r
Nosalty Logó

Hurka vegyes körettel sütve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
witch
Hurka vegyes körettel sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rétegzéshez

A párolt káposztához

Összesen 633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rétegzéshez

A párolt káposztához

Összesen 2533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rétegzéshez

A párolt káposztához

Összesen 141 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2383.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    1888 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4155 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2774 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    188.1 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9534.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1180 mg
  • Nátrium
    7553 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1169.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17548 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16622 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    11095 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1204 micro
Összesen 2533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    969 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    918 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

A rétegzéshez

A párolt káposztához

Elkészítés

A rétegzéshez

  1. A kockára vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, rádobjuk a felszeletelt hagymát, megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a káposztát (ha túl savanyú lenne, akkor leöblítjük), és 10-15 percig pároljuk.
  3. Egy tepsiben elterítjük a káposztát, a tetejére váltakozva rárakjuk a felszeletelt hurkát, kolbászt meg a megpucolt zöldségeket. Fóliával letakarjuk.
  4. Forró sütőbe rakva kb. fél órát sütjük, végül a fóliát levéve addig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12122
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 01.

Ajánló

A cékla pucolását szigorúan csak gumikesztyű használatával ajánlom.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszer még régebben egy receptet nézegetve itt a NoSaltyn, elbolyongtam egy blogra: palocprovence. Ott láttam ezt a hurka sütés ötletet, hogy burgonya szeletekkel váltakozva együtt sütni. Most egy kicsit tovább bővítettem, mert az alján ott lapul a savanyúság is hozzá, amit Tündértől vettem kölcsön a savanyú káposztás lepény receptnél talaltam. Meg egy kis őszi színeket is szerettem volna látni benne, így került bele a cékla meg az édesburgonya. Mivel ez kísérleti recept volt, egy kis tepsivel készítettem, a felszeletelt maradékot a többi egészben hagyott hurkával sütöttem meg.

Hozzávalók

A rétegzéshez

A párolt káposztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...