vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
0.5 csokor petrezselyem
-
20 dkg sütnivaló kolbász
pác
Elkészítés
hús sütése
- A húst megmossuk, a bőrét bevagdossuk kis kockákra. Sózzuk, borsozzuk a húst.
- Elkészítjük a pácot: a mézet, bort, ecetet összekeverjük.
- A húst egy tálba tesszük, és ráöntjük a pácot, a karikára vágott hagymát és a fokhagymákat a tetejére tesszük, és 2-3 órára hűtőbe téve hagyjuk, hogy az ízeket beigya a hús.
- Kivesszük a pácból a húst, tepsibe tesszük, ráöntjük az olajat. A megmosott, apróra vágott petrezselymet rászórjuk, és a kolbászt mellé tesszük.
- Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük alufólia alatt kb. 60 percet, majd amikor a hús puha, fólia nélkül készre sütjük, hogy szép piros legyen (sütőtől függően).
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 100 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 108
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 58
- Össznézettség: 67271
- Feltöltés dátuma: 2015. május 07.
Ajánló
Chardonnay bort ajánlok utána.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Smaragd konyha
149 recept
Petrezselymes újkrumplival és tejfölös uborkasalátával ajánlom. Nálunk vasárnapi ebéd volt. Nagyon ízlett a családnak.