Rakott hurka
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Maria.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
50g májas hurka163 kcal
-
50g véres hurka190 kcal
-
125g kenyér343 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
75g szárnyas alaplé5 kcal
-
38g tej21 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
53 kcal
Összesen
825
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
200g májas hurka652 kcal
-
200g véres hurka758 kcal
-
500g kenyér1370 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
300g szárnyas alaplé21 kcal
-
150g tej84 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
3297
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
12.1g májas hurka39 kcal
-
12.1g véres hurka46 kcal
-
30.2g kenyér83 kcal
-
10.3g vöröshagyma4 kcal
-
18.1g szárnyas alaplé1 kcal
-
9.1g tej5 kcal
-
6.7g tojás8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
Összesen
199
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.3 g
Zsír
-
Összesen 46.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 229 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2404.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 346 mg
-
Nátrium 1656 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 146.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4193 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 4193 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
825
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.1 g
Zsír
-
Összesen 185 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 916 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9619.2 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 321 mg
-
Kálcium 950 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 272 mg
-
Foszfor 1386 mg
-
Nátrium 6624 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 265.8 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 586.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16771 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 30 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 183 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 570 micro
-
Kolin: 533 mg
-
Retinol - A vitamin: 16771 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 713 micro
Összesen
3297
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 581.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 400 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1014 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 1014 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg májas hurka
-
20 dkg véres hurka
-
3 dl szárnyas alaplé
-
1.5 dl tej
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A hagymát megdinszteljük az olajon, rátesszïk a bélből kiszedett hurkát, és addig sütjük, amíg átmelegszik.
- Félretesszük, és a nagyobb darabokra vágot kenyeret/kiflit leforrázuk a forró húslevessel.
- Egy túzálló formát kikenünk olajjal/zsírral, és a kenyér/kifli felét az edény alján szétterítjük, és erre rátesszük a hurkát.
- Erre ráhelyezzük a másik adag kenyeret/kiflit is. A tejet, a 2 db tojást és a sót, a borsot összehabarjuk, és ráöntjük a rakott hurkára.
- Előmelegített sütőbe tesszük sülni, amíg a tojás megköt, és szép aranybarna nem lesz a teteje.
- Ha úgy gondoljuk, hogy száraz, megkenhetjük olajjal/zsírral.
- Savanyú káposztával vagy savanyú uborkával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x25
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 6892
- Feltöltés dátuma: 2010. december 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Maria.
190 recept
Ezt egy újságban olvastam, és mostanában öltünk és készítettünk hurkát, gondoltam megcsinálom.