Hurka vegyes körettel sütve
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
witch
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
A rétegzéshez
-
50g véres hurka190 kcal
-
50g májas hurka163 kcal
-
116 kcal
-
45g édesburgonya28 kcal
-
60g cékla17 kcal
-
75g burgonya43 kcal
A párolt káposztához
-
13g császárszalonna49 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
100g savanyú káposzta19 kcal
Összesen
633
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
A rétegzéshez
-
200g véres hurka758 kcal
-
200g májas hurka652 kcal
-
150g sütnivaló kolbász464 kcal
-
180g édesburgonya111 kcal
-
240g cékla69 kcal
-
300g burgonya173 kcal
A párolt káposztához
-
50g császárszalonna197 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
400g savanyú káposzta76 kcal
Összesen
2533
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
A rétegzéshez
-
11g véres hurka42 kcal
-
11g májas hurka36 kcal
-
8.3g sütnivaló kolbász26 kcal
-
9.9g édesburgonya6 kcal
-
13.3g cékla4 kcal
-
16.6g burgonya10 kcal
A párolt káposztához
-
2.8g császárszalonna11 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
22.1g savanyú káposzta4 kcal
Összesen
141
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24 g
Zsír
-
Összesen 47 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2383.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 295 mg
-
Nátrium 1888 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 292.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4387 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 4155 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 2774 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 301 micro
Összesen
633
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96 g
Zsír
-
Összesen 188.1 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 681 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9534.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 314 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 244 mg
-
Foszfor 1180 mg
-
Nátrium 7553 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1169.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17548 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 30 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 120 mg
-
D vitamin: 177 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 406 micro
-
Kolin: 361 mg
-
Retinol - A vitamin: 16622 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 11095 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1204 micro
Összesen
2533
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 526.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 417 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 969 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 918 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 613 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
A rétegzéshez
-
20 dkg véres hurka
-
20 dkg májas hurka
-
15 dkg sütnivaló kolbász
-
1 db édesburgonya
-
2 kis db cékla
-
3 db burgonya
A párolt káposztához
-
1 db vöröshagyma
-
40 dkg savanyú káposzta
Elkészítés
A rétegzéshez
- A kockára vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, rádobjuk a felszeletelt hagymát, megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a káposztát (ha túl savanyú lenne, akkor leöblítjük), és 10-15 percig pároljuk.
- Egy tepsiben elterítjük a káposztát, a tetejére váltakozva rárakjuk a felszeletelt hurkát, kolbászt meg a megpucolt zöldségeket. Fóliával letakarjuk.
- Forró sütőbe rakva kb. fél órát sütjük, végül a fóliát levéve addig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 12122
- Feltöltés dátuma: 2012. november 01.
Ajánló
A cékla pucolását szigorúan csak gumikesztyű használatával ajánlom.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
Egyszer még régebben egy receptet nézegetve itt a NoSaltyn, elbolyongtam egy blogra: palocprovence. Ott láttam ezt a hurka sütés ötletet, hogy burgonya szeletekkel váltakozva együtt sütni. Most egy kicsit tovább bővítettem, mert az alján ott lapul a savanyúság is hozzá, amit Tündértől vettem kölcsön a savanyú káposztás lepény receptnél talaltam. Meg egy kis őszi színeket is szerettem volna látni benne, így került bele a cékla meg az édesburgonya. Mivel ez kísérleti recept volt, egy kis tepsivel készítettem, a felszeletelt maradékot a többi egészben hagyott hurkával sütöttem meg.