r
Nosalty Logó

Hogyan süssünk disznótorost

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Simon Gábor
Hogyan süssünk disznótorost
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Disznótoros sütése

Összesen 761 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Disznótoros sütése

Összesen 1522 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Disznótoros sütése

Összesen 338 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    68.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2220.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    1775 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 761 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61 g

Zsír

  • Összesen
    136.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4441.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    3551 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12462 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12462 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1522 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    986.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    789 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2769 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2769 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

Disznótoros sütése

Elkészítés

Disznótoros sütése

  1. A disznótorost áztassuk be hideg vagy langyos vízbe 15-30 percre. Ezután szedjük ki, és csepegtessük le.
  2. Egy tepsit béleljünk ki zsírpapírral, majd helyezzük rá a disznótorost lehetőleg úgy, hogy ne érjenek össze.
  3. Szurkáljuk meg 2-3 centinként hústűvel mindkét oldalát a hurkáknak és a kolbásznak.
  4. Tegyük be hideg sütőbe, és 140-150 °C-on süssük készre nagyjából 45 perc alatt.
  5. Tálaljuk kedvünk szerint mustárral, friss fehér kenyérrel és savanyúságokkal. Természetesen egy jó hagymás tört burgonya is tökéletes párosítása lehet.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 176
  • Össznézettség: 27449
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hogyan süssünk disznótorost
Simon Gábor 63 recept

Számos praktika keletkezett a kidurranás mentes hurkasütés rejtelmeiről, de vajon mi bizonyul valóban bombabiztosnak? Kipróbáltunk mi is jó néhány tippet és trükköt, és most megmutatjuk, hogy nekünk mi vált be. 100% garanciát mi sem tudunk vállalni, mivel szerintünk nagyban befolyásolhatja a sikert pl. a bél minősége. Első lépésként áztassuk be a hurkákat hideg vagy langyos vízbe bő fél órára, hogy a bél visszanyerhesse rugalmasságát. A tepsire helyezzünk sütőpapírt, így biztosan nem fog letapadni, ezáltal vizet sem szükséges beleönteni. Érdemes hústűvel 2-3 centinként mindkét oldalát végigszurkálni a hurkáknak, hogy a keletkező gőz ki tudjon szökni. Vastagabb lyukakat ne alkossunk rajta, mert attól szintén kiszakadhat. A disznótorost úgy tegyük bele a tepsibe, hogy ne érjenek össze. Végül talán az egyik legfontosabb része maga a sütés. Érdemes alacsonyabb hőfokon sütni, 140-150°C-on. Az igazi titka, hogy hideg sütőbe tegyük be, így nem fog sokkot kapni a bél, és szépen lassan át tudja venni a hőt. 45 perc alatt el fog készülni, de aki kicsit jobban át akarja sütni, az hagyja bent tovább kedve szerint.

Hozzávalók

Disznótoros sütése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...