Hogyan süssünk disznótorost
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 31% Zsír
Disznótoros sütése
-
232 kcal
-
75g májas hurka245 kcal
-
75g véres hurka284 kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 31% Zsír
Disznótoros sütése
-
150g sütnivaló kolbász464 kcal
-
150g májas hurka489 kcal
-
150g véres hurka569 kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 31% Zsír
Disznótoros sütése
-
33.3g sütnivaló kolbász103 kcal
-
33.3g májas hurka109 kcal
-
33.3g véres hurka126 kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.5 g
Zsír
-
Összesen 68.4 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 254 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2220.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 307 mg
-
Nátrium 1775 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 116.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6231 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 6231 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61 g
Zsír
-
Összesen 136.8 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 509 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4441.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 614 mg
-
Nátrium 3551 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 233.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12462 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 143 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 12462 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 30.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 986.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 789 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 52 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2769 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 2769 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Disznótoros sütése
Elkészítés
Disznótoros sütése
- A disznótorost áztassuk be hideg vagy langyos vízbe 15-30 percre. Ezután szedjük ki, és csepegtessük le.
- Egy tepsit béleljünk ki zsírpapírral, majd helyezzük rá a disznótorost lehetőleg úgy, hogy ne érjenek össze.
- Szurkáljuk meg 2-3 centinként hústűvel mindkét oldalát a hurkáknak és a kolbásznak.
- Tegyük be hideg sütőbe, és 140-150 °C-on süssük készre nagyjából 45 perc alatt.
- Tálaljuk kedvünk szerint mustárral, friss fehér kenyérrel és savanyúságokkal. Természetesen egy jó hagymás tört burgonya is tökéletes párosítása lehet.
- Sütés hőfoka: 140 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 88
- Össznézettség: 24900
- Feltöltés dátuma: 2022. január 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Számos praktika keletkezett a kidurranás mentes hurkasütés rejtelmeiről, de vajon mi bizonyul valóban bombabiztosnak? Kipróbáltunk mi is jó néhány tippet és trükköt, és most megmutatjuk, hogy nekünk mi vált be. 100% garanciát mi sem tudunk vállalni, mivel szerintünk nagyban befolyásolhatja a sikert pl. a bél minősége. Első lépésként áztassuk be a hurkákat hideg vagy langyos vízbe bő fél órára, hogy a bél visszanyerhesse rugalmasságát. A tepsire helyezzünk sütőpapírt, így biztosan nem fog letapadni, ezáltal vizet sem szükséges beleönteni. Érdemes hústűvel 2-3 centinként mindkét oldalát végigszurkálni a hurkáknak, hogy a keletkező gőz ki tudjon szökni. Vastagabb lyukakat ne alkossunk rajta, mert attól szintén kiszakadhat. A disznótorost úgy tegyük bele a tepsibe, hogy ne érjenek össze. Végül talán az egyik legfontosabb része maga a sütés. Érdemes alacsonyabb hőfokon sütni, 140-150°C-on. Az igazi titka, hogy hideg sütőbe tegyük be, így nem fog sokkot kapni a bél, és szépen lassan át tudja venni a hőt. 45 perc alatt el fog készülni, de aki kicsit jobban át akarja sütni, az hagyja bent tovább kedve szerint.