r
Nosalty Logó

Olasz lencseleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Regnum
Olasz lencseleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2040 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1016 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    1234 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    11579 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 340 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.5 g

Zsír

  • Összesen
    85.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6095.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1282 mg
  • Nátrium
    4147 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1878.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1331 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7404 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    69476 micro
  • Lut-zea
    473 micro
Összesen 2040 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2965 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a répákat és a kolbászt pedig karikákra.
  2. Egy nagyobb fazékba tesszük a kolbászkarikákat, és olívaolajon megsütjük őket. Ha már roppanósak, szűrőlapáttal kivesszük, és félretesszük őket.
  3. A visszamaradt zsírra rátesszük a vöröshagymát és a fokhagymát, pár percig pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a répákat, pár percig kevergetjük, majd hozzáadjuk az előzőleg beáztatott lencsét is. Felöntjük fehérborral, 1-2 percig főzzük, majd dobunk rá babérlevelet, és felöntjük a passzírozott paradicsommal és vízzel. Sózzuk és borsozzuk! Majd lefedve, közepes lángon 1 óra alatt puhára főzzük.
  5. Az utolsó öt percben visszatesszük bele a sült kolbászkarikákat, megszórjuk szárított petrezselyemmel, egyet rottyantunk még rajta, majd elzárjuk a gázt.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 685
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 92273
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A klasszikus lencseleves könnyedebb, olaszos verziója...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...