Szárnyas alaplé

Szárnyas alaplé

Leírás

A szárnyas alaplé számos recept hozzávalója, legyen szó akár levesekről, mártásokról, húsételekről vagy különféle egytál ételekről. A szárnyas alaplevet helyettesíthetjük boltban kapott porral vagy kockával, azonban a házilag készített alapleveknek általában sokkal jobb íze van, ráadásul a saját magunk által készített alaplevek legnagyobb előnye, hogy a további felhasználásától függően variálhatjuk a sózást, fűszerezést. A szárnyas alaplevek esetében megkülönböztetjük a világos és sötét változatát. A világos alaplé készítése nem különbözik sokban egy szárnyas húsleves készítésétől, a szárnyas csontos húsát összefőzzük a zöldségekkel, hagymával, sárgarépával, petrezselyemgyökérrel, zellerrel, fokhagymával és fűszerezzük borssal, sóval, babérlevéllel, kakukkfűvel. A sötét változat esetében a húst és a zöldségeket a főzés előtt le kell pirítani.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, mélyhűtőben.

100g Szárnyas alaplé

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm szárnyas alaplé?

Top ásványi anyagok

Nátrium

320 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

Nátrium

320 mg

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!